Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.09.2012, 10:05:08
Padureanca Maria's Avatar
Padureanca Maria Padureanca Maria is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.07.2011
Implicit Un colt de rai!

Da Sihastria , multi i-au admirat minunatiile si sfintenia....
Eu va propun un loc mai putin vizitat si cu o istorie mai recenta....Un colt de rai la ~ 23 Km de un mare oras moldav..., sub padurea frumoasa de tisa.....
Attached Images
File Type: jpg Manastirea .......jpg (50,3 KB, 48 views)

Last edited by Padureanca Maria; 23.09.2012 at 10:08:06.
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 01:24:38
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Padureanca Maria Vezi mesajul
Eu va propun un loc mai putin vizitat si cu o istorie mai recenta....Un colt de rai la ~ 23 Km de un mare oras moldav..., sub padurea frumoasa de tisa.....
Manastire-ntr-un picior... ghici ce-i!...

In fata bisericii, un grup de maici, incaltate cu cizme de cauciuc si stand in noroi pana la genunchi, ridica pietroaie de zeci de kilograme in lama unui tractor. La volan se afla nimeni altul decat preotul manastirii, parintele Pimen. "Vrem sa terminam pana la Paste, pentru a face loc credinciosilor care vor ajunge aici cu masinile. Iar daca vremea tine cu noi, o sa reusim". Munca e istovitoare, dar nimeni nu se plange. Bolovanii sunt ridicati cu o usurinta extraordinara de bratele unor femei al caror regim sever de viata il depaseste, probabil, si pe cel din unitatile militare.
Daca la asemenea munca un muncitor ar cere o hrana consistenta, plus vreun pahar cu vin, la manastire nici nu se pune problema. Se mananca o singura data pe zi, la ora 15.00: cartofi fierti, fara ulei, cu masline, halva, ceai cu gem, fasole fiarta, fructe, biscuiti.
Totusi, la manastire, nu munca bruta si postul sunt considerate partea cea mai dificila din viata. "E anevoios sa devii om nou, sa te ridici la inaltimea chemarii din manastire, sa te lepezi de omul cel vechi si sa devii om in Hristos".
Un alt grup de maici se ocupa de construirea unor stupi pentru noile familii de albine. Si-au montat atelierul in viitoarea sera de flori a manastirii. Unele fac ramele, altele, cutiile pentru stupi. Calugaritele bat cuiele cu indemanare... Este o imagine neobisnuita. Stau ore in sir pe scaunele.
Dupa Vecernie, la ora 21.30, se termina si ziua de munca. Fiecare se retrage la chilie, unde isi urmeaza programul personal de rugaciune. Iar a doua zi, de dimineata, o iau de la capat.

As mai adauga faptul ca orasul moldav este Bacau...

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 04:51:49
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Padureanca Maria Vezi mesajul
Foarte frumoasă poza Mănăstirii Tisa.
Mulțumiri și Moshului pentru indicii și introducerea făcută, mai ales că este vorba de o mănăstire prea puțin cunoscută.
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 09:28:40
Annyta
Guest

Implicit

Mă bag și eu în joc, deși nu am răspuns până acum la vreo întrebare, postând o poză a unei mănăstiri vizitată de mine în luna august. Dacă e nevoie, voi veni cu indicii.
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 09:30:21
Annyta
Guest

Implicit Aceeași mănăstire ca mai sus

Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 14:59:26
Annyta
Guest

Implicit Indiciu:

Mănăstirea adăpostește sfinte moaște întregi...
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 17:20:38
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Mănăstirea Bistrița vâlceană.
Vechi 24.09.2012, 17:29:21
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Mănăstirea Bistrița vâlceană.
Corect, felicitări!
Reply With Quote
Vechi 05.10.2012, 14:57:39
EMANOIL7 EMANOIL7 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit Sf manastire bistrita

Citat:
În prealabil postat de annyta Vezi mesajul

mă bag și eu în joc, deși nu am răspuns până acum la vreo întrebare, postând o poză a unei mănăstiri vizitată de mine în luna august. Dacă e nevoie, voi veni cu indicii.
aici se gasesc moastele intregi ale sf grigore decapolitul. De regula dupa slujba
[racla cu moaste se afla pe un baldachin] cu 3 usi laterale si una la picioarele sf. Credinciosii trec pe sub sf in genunchi cu o nica rugacjune ,cu spatele lipi

tot aici se afla si pestera sf grigore decapolitu.
De racla. De hramul sf 19 noembrie, toata lumea primeste cazare, dar noi am ramas inbiserica sa trecem pe sub sf.
Daca va placut mai am multe de povestit.
Reply With Quote
Vechi 05.10.2012, 16:15:44
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Minastirea Bistrita olteana.

NB: scuze , tirziu am vazut deviatia de la subiect . Asa se intimpla cind graba nu este cu folos !

Dar ! s a mai ascultam povesti de pelerin , sunt interesante !

Last edited by zaharia_2009; 05.10.2012 at 16:18:20.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Onestitatea in vorba si in gand NECTARIE Generalitati 0 07.01.2011 14:24:56
Întrebare despre revelionul la mănăstire camy_d Despre Biserica Ortodoxa in general 18 28.12.2010 01:06:13
Biserica Poporului/Manastire vs Camin/Ajutoare/Azile/Locuinte Unomoarecare Generalitati 11 15.07.2010 16:51:35
De vorba cu Parintele Gh. Calciu Pannihis Mari Duhovnici si predicile lor 3 03.12.2008 19:47:18
Urgent...nu e vorba de bani pacatoasa Umanitare 3 29.11.2007 02:17:12