Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.10.2012, 01:31:56
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

In concluzie, singurul argument in favoarea evolutionismului (dat si de cei ce il sustin pe forum) e credinta oarba in ce spun oamenii de stiinta, fara sa si existe vreun argument, teoria evolutionista fiind un fel de axioma.
Iar in ceea ce priveste ortodoxia, ramane doar Kalomiros si la noi preot Costache din Australia, si el redand tot afirmatiile lui Kalomiros.
Am gasit un blog in care preotul se plangea ca il critica ortodocsii si colegii din cauza sustinerii teoriei evolutioniste. Daca vrea un ortodox sa verifice, nu cred ca o sa gaseasca in Romania vreun preot care sa sustina aceasta teorie a evolutionismului teist, in afara de cei amintiti deja. Chiar Pr. Costache spunea ca trebuie sa schimbam intelegerea ortodoxa si sa introducem aceasta teorie, sa nu ne mai axam doar pe ce spun sfintii.
Cineva pe un blog ii facuse o recenzie favorabila cartii sale si domnia sa raspunde cu un mesaj in care spune: "Marturisesc ca sunt nitel surprins, dat fiind ca pana acum nu am vazut decat rastalmaciri si injuraturi la adresa mea, mai ales pe blogurile ortodoxiste. De la mutarea in Australia, traind in conditiile unei minoritati crestine intr-o lume seculara si pagana, vad lucrurile oarecum diferit. Oricum, nu mai sunt polemic in privinta unor lucruri pe care acum le inteleg diferit (aici din explicatiile ulerioare cred ca spune ca a devenit mai ecumenist). creationism patristic vanturat cu emfaza de unii din fostii mei colegi de la Facultatea de Teologie Ortodoxa a Universitatii din Bucuresti."
Vreau sa arat ca are o pozitie singulara in ortodoxie, fiind in opozitie chiar si cu fostii colegi. Daca am inteles bine dupa ce a fost retras de Patriarhie de la biserica romaneasca din Sydney s-a orientat catre biserica greceasca de acolo.

Tags
creatie, darwin, evolutie, habotnici, maimute

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CREATIE sau EVOLUTIE? C.tin Teologie si Stiinta 550 30.09.2017 17:36:17
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
creatie sau evolutionism? codana Generalitati 11 15.09.2010 19:10:27
Crezi in evolutie? radugherasim Teologie si Stiinta 680 07.03.2010 19:25:54
Evolutie sau involutie? silverstar Generalitati 34 17.02.2007 22:09:45