![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by stefan florin; 27.09.2012 at 12:27:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Uiți că Sfânta Scriptură a fost scrisă tot de oameni, nu? Uiți că Sfânta Scriptură+Sfânta Predanie=ORTODOXIE, nu?
|
||||
|
||||
![]()
Sfanta Scriptura a fost scrisa de oameni la insemnul si sub indrumarea Sfantului Duh. Nu neg beneficiile in cale a mantuirii a Sfintei Traditii, dar daca unele traditii nu au suport biblic pentru mine aceste "traditii" sunt egale cu 0
|
|
||||
|
||||
![]()
Ce n-ai înțeles tu e că Sfânta Scriptură e bazată pe Sfânta Predanie. Nu invers.
|
||||
|
||||
![]()
unde scrie asta?
|
|
||||
|
||||
![]()
În catehism.
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Să înțeleg că faci parte din rândul lor? Citat:
Nu este părarea mea, ci este părerea mai multor Sfinți Părinți care au trăit cu adevărat ortodoxia. Nu ai înțeles sensul, esența sitagmei, a cuvântului ziditor spus de un mare părinte. Citat:
Acum hai să o luăm invers. Tu mi-ai tot cerut argumente biblice, eu nu am facut-o niciodată. Te rog adu-mi și mie argumente biblice în care Dumnezeu binecuvântează plăcerea și desfrânarea. Să văd cum îți tâlcuiești tu Biblia. Citat:
Plăcerea produsă de împrunarea dintre soți a apărut după căderea omului din Rai. La fel cum și necesitatea de a supraviețui, adică de a munci pentru a mânca, a apărut tot după căderea din Rai. Înainte de cădere, Adam nu a avea aceste griji. Iar plăcerea a apărut în urma neascultării, a gustării din pomul cunoașterii, din pomul binelui și al răului. Iar sub orice plăcere e încolăcit un șarpe. Părinții ne spun să ne ferim de plăceri, nu să trâmbițăm că plăcerea este un drept legitim al omului, așa cum tu insinuezi. Last edited by ovidiu b.; 27.09.2012 at 19:41:25. |
|
|||
|
|||
![]()
Te contrazici. Până acum ai demostrat că Sf Tradiție pentru tine e zero.
|
|
|||
|
|||
![]()
Este adevarat in sensul ca si Scriptura, si Traditia provin din aceeasi sursa: kerygma apostolica, invatatura apostolilor.
|
|||
|
|||
![]()
Nu sunt în măsură să stabilesc eu cine se mântuiește. Totuși, ai citit postarea 242 despre prezervativ? Vezi cât de "mult" a fost iubit și pedepsit Onan de Dumenzeu pentru ceea ce facea? Nu e cam același lucru folosirea prezervativului cu ce cee ce facea Oanan?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 20:09:21 |
Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 13:18:21 |
Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 19:42:24 |
Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 21:30:02 |
|