Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.10.2012, 01:47:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
No chance! În ciuda acuzațiilor, adventiștii nu procedează la deconstrucția textului biblic. Îl lasă să se explice singur (remember: Sola Scriptura), neapelând la cârje omenești. Dar încă o dată: nu aceasta e problema, lasă-i pe confrații noștri ortodocși să facă acea experiență, nu-i descuraja! De fapt, sincer să fiu, niciunul n-a avut încă curajul.
Tu crezi ca cineva de pe aici inghite minciunile astea?

Sa aiba curajul sa ce? Sa vada ca ceea ce prezinti tu e o realitate masluita si Biblia nu se explica singura unui adventist la fel cum nu se explica nici unui Martor a lui Iehova de exemplu?

E de ajuns sa participi la un "curs Biblic" adventist si sa vezi ca decurge cam in stilul urmator:

"deschideti Bibliile la cartea cutare, capitolul cutare, versetul cutare" - ce e scris acolo inseamna ca... si urmeaza enuntarea teoriilor adventiste.

Daca nu incepe invers: "Biblia zice ca" si urmeaza teoria adventista dupa care enuntare versetelor care aparent sustin doctrina in cauza.

In ceea ce priveste "carjele omenesti" te referi cumva la logica si faptul ca doctrina adventista e lipsita de ea? :))
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 08:29:29
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Si esenta ortodoxiei si esenta adventismului sunt cu totul altceva decat icoane, sabat, sau ceea ce discutati voi aici.
Doriana, acest lucru l-am lămurit deja (din punctul meu de vedere).

Citat:
Faptul ca inca mai discutati la acest nivel arata ca ambii mai aveti mult de cautat...
Și asta s-a rezolvat. Ca și în cazul Illuminatului nu sunt dispus să particip la concursul de scuipat în sus, dacă respectivii mai doresc, n-au decât, eu nu am umbrelă.
Oricât de aprinse ar fi discuțiile, nivelul de care vorbeai (nivelul decenței) merită să fie luat în seamă.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 08:35:30
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Ultima data declarai ca scop expunerea punctelor vulnerabile ale adventismului si demascarea metodelor lor de indoctrinare. Iar cand ei (prin persoana lui 99) s-au aparat, atunci tu nici usturoi n-ai mancat... cautai de fapt sa intelegi Ortodoxia si vrei sa fii lasat in pace. Ar trebui sa stii ca daca ataci nu poti fi lasat in pace, asa, pur si simplu. Si sa-ti asumi riscul de a fi aratate si punctele tale vulnerabile.

Daca tot suntem in cautare e bine sa o facem cu sinceritate, altfel nu vom gasi decat amagire. Si esenta ortodoxiei si esenta adventismului sunt cu totul altceva decat icoane, sabat, sau ceea ce discutati voi aici. Faptul ca inca mai discutati la acest nivel arata ca ambii mai aveti mult de cautat...sau ca ambii cautati gresit. Dar, asta e... In lumea aceasta Dumnezeu a lasat drumuri si hatisuri pentru orice cautator, si fiecare gaseste ce cauta.
Cand am intrat pe forum nu ma asteptam sa dau de adventisti. Odata ce am dat peste ei trebuia sa le arat care sunt problemele adventismului. Trebuia sa-i arat ca inghite pe nemestecate doctrina adventista!

Eu i-am cerut sa ma lase in pace in privinta persoanei mele... in sensul ca este evident ca am trecut pe la adventisti si nu pricepe ce caut la ortodocsi (in privinta asta sunt niste circumstante de natura personala si sunt nevoit sa-mi insusesc tot ce este mai bun din ortodoxie). Oamenii sunt inclinati sa atace persoana nu ideile ei (el are senzatia ca ma cunoaste si vrea sa stie de unde... ii resping aceasta abordare).

Cat despre esenta adventismului (care in stadiul actual de dezvoltare cam dispare) si esenta ortodoxiei am inteles foarte bine cum sta treaba cand am scris mai sus:

"Si inca ceva: citeste Patericul Egiptean! Poate vei avea sensibilitatea sa percepi ceea ce este dincolo de icoane, cruci de lemn si... etc! Eu am fost surprins de ceea ce am gasit. Am surprins o intreaga intelepciune a unor perioade istorice agitate... multe din intrebarile si raspunsurile acelor oameni le-am gasit relevante"

Am inceput sa prind franturi din esenta ortodoxiei.

Si inca ceva... ortodoxia pentru a merge inainte trebuie sa faca doar un pas inapoi, sa se uite peretii manastirii Voronet, sa vada filozofii greci pictati pe ea si sa inteleaga ce este de inteles. Insa adventismul are o multime de pasi de facut inapoi ca sa-si inteleaga esentele (acestea sunt mai multe... ). Adventismul este o miscare religioasa relativ tanara si cam neglijeaza mostenirea culturala de dinainte de ea.

Citat:
Faptul ca inca mai discutati la acest nivel arata ca ambii mai aveti mult de cautat...sau ca ambii cautati gresit.
Nu ai remarcat ca majoritatea adventistilor in mandria lor "misionara" ies la inaintare la acest nivel? La acest nivel poti arata problemele adventismului cu conditia de a vedea si nivelul mai profund!
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 08:38:41
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Asta din ce punct de vedere?
Din punctul de vedere a celui prins in acel "calapod doctrinar", a unui adventist sau martor a lui Iehova de exemplu, se poate.
E valabil pentru oricine, din orice confesiune ar face parte. Dacă respectivul și-a formulat niște dogme ignorând Scriptura, Scriptura luată în integralitatea sa, inevitabil va deveni vulnerabil la atacurile celorlalți. Decât să-ți construiești astfel de dogme, mai bine spui: "nu știu", ori "Biblia nu spune nimic cu privire la acest aspect".

Citat:
Pentru ca acolo ar fi banat cu prima ocazie.
Si nu e o ipoteza. :)
E chiar o ipoteză și încă una falsă până dovedești că a fost banat pe un astfel de forum. Se vede că n-ai intrat pe un astfel de forum pentru a vedea la ce se pretează atacatorii noștri fără a fi banați.

Citat:
Pardon, este religia adventista.
Ca adventistii au obiceiul sa confunde AZS -ul cu crestinismul face parte din nu putinele lor erori.
Pardon, este confesiunea adventistă din cadrul religiei creștine. Că un adventist poate fi creștin doar cu numele, asta e o altă problemă...

Citat:
Pai nu stiu cum intelegi tu detasarea asta din moment ce nu faci decat sa repeti papagaliceste suita de argumentatie tipica a religie tale, fundamentate pe "revelatiile" asazisei profetese EGW si a altor "pioneri" adventisti.
O înțeleg exact cum am afirmat. Am spus vreodată "așa zice White", ori am dat vreun citat din scrierile ei? Am argumentat cu Scriptura și de cele mai multe ori chiar cu Scriptura în versiune ortodoxă! Ce ai fi vrut mai mult de atât? Să argumentez cu Sfinții Părinți? Uneori am făcut până și asta! Încercați și voi! ... dacă vă dă mâna...
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 08:44:11
Banned

Implicit

Citat:
Sa aiba curajul sa ce?
Să facă ce am spus mai sus: să facă abstracție de dogmele având baza în patristică nu și în Scriptură și să evite Scriptura în versiune ortodoxă acolo unde e evident fraudată. Și dacă nu cer prea mult, să mai dea și citate din White care arată cât de greșită e o anume doctrină adventistă!E de la sine înțeles că nimeni nu are un asemenea curaj nebunesc, m-am găsit doar eu nebunu'...

Citat:
Biblia nu se explica singura unui adventist la fel cum nu se explica nici unui Martor a lui Iehova de exemplu?
... ori unui ortodox, de exemplu. Oricine poate cădea în această capcană citind Biblia cu ochelari confesionali.

Citat:
E de ajuns sa participi la un "curs Biblic" adventist si sa vezi ca decurge cam in stilul urmator:

"deschideti Bibliile la cartea cutare, capitolul cutare, versetul cutare" - ce e scris acolo inseamna ca... si urmeaza enuntarea teoriilor adventiste.

Daca nu incepe invers: "Biblia zice ca" si urmeaza teoria adventista dupa care enuntare versetelor care aparent sustin doctrina in cauza.
De ce ești absurd? Cum ai vrea, să se spună invariabil: "saitul ellenwhiteexposed zice că..."? Totuși, dacă urmărești un studiu biblic adventist, vei vedea că sunt prezentate și opiniile altor curente.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 09:00:18
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Nu ai remarcat ca majoritatea adventistilor in mandria lor "misionara" ies la inaintare la acest nivel?
Am remarcat; e chiar evident, insa neinteresant pentru cineva care ar cauta esenta. Cei care sunt concentrati pe esenta nu au timp de maruntisurile pe care altii le arunca drept momeala. Am remarcat si la ortodocsi ca atunci cand ii intrebi de credinta lor spun orice altceva afara de punctul ei central. M-am minunat si m-am bucurat cand am vazut ca mai sunt si ceva ortodocsi care propovaduiesc mantuirea prin crucea lui Hristos. (Apropo, 99, asta ar fi esenta crestinismului; revenirea Domnului poate fi doar o experienta foarte neplacuta daca nu ai trecut intai pe la cruce).

E omeneste sa ne incurcam in detalii si sa pierdem esenta. Dar cine a spus ca trebuie neaparat sa fim omenesti? Porunca este sa fim ca Hristos.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 09:34:12
Banned

Implicit

Citat:
mai sunt si ceva ortodocsi care propovaduiesc mantuirea prin crucea lui Hristos. (Apropo, 99, asta ar fi esenta crestinismului; revenirea Domnului poate fi doar o experienta foarte neplacuta daca nu ai trecut intai pe la cruce).
Dacă-mi indici o singură confesiune creștină (sau chiar pretins creștină) ce nu propovăduiește mântuirea prin crucea lui Hristos, îmi retrag cuvintele. Care cuvinte (fie vorba între noi) se refereau la esența adventismului nu la esența creștinismului în general, din care face parte și adventismul - cu voia ta desigur (a fost doar o glumă, nu neapărat ironie).
Cât despre a doua parte a parantezei, îți dau perfectă dreptate; revenirea Domnului poate deveni o experiență îngrozitoare chiar și pentru un adventist ce a propovăduit-o o viață întreagă fără să fi trecut pe la crucea lui Hristos și crucea personală.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 10:14:26
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Implicit

Citat:
Dacă-mi indici o singură confesiune creștină (sau chiar pretins creștină) ce nu propovăduiește mântuirea prin crucea lui Hristos, îmi retrag cuvintele. Care cuvinte (fie vorba între noi) se refereau la esența adventismului nu la esența creștinismului în general, din care face parte și adventismul - cu voia ta desigur (a fost doar o glumă, nu neapărat ironie).
Voia mea e ca si azs sa fie crestini. :)
Dupa cum te exprimi se intelege ca esenta azs este cu totul alta decat cea a crestinismului. De aceea nu reusitit sa va faceti intelesi. Poate ca azs are ca particularitate asteptarea revenirii Domnului, insa punctul central trebuie sa ramana mantuirea prin crucea lui Hristos.

Pe de alta parte, nu vorbeam atat de ceea ce e azs pe hartie, ci de ceea ce se vede cand interactionezi cu el. Mi s-a intamplat si mie sa ma bucur ca ma intalnesc cu un crestin azs intamplator in autobuz, sa se bucure si el, apoi, intr-un minut, sa inceapa lectia despre sabat. Sau alte experiente de genul. Uita-te si pe forumuri ce discuta azs si vei intelege despre ce vorbesc. Lucrurile astea demonstreaza pur si simplu ca, la adventistul obisnuit, frica de a nu tine legea e mai puternica decat bucuria de a fi gasit mantuirea. E doar o observatie pragmatica, un punct unde ar trebui sa lucrati mai mult de dragul vostru si din simt de responsabilitate fata de cei care vin la voi.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 10:19:21
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Doriana, acest lucru l-am lămurit deja (din punctul meu de vedere).

intr-adevar esenta adventismului este sabatul, daca discuti cu un adventist, altceva nu are in cap, dupa cum esenta penticostalismului este acea vorbire in limbi, obtinuta prin procedee mecanice, cu care penticostalii se lauda.

Mantuitorul trebuie sa fie in centru si nimic altceva !

asa ca, dumneavoastra "osutafaraunu" ati face bine sa reveniti in Ortodoxie, lepadand ratacirea in care sunteti !

Last edited by Cornel Urs; 07.10.2012 at 10:21:28.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 10:22:22
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Dacă-mi indici o singură confesiune creștină (sau chiar pretins creștină) ce nu propovăduiește mântuirea prin crucea lui Hristos, îmi retrag cuvintele.
va indic eu una: adventistii, care se mantuiesc prin tinerea Legii mozaice.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32