Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.09.2012, 11:27:57
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Știi, are românul o vorbă... Urâtă, dar se potrivește în cazul acesta: "l-a văzut pe dracu' ". La propriu.
Ca urmare a apostaziei lui, apostazie ce a culminat cu consultarea unei vrăjitoare, Saul a ajuns să experimenteze vorba aceea și la figurat, când urma să moară pe câmpul de luptă. Datorită neascultării a fost lepădat de Dumnezeu și dat pe mâna Satanei, care știe ce are de făcut cu oamenii lui...
si cum se face ca Biblia NU precizeaza acest lucru? De ce nu se spune ca un duh necurat a luat chipul profetului Samuel si s-a aratat regelui Saul? Nu uita ca tot Biblia pomeneste de spiritele mortilor cat si de duhuri intunecate (diavoli) separat, deci se face distinctie intre aceste doua entitati
Vechi 23.09.2012, 08:33:18
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
si cum se face ca Biblia NU precizeaza acest lucru? De ce nu se spune ca un duh necurat a luat chipul profetului Samuel si s-a aratat regelui Saul?
Pentru că este evident! O dată pentru că o vrăjitoare nu poate să învie pe morți, și apoi pentru că un mort nu vorbește și nu profețește, oricât de profet a fost el pe timpul vieții. Dumnezeu vorbește prin profeții Lui vii, nu prin intermedierea unei vrăjitoare păgâne. Mediumi (intermediari) spiritiști întâlnim doar în cultele satanice nu și în religia iudeo-creștină.

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Nu uita ca tot Biblia pomeneste de spiritele mortilor cat si de duhuri intunecate (diavoli) separat, deci se face distinctie intre aceste doua entitati
Poți indica versetele care fac această distincție? Mă refer la episodul cu vrăjitoarea din Endor.
Vechi 23.09.2012, 19:44:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Pentru că este evident! O dată pentru că o vrăjitoare nu poate să învie pe morți, și apoi pentru că un mort nu vorbește și nu profețește, oricât de profet a fost el pe timpul vieții. Dumnezeu vorbește prin profeții Lui vii, nu prin intermedierea unei vrăjitoare păgâne. Mediumi (intermediari) spiritiști întâlnim doar în cultele satanice nu și în religia iudeo-creștină.
iarasi bati campii! A zis cineva ca acesta vrajitoare l-ar fi inviat pe Samuel? Ea doar a chemat SPIRITUL lui Samuel (ups...uite ca ceva a supravietuit mortii) si atat!

Citat:
Poți indica versetele care fac această distincție? Mă refer la episodul cu vrăjitoarea din Endor.
pot sa-ti dau versete biblice referitoare la spiritele mortilor care arata CLAR ca aceste spirite NU sunt demoni (diavoli). Referitor la episodul cu vrajitoarea din Endor nu sunt
Vechi 24.09.2012, 17:53:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Titlul cu "marea inselare" e bun pentru ca aceasta doctrina este intr-adevar un element major de atractie al sectei adventiste.

De ce?
Pentru ca ideea unei "morti absolute" cvasi-anuleaza responsabilitatea morala.

Cu alte cuvinte, faci orice rautati vrei in aceasta viata si in cel mai rau caz, adormi si nu te mai trezesti.
Nici o consecinta in vesnicie, nici o pedeapsa pe masura faptelor.

Foarte incurajator pentru acea latura perversa a naturii umane care prefera sa nu se raporteze la vesnicie, ci sa traiasca "putin si bine".
Vechi 28.09.2012, 21:55:03
corneliuson corneliuson is offline
Banned

Data înregistrării: 28.09.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Titlul cu "marea inselare" e bun pentru ca aceasta doctrina este intr-adevar un element major de atractie al sectei adventiste.

De ce?
Pentru ca ideea unei "morti absolute" cvasi-anuleaza responsabilitatea morala.

Cu alte cuvinte, faci orice rautati vrei in aceasta viata si in cel mai rau caz, adormi si nu te mai trezesti.
Nici o consecinta in vesnicie, nici o pedeapsa pe masura faptelor.

Foarte incurajator pentru acea latura perversa a naturii umane care prefera sa nu se raporteze la vesnicie, ci sa traiasca "putin si bine".
Mare neadevar spuneti. Adventistii nu cred nicidecum ca totul s-ar sfarsi la groapa. Credinta adventista are la baza invierea (si, mostenirea vietii vesnice, pentru cei credinciosi), la intoarcerea Domnului Iisus Hristos. Asa ne invata Scriptura si Crezul Crestin: "astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie".

Ca omul in timpul mortii nu constientizeaza nimic, asta o spune Sfanta Scriptura. Asta cred si adventistii. Dar, credinta lor nu are nimic de a face cu nedevarurile spuse de Alin.

P.S. Zilele trecute a mai fost postat un mesaj care combatea nedevarurile spuse de Alin. Interesant este faptul ca mesajul a disparul si userul a fost banat. In schimb, au ramas minciunile. Am un sfat. Daca cineva urmareste sa castige ceva, sa aleaga numai adevarul (si Dumnezeu va fi cu el). Cei care aleg minciuna (sau o sustin - a se vedea atitudinea adminului), sunt pierzatori, fara doar si poate (indiferent de metodele folosite).
Vechi 28.09.2012, 22:03:28
MihaiG MihaiG is offline
Banned

Data înregistrării: 24.04.2012
Locație: Timișoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de corneliuson Vezi mesajul
Mare neadevar spuneti. Adventistii nu cred nicidecum ca totul s-ar sfarsi la groapa.
Doctrina anihilaționismului, specifică AZ7 și Martorilor lui Iehova, spune că păcătosul va fi anihilat, că va dispărea, că nu va trebui să dea socoteală pentru păcatele sale. La asta se referea domnul Alin, că eshatologia adventistă anulează responsabilitatea morală.

Din acest punct de vedere, nu există nicio diferență între adventism și ateism.
Vechi 28.09.2012, 22:22:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul
Am vrut sa scriu asta.

Si prima data am realizat asta nu atat ca urmare a unui rationament teologic ci cunoscand personal membri acestui cult, chipurile credinciosi practicanti dar care faceau cu mare usuratate pacate mai mult decat evidente, ca si cand nu ar fi nimeni sa-i judece - dar mai bine zis - ca si cand nu vor fi niciodata cu adevarat pedepsiti pentru ele.
Vechi 28.09.2012, 22:24:18
Banned

Implicit

Citat:
spune că păcătosul va fi anihilat, că va dispărea, că nu va trebui să dea socoteală pentru păcatele sale. La asta se referea domnul Alin, că eshatologia adventistă anulează responsabilitatea morală..
La asta va referiti dvs. (nu Alin). "Caci toti trebuie sa ne infatisam inaintea scaunului de judecata a lui Hristos, pentru ca fiecare sa-si primeasca rasplata dupa binele sau raul, pe care-l va fi facut"(2 Corinteni 510). "Iata, Eu vin curand si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui" (Apocalipsa 22:12). Adventistii cunosc si cred astfel de invataturi scripturistice, referitoare la judecata si rasplata.

Citat:
Privind lucrurile prin aceeasi prisma a rautatii si minciunii, putem spune ca nu exista nici o diferenta intre minciuna si adevar.
Vechi 28.09.2012, 22:17:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de corneliuson Vezi mesajul
Mare neadevar spuneti. Adventistii nu cred nicidecum ca totul s-ar sfarsi la groapa. Credinta adventista are la baza invierea (si, mostenirea vietii vesnice, pentru cei credinciosi), la intoarcerea Domnului Iisus Hristos. Asa ne invata Scriptura si Crezul Crestin: "astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa vie".
Partial adevarat.

Pe ce am pus eu accentul: dpdv adventist, pentru cei pacatosi, socoteala se termina la mormant.
Adica nu au de suportat in vesnicie consecintele pentru pacatele lor.

Cu alte cuvinte, daca esti virtuos, te alegi cu ceva, daca o dai in bara, nu e mare scofala, se stinge becul si gata.

Cum sa nu te apuce bucuria ca esti adventist?

Orice ai face, tot te alegi cu ceva.
Asa ca de ce sa te chinui prea mult sa faci ceva?

Citat:
Ca omul in timpul mortii nu constientizeaza nimic, asta o spune Sfanta Scriptura.
Asta cred si adventistii.
Poate vrei sa spui invers: asta cred adventistii si in consecinta asa inteleg si Sf. Scriptura.
Vechi 28.09.2012, 22:35:17
Banned

Implicit

Citat:
Partial adevarat..
"Partial adevarat", la cine? La mine sau la dvs.? Daca la mine, atunci unde este minciuna? Daca la dvs. atunci unde este adevarul? Caci eu nu am gasit nimic adevarat in postarea dvs.

Citat:
Pe ce am pus eu accentul: dpdv adventist, pentru cei pacatosi, socoteala se termina la mormant..
Mare neadevar (repet). Adventistii cred in ceea ce ne spune Sfanta Scriptura: judecata si rasplata pentru toti.

Citat:
Poate vrei sa spui invers: asta cred adventistii si in consecinta asa inteleg si Sf. Scriptura.
Este o intelegere gresita sa crezi in judecata si rasplata? Dvs. cum ati inteles Scriptura? Sa fie vorba cumva de rasplata fara judecata? Stim ca se spune ca unii deja sunt in rai, fara sa astepte revenirea Domnului si rasplatirea promisa. "Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui".(Apocalipsa 22:12).
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? AlinB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 23.01.2017 12:34:40
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" nede_mar Stiri, actualitati, anunturi 3 18.01.2009 20:38:08