![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Denzel Washington, actorul de 57 de ani cunoscut în toată lumea pentru rolurile sale de gangster în filme, vorbește despre credința sa creștină.
Într-un interviu dat revistei GQ, Washington a vorbit deschis despre valorile creștine în care crede și de faptul că citește Sfânta Scriptură frecvent. „Citesc din Biblie în fiecare zi, apoi citesc o maximă pe zi. Ieri am citit ceva extraordinar: Nu aspira să trăiești oricum, aspiră să faci diferența”. El a vorbit despre lucrarea lui Dumnezeu în viața lui și despre credința sa puternică. Câștigător de mai multe ori a premiului Oscar, Washington a spus că spiritualitatea creștină a jucat un rol imens nu numai în viața sa, ci și în cariera sa: „Spiritualitatea este importantă în toate aspectele vieții. De asta am ajuns aici. Am ajuns aici pentru că am fost binecuvântat”. Sursa: http://www.christianpost.com
|
||||
|
||||
![]()
Un jurnalist danez a publicat o nouă carte despre Arca lui Noe din Biblie, arătând că descoperirea din 2010, făcută de o echipă de cercetători chinezi și kurzi este cel mai probabil faimoasa corabie a lui Noe, care a captivat cercetările de veacuri.
Arca lui Noe, descrisă în Cartea Genezei se crede că a rămas pe Muntele Ararat, în Turcia de astăzi, însă până recent nu exista nicio certitudine științifică. Însă Henri Nissen demonstrează cu evidențe istorice și arheologice că descoperirea din 2010 este Arca lui Noe. Cartea sa numită: „Arca lui Noe: informații vechi și descoperiri noi” este o investigație complexă a obiectului găsit pe vârful muntelui, cu formă de corabie. Ea a avut într-adevăr camere și este din lemn. Nissen a scris 11 cărți și mii de articole despre diferite cercetări arheologice și istorice. Expediția sa din 2010 a găsit o corabie cu uși, camere, iar lemnul corăbiei este vechi de 5000 de ani. Cercetările se bazează pe datele biblice, dar și pe tăblițele cuneiforme, pe literatura sumeriană și pe alte informații vechi despre potop. El a spus că această corabie este „cea mai mare descoperire făcută vreodată”. Evidențele pe care le aduce el au stârnit un val de discuții în lumea științifică, și probează adevărul revelat biblic și credința în adevăratul Dumnezeu. Sursa: www.christianpost.com
|
||||
|
||||
![]()
Sâmbătă 22 septembrie 2012, la Librăria L'Age d'Homme, 5 Strada Férou, Paris, a fost prezentat ultimul volum din Colecția „Mari Părinți Duhovnicești ai secolului al XX-lea”.
Volumul se numește „Părintele Paisie Olaru” și vorbește despre marele duhovnic și ascet al ortodoxiei universale și românești. De asemenea, s-a vorbit și despre volumul apărut deja: „Părintele Cleopa Ilie”. Ele sunt scrise de Părintele ioanichie Bălan, de fericită memorie. Jean-Claude Larchet, directorul colecției a prezentat pe scurt viața și personalitatea acestor doi stâlpi ai ortodoxiei, iar Preasfințitul Marc Alric, Episcop vicar al Mitropoliei românești de Europa Occidentală, care i-a cunoscut pe cei doi duhovnici cu viață sfântă la Mănăstirea Sihăstria, și a evocat amintiri despre cei doi mari teologi și despre spiritualitatea monahală românească. Zorica Terziæ a citit apoi câteva pasaje din cele două cărți de o mare importanță pentru ortodoxia franceză. Sursa: www.orthodoxie.com
|
||||
|
||||
![]()
Consiliul Mondial al Bisericilor (WCC) a cerut public la Geneva revizuirea legii blasfemiei din Pakistan, care duce la abuzuri, crime și linșări ale creștinilor în această țară.
Conferința de la Geneva a arătat tragedia creștinilor din Pakistan, amintind de cazul fetiței care a fost arestată pentru o acuzație de blasfemie, fiind ulterior eliberată după ce s-a dovedit că acuzațiile erau fabricate de un cleric musulman. Creștinii în Pakistan numără 2800000 de suflete, adică 1,6% din populație și suferă datorită persecuției patronate de către stat dar și din cauza extremiștilor musulmani care ucid pe toți cei care mărturisesc deschis pe Hristos. Secretarul general al WCC, Dr. Olav Fykse Tveit a spus: „Rapoartele din Pakistan arată faptul că represiunea, intoleranța și frica au devenit la ordinea zilei în multe părți din țară. Comunitățile minoritare din Pakistan continuă să sufere datorită folosirii abuzive a legii blasfemiei, care e folosită pentru a ținti în diferite comunități minoritare”. Sursa: http://www.christianpost.com
|
||||
|
||||
![]()
Biserici in zona: Titan Biserici Ortodoxe Adresa: Strada Jean Alexandru Steriadi Nr: 19A Sector 3 Telefoane: 021.345.21.55 Coordonate GPS: Latitudine: 44.416219 / Longitudine: 26.179754
![]() Credincioșii din Capitală se vor putea închina, zilele acestea, la moaștele Sfântului Antonie de la Iezerul-Vâlcea. Acestea au fost aduse la Biserica „Sfântul Antonie cel Mare” - Titan, de preoții slujitori ai lăcașului și de un grup de credincioși, după cum ne informează TRINITAS TV. Până pe 26 septembrie, când moaștele vor fi duse înapoi la Schitul Iezerul-Vâlcea, programul liturgic de la biserica „Sfântul Antonie cel Mare” - Titan va fi unul special. Sfântul Cuvios Antonie de la Iezerul-Vâlcea este prăznuit de Biserica noastră la 23 noiembrie. Informatii utile puteti citi si aici : http://antoniecelmare.protoieria3.ro...ry/evenimente/ ![]()
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 23.09.2012 at 22:18:53. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() Sfântul Ierarh Antim Ivireanul, prăznuit de Biserica noastră la 27 septembrie, va fi sărbătorit și anul acesta, în mod deosebit, la unul dintre cele mai cunoscute așezăminte monahale din Capitală, Mănăstirea Antim, după cum informează TRINITAS TV. Lăcașul de cult a fost construit între anii 1713-1715, la inițiativa Sfântului Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, după planurile întocmite chiar de acesta. „Începem cu Sfânta Liturghie la orele 9:30 prin participarea a trei arhierei dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi. Cuvântul de folos din cadrul Sfintei Liturghii va fi ținut de către un arhiereu ce va fi delegat de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel. Am organizat împărțirea aproximativă a o mie de pachete pentru credincioșii ce vor participa la ziua aceasta de pomenire a Sfântului Antim Ivireanul”, a explicat Protos. Vicențiu Oboroceanu, starețul Mănăstirii Antim. Mitropolit al Țării Românești, autor al unor faimoase Didahii, ce reprezintă o colecție de predici folosite la Marile Sărbători de peste an, Sfântul Antim Ivireanul a fost o personalitate culturală remarcabilă a literaturii române vechi. A fost cel care a înființat prima bibliotecă publică în Bucureștiul de astăzi, în secolul al XVIII-lea. A fost canonizat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1992.
|
||||
|
||||
![]()
În India, sute de creștini postesc pentru a cere dreptatea lui Dumnezeu în fața atacurilor poliției. Săptămâna trecută, poliția a deschis focul asupra unei mulțimi de creștini neînarmați și a profanat o Biserică. Creștinii sunt furioși și cer o acțiune imediată împotriva polițiștilor.
Arhiepiscopul catolic de Madras-Mylapore, A.M. Chinnappa a chemat pe toți creștinii să condamne acțiunile poliției din Biserica din Idinthakarai, districtul Tirunelveli din statul Tamil Nadu. El a cerut ca toți creștinii să postească până când cei vinovați vor fi pedepsiți. Poliția a intrat în Biserica Sf. Lourde și a arestat pe toți participanții la protestul anti-nuclear de săptămâna trecută. Polițiștii au distrus statuia Fecioarei Maria din Biserică și au făcut multe stricăciuni. De asemenea, creștini au cerut acțiuni urgente împotriva polițiștilor care au deschis focul la Biserica Antony John din Manappadu din districtul Tuticorin. Mii de săteni au protestat împotriva industriei nucleare în fața Fabricii Nucleare din Kudankulam, de frica unui dezastru ca acela de la Fukushima. Poliția din India, deținând armament, se comportă de multe ori ca o forță de ocupație, distrugând case, ucigând oameni nevinovați, profitând de lipsa de reacție a oamenilor pașnici. Sursa: www.persecution.org
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Draga Cristi, Iti multumesc tare mult ca ai postat si aceasta stire folositoare. Eu nu stiam nimic despre acest sfant roman, dar mare este puterea lui! Voi scrie ce mi s-a intamplat azi, spre slava Domnului si pentru bucuriile pe care le-a prilejuit astazi acest sfant. Eu am o foarte buna prietena, om tare bun si sufletist, dar mai nepracticant. Adica de fiecare data cand sa mearga la biserica, si asta cu chiu, cu vai, i se intampla cate ceva, ba i se face rau, ba nu poate ajunge, ba nu se trezeste, ba e lumea nu stiu cum... ma rog, e foarte, foarte incercata. Cum vazusem mesajul pe forum si planuiam sa merg azi impreuna cu o prietena credincioasa, sa cautam biserica si sa ne inchinam la moaste. Prietena mea din paragraful anterior aude conversatia si se gandeste ca in timpul acela, se intalneste cu un prieten de-al ei, om credincios si ca aceluia i-ar face cu siguranta placere sa vina cu noi. Si ne insoteste si ea! Si asa ne pomenim cinci oameni zapaciti - caci prietena credincioasa a adus cu ea o alta prietena credincioasa - care voiam sa mergem sa ne inchinam la moaste, desi nu prea aveam idee niciunul de adresa exacta. Cum se zice, a tunat si ne-a adunat! Dupa ceva peripetii, am ajuns si la biserica din imagine. Eu, cand am vazut coada, m-am cam descurajat si ma si gandeam ca prietena mea va si renunta! Insa celelalte doua au si luat loc in coada, iar noi, ceilalti trei, ne-am dus in biserica sa ne inchinam. Tocmai ce incepuse Sfantul Maslu! E o biserica micuta, ca o bijuterie, cu un cor superb si cu lume evlavioasa si linistita. Desi era aglomeratie, colega mea careia i se facea de obicei rau, de data aceasta nu a mai avut nimic! A stat lejer la trei evanghelii, dupa care ne-a facut semn sa iesim, sa stam la coada. Din fericire, slujba se auzea perfect si in curte. A stat doua ore la coada, fara a se plange de nimic, ascultand in liniste slujba! Si la sfarsit, s-a bucurat cand a primit o iconita, desi o stiam mai reticenta in aceasta privinta. Pe drumul de intoarcere, era foarte vesela si plina de energie, ca si cum nu ar fi fost la serviciu, nici nu ar fi stat doua ore la coada si nici nu ar fi luat autobuzul in sens invers! Oricine ne-ar fi vazut asa voiosi si aiuriti, si-ar fi zis: ia uite ce tineri bezmetici! Dar nimeni nu stia ce minune se petrecuse, in modul cel mai tainic si mai discret cu putinta, cu unul dintre noi!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Slava lui Dumnezeu pentru toate ! ![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
O hotararea noua publicata pe www.basilica.ro | mihailt | Generalitati | 6 | 14.01.2011 22:11:54 |
Activitatile saptamanii la Centrul de Formare si Consiliere | fragmente | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 13.09.2010 09:25:35 |
Centrul Academic International Eminescu ( 121 de ani in eternitate ) | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 14.06.2010 17:59:31 |
Am noutati: cred ca stiu cine e NOI | mq | Generalitati | 19 | 02.09.2009 13:54:01 |
Noutati uimitoare la Altermedia!Tesla a fost roman!Parol! | mihailt | Generalitati | 3 | 21.05.2009 21:43:39 |
|