Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.09.2012, 00:07:56
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul

Noapte buna!
Noapte bună.
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 04:02:10
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Fiindcă voi v-ați dus la culcare, v-am pregătit eu un citat pentru mâine dimineață :

"Cât de felurite sunt căile pe care Domnul duce la desăvârșirea creștină sufletele ce Îi sunt devotate ! Pe unul îl duce prin necazuri, iar pe altul - prin bunăstare; pe unul prin cărți, iar pe altul - prin insuflările cele lăuntrice; unele se văd, celelalte sunt tăinuite."
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 15:51:19
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Fiindcă voi v-ați dus la culcare, v-am pregătit eu un citat pentru mâine dimineață :

"Cât de felurite sunt căile pe care Domnul duce la desăvârșirea creștină sufletele ce Îi sunt devotate ! Pe unul îl duce prin necazuri, iar pe altul - prin bunăstare; pe unul prin cărți, iar pe altul - prin insuflările cele lăuntrice; unele se văd, celelalte sunt tăinuite."
Sfântul Teofan Zăvorâtul?
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 16:12:14
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Il copiezi dintr-o carte care nu se gaseste pe google.
Adevarul e ca nu prea avem cum sa stim citatele din carti daca nu le cautam pe google.
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 16:53:43
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
Sfântul Teofan Zăvorâtul?
Da, el este ! Așteptăm să ne dai un citat...
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 16:55:12
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Adevarul e ca nu prea avem cum sa stim citatele din carti daca nu le cautam pe google.
Păi da, că n-am zis că o să dăm doar citate foarte celebre, pe care să le recunoști dintr-o privire..
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 17:13:31
N.Priceputu
Guest

Implicit

În fond, nu e importantă doar recunoașterea citatului, ci și faptul că ne împărtășim unii altora niște cugetări deosebite, care pot fi și niște trimiteri către autorii pe care-i preferăm.
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 17:27:49
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
În fond, nu e importantă doar recunoașterea citatului, ci și faptul că ne împărtășim unii altora niște cugetări deosebite, care pot fi și niște trimiteri către autorii pe care-i preferăm.
Da, corect. Ai pus punctul pe "i".
Ideea este să ne și îmbogățim și să ne întărim duhovnicește prin citirea acestor citate.
În afară de satisfacția euforică a "ghicirii" autorului. :)
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 17:36:16
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Da, el este ! Așteptăm să ne dai un citat...
"- E bine cînd știi să scrii, dar e mai bine cînd știi să gîndești. E bine cînd ești inteligent, dar e mai bine cînd ești răbdător.
- Știi să scrii excelent, îl lăudă negustorul. Va trebui să mai vorbim despre unele lucruri. Pentru astăzi te rog să fii oaspetele meu și primește să fii găzduit în aceasta casă."

Recunosc că sunt cam nedreaptă, pentru că am ales un citat pe care nu l-am găsit pe internet (deși răspunsul meu a fost revelat de ... internet), și în plus nici nu este relevant...
Poate cineva îl recunoaște, dacă nu voi reveni cu indicii...

Succes!
Reply With Quote
Vechi 24.09.2012, 18:23:44
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
"- E bine cînd știi să scrii, dar e mai bine cînd știi să gîndești. E bine cînd ești inteligent, dar e mai bine cînd ești răbdător.
- Știi să scrii excelent, îl lăudă negustorul. Va trebui să mai vorbim despre unele lucruri. Pentru astăzi te rog să fii oaspetele meu și primește să fii găzduit în aceasta casă."

Recunosc că sunt cam nedreaptă, pentru că am ales un citat pe care nu l-am găsit pe internet (deși răspunsul meu a fost revelat de ... internet), și în plus nici nu este relevant...
Poate cineva îl recunoaște, dacă nu voi reveni cu indicii...

Succes!
De altfel și acesta se găsește pe internet... la o căutare mai atentă!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Recunoasteti persoana VladCat Generalitati 745 20.10.2016 17:32:52
Citatul din Biblie care v-a marcat viata florina_drossu Despre Sfanta Scriptura 51 24.04.2014 20:33:38
Ce intelegeti prin citatul acesta Marcel_Ionut Spiritualitatea ortodoxa 10 03.11.2012 16:24:26
Recunoasteti acest cantec? colaps Generalitati 4 22.06.2010 22:48:21