Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2012, 08:53:00
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si cum ramane cu calatoria in Sabath?
Or abolit adventistii si directiva asta la care totusi evreii tineau?

Mataluta ai voie sa pleci la Mare in Sabath?

P.S. Nu mi-ai raspuns daca ai voie sa pui fripturica pe gratar in Sabath.
Adventiștii nu au "directive" evreești cu privire la sabat, precum cea a restricției celor 2.000 de coți [din Mișna]. Totuși evită călătoriile de plăcere și bineînțeles navetele la serviciu. Mancarea o gătesc de cu vineri.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2012, 08:58:54
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Illuminatu Vezi mesajul
Daca 3 ani - din '90 pana in '93 - ti se par putini...
Apropo, tu cat timp ai stat si ai "studiat" inainte sa te scalzi in apa sambetei?
cam opt ani.

Citat:
Normal ca nu-ti spunea sa mergi la secte, dar nu ai avut niciodata curiozitatea sa asculti si parerea unui preot?
Si mai spui ca deja te lamurisesi cum sta treaba cu ortodoxia fara sa asculti si parerea unui preot ortodox?

Mai, coane 666, tie iti cam place sa te lasi amagit, nu-i asa?
Iti place sa te convinga cineva de ceva, ti-e cam teama de alte pareri si atunci fugi de ele.
Parerile sectare s-au pliat foarte bine pe tiparul tau sufletesc "de moment" si, tac-pac te-ai bagat la apa si n-ai mai iesit de-acolo; sa stii ca asta e intr-adevar curios la voi: intreaga voastra psihologie religioasa - ca nu se poate vorbi de traire mistica autentic crestina - nu reuseste sa iasa din apa "botezului". V-ati cam plafonat la "botez" cu trairea religiei.
Dacă pentru tine opt ani de studiu până la botez ți se pare o perioadă "țac-pac" și de "moment", nu mai am ce să comentez...

Citat:
Restul povestii cu altarul din ceruri, scenariul cu a 2-a venire a Mantuitorului sunt doar imaginatii holywoodiene cu happy-end.
Vorbeai de amăgire, dar nu realizezi că respingerea Bibliei și aplecarea urechii către scenariile horror (ca cel cu călătoria sufletului imediat după momentul morții) este adevărata Rătăcire.

Citat:
Coane 666, tu ai marturisit cu gurita ta ca ai cantarit lucrurile folosind argumente doar dintr-o singura sursa!!
Si cand ai o boala anume este bine sa consulti 2 doctori, daramite cand te "pregatesti" pentru un asa pas "mare"...
Niciodată n-am "mărturisit" o asemenea enormitate! De unde ai dedus că aș fi citit doar Biblia și sursele teologice adventiste?

Citat:
Apropo de ratiunea bebelusilor, tu de la ce varsta ai inceput sa gandesti? Sa nu-mi spui ca doar atunci cand te-ai "botezat" la sambetisti...
Nu știu de la ce vârstă, dar sunt sigur că în niciun caz un copil de doi ani nu poate cântări lucrurile spirituale. Ca să nu mai vorbim de vârsta de câteva zile...
Reply With Quote
Vechi 09.09.2012, 09:06:25
Banned

Implicit

Citat:
Tu crezi ca Iisus Hristos este "Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat"?
Nu prea se vede...

Tu crezi ca Hristos nu stia ca trecand prin lanul de grau si culegand spicele va avea de furca cu farisei de teapa ta? Si-atunci, rationalule 666, cum sta treaba in acest caz?
Nu putea sa prevada acest conflict cu strabunii tai fariseii si sa-si ia niste merinde de vineri ca sa-si potoleasca foamea sambata?

Dar Mantuitorul a dorit sa le arate fariseilor ca Cineva mai mare decat Templul era in mijlocul lor. Ca urmare cinstea zilei de odihna paleste - pentru ca o zi temporala nu aduce cu sine odihna - inaintea Mantuitorului, aducatorul odihnei, Domnul intru Carele ne gasim odihna sufletelor.

Cinstea zilei de odihna cade pentru ca Cel Care aduce odihna a venit.
Chiar nu realizezi că argumentul tău ar trebui să te întoarcă cu 180° pe calea raționalismului tău simplist și simplificator? Iar episodul din lanurile de grâu nu e singurul exemplu în care Hristos reușește să-i contrarieze pe farisei prin atitudinea Lui nonconformistă vis a vis de ziua sabatului... El care a păstrat cu sfințenie obiceiurile bune ale sabatului (Luc.4,16) S-a pronunțat nu o dată împotriva regulilor strâmte și strâmbe impuse de "Sfânta Tradiție" fariseică. N-ar fi fost bune acele momente pentru a ne învăța că sabatul e abolit și că prima zi a săptămânii urma să-i ia locul după moartea Sa (la care de atâtea ori a făcut trimitere)?
Reply With Quote
Vechi 09.09.2012, 22:28:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Adventiștii nu au "directive" evreești cu privire la sabat, precum cea a restricției celor 2.000 de coți [din Mișna]. Totuși evită călătoriile de plăcere și bineînțeles navetele la serviciu. Mancarea o gătesc de cu vineri.
Evita?

Si cand nu le pot evita, incalca Sabathul, pacatuiesc?
Si sunt iertati automat, nu?

Sau este vreo penitenta anume in manualul adunarii?

Nu mi-ai raspuns nici la partea cu gratarelul - daca ti-e foame.. ?
O friptura se prepara la fel de simplu ca si a culege niste boabe de grau si a le curata.
Reply With Quote
Vechi 09.09.2012, 23:02:55
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Dacă pentru tine opt ani de studiu până la botez ți se pare o perioadă "țac-pac" și de "moment", nu mai am ce să comentez...
8 ani de vifor si plangere... urmati de o viata pierduta...
Daca ai fi "studiat" 50 de ani si nu ai fi consultat echilibrat si pe cineva din partea adversa, "dusmanoasa" tot egal cu zero ar fi fost...

Citat:
Vorbeai de amăgire, dar nu realizezi că respingerea Bibliei și aplecarea urechii către scenariile horror (ca cel cu călătoria sufletului imediat după momentul morții) este adevărata Rătăcire.
Vorbe de 2 lei ce rasar din strafundurile "gandirii" tale subiective!!!

Citat:
Niciodată n-am "mărturisit" o asemenea enormitate! De unde ai dedus că aș fi citit doar Biblia și sursele teologice adventiste?
Tot zero e... daca nu ai consultat un singur om din Ortodoxie este zero toata cautarea ta! ZERO!!!

Citat:
Nu știu de la ce vârstă, dar sunt sigur că în niciun caz un copil de doi ani nu poate cântări lucrurile spirituale. Ca să nu mai vorbim de vârsta de câteva zile...
Asta sa crezi tu ca un copil de 2 ani nu poate cantari lucrurile spirituale. Toata asa-zisa ta ratiune este ALTERATA de inaintarea in varsta... Un copil are gandirea simpla, nealterata de de negativitismul pe care orice om il primeste odata cu inaintarea in varsta. Iar apogeul negativismului se implineste in gandirea SECTARA, PROTESTATARA: „Femeia pe care mi-ai dat-o să fie cu mine, ea mi-a dat din pom, și eu am mâncat“.

Versetul reprezinta cel mai bine modul vostru de a va (sus)trage pe spate la chemarea lui Dumnezeu. dar culmea e ca ati cladit o intreaga filosofie in jurul acestui verset utilizand ...Biblia.

8 ani... Ce naiba ai facut 8 ani de zile? Cred ca esti mai greu de cap!!! ... si de inima!!!
Reply With Quote
Vechi 09.09.2012, 23:05:59
Senior Member

Implicit

Citat:
Chiar nu realizezi că argumentul tău ar trebui să te întoarcă cu 180° pe calea raționalismului tău simplist și simplificator?
Fi mai explicit, te rog.. N-am inteles ce ai vrut sa spui. Sau vrei sa pari mai inteligent creand confuzie?
Reply With Quote
Vechi 09.09.2012, 23:08:54
Senior Member

Implicit

Citat:
Si, ma rog frumos, ce-ai citit din operele otodoxe?
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 13:55:40
Banned

Implicit

Citat:
Evita?

Si cand nu le pot evita, incalca Sabathul, pacatuiesc?
Când nu le pot evita, le... anulează!

Citat:
Sau este vreo penitenta anume in manualul adunarii?
Noi nu avem penitențe, indulgențe, dezlegări la păcat, ori acatiste.

Citat:
Nu mi-ai raspuns nici la partea cu gratarelul - daca ti-e foame.. ?
Dacă mi-e foame, pot mânca și un măr. Pe de altă parte, un creștin care practică postul, nu va muri dacă 24 de ore nu mănâncă nimica.

Citat:
O friptura se prepara la fel de simplu ca si a culege niste boabe de grau si a le curata.
Asta s-o crezi tu!
Dar trebuie să înțelegi că nu timpul ori gradul de complexitate primează, ci principiul respectării sabatului. Nu voi ezita să muncesc până la epuizare în a salva pe cineva din incendiul izbucnit în sabat, dar nu voi face compromis gătind friptura la care te referi, doar pentru a-mi satisface apetitul.
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 14:01:21
Banned

Implicit

Citat:
Vorbe de 2 lei ce rasar din strafundurile "gandirii" tale subiective!!!
Înseamnă că nu-ți cunoști propriile dogme... și mă pui pe mine să consult preoți ortodocși...

Citat:
Tot zero e... daca nu ai consultat un singur om din Ortodoxie este zero toata cautarea ta! ZERO!!!
Pe lumea asta mai există și cărți... scrise de oameni mai luminați decât un simplu preot paroh.

Citat:
Asta sa crezi tu ca un copil de 2 ani nu poate cantari lucrurile spirituale.
OK, dacă un copil de doi ani solicită botezul și demonstrează că a înțeles principiile creștine, poate fi botezat.

Citat:
8 ani... Ce naiba ai facut 8 ani de zile? Cred ca esti mai greu de cap!!! ... si de inima!!!
Măcar gura nu-mi mai e așa spurcată ca pe vremea când eram ortodox. Am renunțat la drăcuieli...
Reply With Quote
Vechi 10.09.2012, 15:08:54
Senior Member

Implicit

Citat:
Noi nu avem penitențe, indulgențe, dezlegări la păcat, ori acatiste.
Faci confuzii grave intre ortodoxie si catilicism: "penitente", "indulgente" nu au existat niciodata in ortodoxie, doar in catolicism.

De-aici se vede ca ii pui in aceeasi oala pe toti cei care iti sunt contrari tie, si asta denota SUPERFICIALITATE si LABILITATE PSIHICA.
Spre binele tau, cauta un psihoterapeut, pentru inceput!

Ce inseamna "dezlegare la pacat"? Este pentru prima data cand aud asa ceva?

Tu ai citit vreodata un acatist? Tu stii macar ce este un acatist?

Inca o data se vede ca habar nu ai ce inseamna ortodoxia, dar acuzi la greu! Asta e un comportament si o atitudine de om lipsit de orice caracter, superficial si arogant! Ai invatat ca un papagal acuzatiile proferate in adunarile voastre inculte si ai iesit in lume sa le versi ispitind oamenii cu mizerii, si nu cu adevaruri de suflet-mangaietoare!
RUSINE!!!

Last edited by Illuminatu; 10.09.2012 at 15:12:05.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32