![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa aiba curajul sa ce? Sa vada ca ceea ce prezinti tu e o realitate masluita si Biblia nu se explica singura unui adventist la fel cum nu se explica nici unui Martor a lui Iehova de exemplu? E de ajuns sa participi la un "curs Biblic" adventist si sa vezi ca decurge cam in stilul urmator: "deschideti Bibliile la cartea cutare, capitolul cutare, versetul cutare" - ce e scris acolo inseamna ca... si urmeaza enuntarea teoriilor adventiste. Daca nu incepe invers: "Biblia zice ca" si urmeaza teoria adventista dupa care enuntare versetelor care aparent sustin doctrina in cauza. In ceea ce priveste "carjele omenesti" te referi cumva la logica si faptul ca doctrina adventista e lipsita de ea? :)) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Oricât de aprinse ar fi discuțiile, nivelul de care vorbeai (nivelul decenței) merită să fie luat în seamă. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu i-am cerut sa ma lase in pace in privinta persoanei mele... in sensul ca este evident ca am trecut pe la adventisti si nu pricepe ce caut la ortodocsi (in privinta asta sunt niste circumstante de natura personala si sunt nevoit sa-mi insusesc tot ce este mai bun din ortodoxie). Oamenii sunt inclinati sa atace persoana nu ideile ei (el are senzatia ca ma cunoaste si vrea sa stie de unde... ii resping aceasta abordare). Cat despre esenta adventismului (care in stadiul actual de dezvoltare cam dispare) si esenta ortodoxiei am inteles foarte bine cum sta treaba cand am scris mai sus: "Si inca ceva: citeste Patericul Egiptean! Poate vei avea sensibilitatea sa percepi ceea ce este dincolo de icoane, cruci de lemn si... etc! Eu am fost surprins de ceea ce am gasit. Am surprins o intreaga intelepciune a unor perioade istorice agitate... multe din intrebarile si raspunsurile acelor oameni le-am gasit relevante" Am inceput sa prind franturi din esenta ortodoxiei. Si inca ceva... ortodoxia pentru a merge inainte trebuie sa faca doar un pas inapoi, sa se uite peretii manastirii Voronet, sa vada filozofii greci pictati pe ea si sa inteleaga ce este de inteles. Insa adventismul are o multime de pasi de facut inapoi ca sa-si inteleaga esentele (acestea sunt mai multe... ). Adventismul este o miscare religioasa relativ tanara si cam neglijeaza mostenirea culturala de dinainte de ea. Nu ai remarcat ca majoritatea adventistilor in mandria lor "misionara" ies la inaintare la acest nivel? La acest nivel poti arata problemele adventismului cu conditia de a vedea si nivelul mai profund! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
O înțeleg exact cum am afirmat. Am spus vreodată "așa zice White", ori am dat vreun citat din scrierile ei? Am argumentat cu Scriptura și de cele mai multe ori chiar cu Scriptura în versiune ortodoxă! Ce ai fi vrut mai mult de atât? Să argumentez cu Sfinții Părinți? Uneori am făcut până și asta! Încercați și voi! ... dacă vă dă mâna... |
|
|||
|
|||
![]()
Să facă ce am spus mai sus: să facă abstracție de dogmele având baza în patristică nu și în Scriptură și să evite Scriptura în versiune ortodoxă acolo unde e evident fraudată. Și dacă nu cer prea mult, să mai dea și citate din White care arată cât de greșită e o anume doctrină adventistă!
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
E omeneste sa ne incurcam in detalii si sa pierdem esenta. Dar cine a spus ca trebuie neaparat sa fim omenesti? Porunca este sa fim ca Hristos.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cât despre a doua parte a parantezei, îți dau perfectă dreptate; revenirea Domnului poate deveni o experiență îngrozitoare chiar și pentru un adventist ce a propovăduit-o o viață întreagă fără să fi trecut pe la crucea lui Hristos și crucea personală. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa cum te exprimi se intelege ca esenta azs este cu totul alta decat cea a crestinismului. De aceea nu reusitit sa va faceti intelesi. Poate ca azs are ca particularitate asteptarea revenirii Domnului, insa punctul central trebuie sa ramana mantuirea prin crucea lui Hristos. Pe de alta parte, nu vorbeam atat de ceea ce e azs pe hartie, ci de ceea ce se vede cand interactionezi cu el. Mi s-a intamplat si mie sa ma bucur ca ma intalnesc cu un crestin azs intamplator in autobuz, sa se bucure si el, apoi, intr-un minut, sa inceapa lectia despre sabat. Sau alte experiente de genul. Uita-te si pe forumuri ce discuta azs si vei intelege despre ce vorbesc. Lucrurile astea demonstreaza pur si simplu ca, la adventistul obisnuit, frica de a nu tine legea e mai puternica decat bucuria de a fi gasit mantuirea. E doar o observatie pragmatica, un punct unde ar trebui sa lucrati mai mult de dragul vostru si din simt de responsabilitate fata de cei care vin la voi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
intr-adevar esenta adventismului este sabatul, daca discuti cu un adventist, altceva nu are in cap, dupa cum esenta penticostalismului este acea vorbire in limbi, obtinuta prin procedee mecanice, cu care penticostalii se lauda. Mantuitorul trebuie sa fie in centru si nimic altceva ! asa ca, dumneavoastra "osutafaraunu" ati face bine sa reveniti in Ortodoxie, lepadand ratacirea in care sunteti ! Last edited by Cornel Urs; 07.10.2012 at 10:21:28. |
|
||||
|
||||
![]()
va indic eu una: adventistii, care se mantuiesc prin tinerea Legii mozaice.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|