Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu
Pe topicul despre "nemurirea" sufletului v-ați făcut toți că plouă când am dat 19 (nouăsprezece!) versete cu murirea sufletului. Nu am să fac aceeași greșeală aici: am să dau un singur verset, să vedem ce mai contestați.
"Pentru că Avraam, tatăl tău, a ascultat cuvântul Meu și a păzit poruncile Mele, povețele Mele, îndreptările Mele și legile Mele!"" (Facerea 26,5 - versiunea Sinodală)
Incontestabil, Avraam a fost evreu și nu ne putem imagina un evreu să nu păzească sâmbăta
Incontestabil, Avraam a fost credincios lui Dumnezeu și nu ne putem imagina un credincios (numit și "tatăl credincioșilor") să nu păzească poruncile lui Dumnezeu.
Incontestabil, cuvintele de mai sus sunt cuvintele rostite de Dumnezeu și El nu minte
Și acum întrebarea: e posibil ca printre toate poruncile, povețele, îndreptările și legile lui Dumnezeu, să nu se găsească și porunca sabatului? Dacă răspunzi cu Da, va trebui să explici în ce constau poruncile,
povețele,
îndreptările și
legile lui Dumnezeu
și să dai versetele din Facerea unde sunt detaliate. În caz contrar, răspunsul evident este NU. Asta conform propriului tău argument.
|
99 raspunsul tau e plin de supozitii.
Da-mi un singur verset in care Dumnezeu sa fi poruncit oamenilor de dinainte de Moise sa pazeasca sabatul. Atat iti cer, nu supozitii.
Deci unde scrie in Sfanta Scriptura ca Dumnezeu a poruncit vre-unui om de dinainte de Moise sa pazeasca sabatul?
Iti repet, vreau un raspuns care consta intr-un verset clar care sa nu lase loc de interpretari. Unde scrie negru pe alb acest lucru?