|  |  | 
|  | 
|  | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Citat: 
 Citat: 
 Citat: 
 Nu inteleg. In primul rand, abstinenta ar trebui sa fie intercalata cu perioade de intalnire conjugala. De ce m-as abtine doar pentru o luna, doua, si apoi gata? In plus, abstinenta in sine nu este un scop in sine, din ce văd eu. Este o necesitate cerută în același timp de motive obiective (care nu permit, temporar, apariția unei noi sarcini) și de dorința de sfințire reciprocă, în cuplu, inclusiv prin renunțarea la inima exprimării iubirii conjugale. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

.....................
		 Last edited by Decebal; 24.10.2012 at 21:02:43. | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Curat creștinește, coane Fănică.
		 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 MAi intai zici ca abstinenta nu ar trebuie practicata pe perioada determinate, apoi spui ca aceaste perioade ar trebuie sa fie intercalate(deci determinate) cu perioada de intalnire conjugala? hmm.... Perioadele de abstinenta sunt perioade determinate(sau nedeterminate dar care devin determinate dupa o anumita perioada). Asadar, eu iti spuneam de perioade determinate(1,2,3 luni) dupa care intervine firesc legatura conjugala. Apoi se reiau periodele de infranare. Din cate am auzit de la unii duhovnici, acesta ar fi un prim pas in educarea trupului, necesara mai ales in situatia in care familia decide ca nu mai doreste copii.(dar asta nu inseamna abstinenta in perioada fertila). E ca si cum anul asta postesc doar miercurile si vinerile, de la anul adaug si posturile mari si uite asa pana ajung sa postesc toate posturile, sau....de ce nu? viata mea sa devina un post continuu. dar e suficienta o perioada de abstinenta de 3 luni(sau cate luni vrei tu), iar apoi relatia conjugala sa aiba loc in perioada fertila ca peste noua luni sa iti tii in brate bebelusul.   
				__________________ Cred, Doamne, ajuta necredintei mele! | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Ce vrei să spui cu "perioadă fertilă"? Te referi la o anumită perioadă dintr-o lună (aprox 28 de zile), sau te referi la altceva?
		 | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   

ma refer la acele 5-6 zile cand femeia poate ramane insarcinata. Perioada fertila incepe cu o zi inainte de ovulatie si tine trei-patru zile dupa ovulatie.

| 

| |||
| 
 | |||
|   Citat: 
   | 
| 

| ||||
| 
 | ||||
|   Citat: 
 Ca un rezumat: Andrei vorbea de infranare datorita dorintei de a nu avea copii(din motive serioase). Ceea ce ii spuneam era ca poti face 3...12 luni de infranare, daca atunci cand iti reiei viata conjugala nimeresti intr-o perioada fertila...iese bebe.(asta nu inseamna ca sotul/sotia au planuit special perioada) Asadar, perioadele de infranare, alternate cu perioadele de viata conjugala nu iti ofera nici cea mai mica certitudine ca femeia nu ramane insarcinata. Deci metoda cea mai sigura de a amana/evita nasterea de prunci e infranarea totala. Atunci cand perioadele alterneaza, sansa sarcinii creste considerabil. Oare acum m-am facut inteleasa? 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Înțeleg și sunt de acor  cu tine. Dar reiau o idee de a ta pentru a mă lămuri. După tine doar în această perioadă de 5-6 zile e normal să ai relații conjugale? | 
| 

| |||
| 
 | |||
|   

Adauga si termenul de valabilitate a celor cu coditza :)
		 | 
|  | 
| 
 | 
|  Subiecte asemănătoare | ||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 21:09:21 | 
| Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 14:18:21 | 
| Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 20:42:24 | 
| Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 22:30:02 | 
|  |