![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
PF Pavle al Serbiei!
|
|||
|
|||
![]()
Fa-ne o surpriza :)
|
|
|||
|
|||
![]()
Poza de la avatarul meu. Mucenic foarte popular în lumea creștină.
|
|||
|
|||
![]()
Chiar mă întrebam cine e. Sf. Gheorghe ? (poate ne spui si care e povestea icoanei dupa ce e ghicita)
|
|
|||
|
|||
![]()
Da. O icoană exemplară, școala de la Novgorod sec XVI-lea.
|
|||
|
|||
![]()
Nu știu de ce forma pe care a luat-o arta iconografică bizantină în Rusia îmi înspiră un fel de măreție distantă care nu o regăsesc în icoanele grecești....prin măreție distantă nu mă refer la vre-o abominațiune gen catedralele gotice ci la ceva care inspiră un sentiment de pace. Înclin spre cele grecești dar e tare interesantă diferența.
Și acu mai uploadez o poză înainte să sting calculatorul. Dacă o vrea cineva să continue am conștiința curată că persoana e suficient de cunoscută pt a nu fi nevoie de confirmare :) Last edited by VladCat; 28.09.2012 at 00:08:10. |
|
||||
|
||||
![]()
În centru, Sfântul Ioan de Kronstadt
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean) |
|
|||
|
|||
![]()
Chiar el :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Secolul XVIII-XIX
"A fost întrebat avva Ammona ce este calea cea strâmtă și îngustă, și a zis: calea strâmtă și îngustă înseamnă a-ți struni gândurile, și a-ți nimici voia ta, de dragul lui Dumnezeu. Asta înseamnă „iată noi am lăsat toate și ți-am urmat Ție“ (Matei, XIX, 27.)." (Despre avva Ammona, Patericul Egiptean) |
|
||||
|
||||
![]()
Seamana cu Sf. Gheorghe de la Cernica, dar...
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine a zis... (recunoasteti citatul)? | N.Priceputu | Teologie si Stiinta | 752 | 23.10.2014 14:24:43 |
Caut o persoana... | Sanduu | Generalitati | 22 | 22.12.2011 15:16:28 |
Ce este o persoana? | florin.oltean75 | Generalitati | 4 | 19.12.2011 13:07:31 |
Increderea in propria persoana | coralina | Pocainta | 63 | 01.07.2011 16:20:50 |
Recunoasteti acest cantec? | colaps | Generalitati | 4 | 22.06.2010 22:48:21 |
|