Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.10.2012, 11:00:19
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Eu imi doresc sa stau cu parintii,poate sdi pt faptul ca sunt foarte departe de ei de ceva ani...
Imi doresc sa ne mutam toti intr-o casa mare,in care sa avem mai multa permisivitate si intimitate(eu am crescut cu ei in 2 camere de apartament,practic dormeam in sufragerie).

Chiar nu vad ce discutii ar putea sa iasa intre parintii mei si viitorul meu sot sau intre mine si ei...mama cel putin este painea lui Dumnezeu,cum se zice;este o draguta,genul de persoana care face sacrificii pt altii,care se scoala prima sa pregateasca micul dejun pt toti si pachetul de pranz celui ce pleaca la slujba;apoi se duce la cumparaturi si se intoarce sa pregateasca cina si sa faca curatenie.
Se simte inutila daca nu face ceva,aranjeaza lucruri,tricoteaza,croseteaza,spala,gateste sau ingrijeste florile.
De la bani nu ne-am putea certa deoarece eu ii intretin pe ai mei decand am terminat liceul,astfel incat m-am obisnuit :)

Toti ne dorim sa locuim retrasi in natura,intr-o casa mare cu gradina;sper ca in catva timp aceasta dorinta sa se implineasca!
Tu vorbesti de mama ta da ia sa stai cu mama sotului si sa vezi atunci,mamele baietilor li se pare lor ca nu e ingrijit baitul asa cum il ingrijeau ele.
Desigur ca mai sint si soacre bune dar sa te feresca Dumnezeu sa ai una care vede numai calitatile baiatului ei si tu nu ai nimic bun in fata ei.Asa cum am patit de exemplu eu(ca na sint moldoveanca) despartirea noastra sa tras de la soacramea dar am iertat-o, Dumnezeu so ierte ca a trecut la Domnul de ceva ani si eu o trec si acum pe pomelnic.
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 14:15:53
dorinastoica14
Guest

Implicit

[quote=AlinB;474985]Stiu cazuri concrete.
Cel putin un caz in care cei doi locuiesc cu parintii si se inteleg minunat.

- Ferice de ei!

Stiu si cazuri in care parintii au impins casatorii in pragul divortului.
Chiar si fara o convietuire, ca sa nu mai vorbim daca stateau impreuna ce iesea.

-Din păcate dacă relația de cuplu e șubredă se ajunge la divorț sau la răcirea relațiilor dintre soți. Dacă apar situații conflictuale va fi foarte greu ca cineva să nu se simtă nedreptățit. Eu adeseori fac slalom între mamă și soț și foarte rar toată lumea e mulțumită.

Nu exista "dragoste exagerata".
Exista in schimb "dragoste" handicapata.

-Ai dreptate în privința dragostei. Eu am uitat să pun ghilimele.

Tot nu inteleg de unde deriva tensiunea.
Daca iti incuie usa noaptea sa nu poti iesi din casa sa patesti ceva, este o problema.
Dar n-as numi asta dragoste ci dragoste imatura, in cel mai fericit caz. -

-Batrânii sunt adeseori preamaturi.quote]

Până la urmă fiecare spune tot ce-l doare!
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 14:27:35
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Tu vorbesti de mama ta da ia sa stai cu mama sotului si sa vezi atunci,mamele baietilor li se pare lor ca nu e ingrijit baitul asa cum il ingrijeau ele.
Desigur ca mai sint si soacre bune dar sa te feresca Dumnezeu sa ai una care vede numai calitatile baiatului ei si tu nu ai nimic bun in fata ei.Asa cum am patit de exemplu eu(ca na sint moldoveanca) despartirea noastra sa tras de la soacramea dar am iertat-o, Dumnezeu so ierte ca a trecut la Domnul de ceva ani si eu o trec si acum pe pomelnic.
Nu e bine nici cu mama nici cu soacra. E bine să fii separat și dacă se poate să fie măcar o stradă între familii.
Reply With Quote
Vechi 07.10.2012, 14:55:18
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Eu imi doresc sa stau cu parintii,poate sdi pt faptul ca sunt foarte departe de ei de ceva ani...
Imi doresc sa ne mutam toti intr-o casa mare,in care sa avem mai multa permisivitate si intimitate(eu am crescut cu ei in 2 camere de apartament,practic dormeam in sufragerie).

Chiar nu vad ce discutii ar putea sa iasa intre parintii mei si viitorul meu sot sau intre mine si ei...mama cel putin este painea lui Dumnezeu,cum se zice;este o draguta,genul de persoana care face sacrificii pt altii,care se scoala prima sa pregateasca micul dejun pt toti si pachetul de pranz celui ce pleaca la slujba;apoi se duce la cumparaturi si se intoarce sa pregateasca cina si sa faca curatenie.
Se simte inutila daca nu face ceva,aranjeaza lucruri,tricoteaza,croseteaza,spala,gateste sau ingrijeste florile.
De la bani nu ne-am putea certa deoarece eu ii intretin pe ai mei decand am terminat liceul,astfel incat m-am obisnuit :)

Toti ne dorim sa locuim retrasi in natura,intr-o casa mare cu gradina;sper ca in catva timp aceasta dorinta sa se implineasca!
Frumos vis Cristina! Să devină cât mai curând realitate. Ești într-o situație fericită și relațional și material. Câți însă se pot lăuda cu ceva asemănător?
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 06:39:44
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Subiectul acestui articol mi s-a părut foarte interesant. Domnul Teodor Danalache a atins doar un singur aspect al acestei ample discuții. Am făcut și un comentariu pe site.
Haideți să vedem cum ne descurcăm în astfel de situații și ce soluții ar fi atunci când relațiile părinți copii împreună locuitori ai aceleași case devin tensionate.

http://www.crestinortodox.ro/editori...sa-137569.html

Deși majoritatea copiilor nu prea le surâd perspectiva de-a le vorbi părinților despre propriile manifestări, unora când li se ivește un astfel de moment, rămân ușor consternați în pofida faptului că și-ar dori câtuși de puțin să afle care-ar fi răspunsul unui membru al familiei . Realiția dintre mamă-fiu ar trebui potențată mai mult pe schimburi cordiale dezirabile și nu alungită pe apriori cognitive eșuabile având ca linie de conduită faptul că respectul, gratitudinea... față de o mamă sunt norme imperios solicitabile asupra fiului. Entitatea noastră planetară se află în mod inerent în concordanță cu cea a mamei, căci un copil n-ar putea să-și culmineze propria năzuință în absența unei povățuirii empirice și totodată latente ale unei mame diametral supuse unei stării de abnegație față de fiu.

Last edited by myself00; 16.10.2012 at 15:18:33.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 10:11:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ekaterina Vezi mesajul
Eu nu am intalnit pana acum tineri casatoriti care sa locuiasca cu parintii si sa se inteleaga minunat.
Pentru ca a fi un bun crestin, este un lucru rar.

Citat:
Am dorit in acesasta problema sa stiu si parerea mai multor Parinti, si cu toate ca ma asteptam la sfaturi de genul: rabdare, smerenie, toti au fost categorici: separare cat mai rapida.
Pentru ca acele conflicte zilnice nu lasa loc ranilor sa se vindece si situatiilor sa se amelireze.
Ca sa nu mai vorbim ca separarea ESTE posibila si poate undeva si necesara.

Daca ar fi fost o situatie tensionata, similara, in cazul unei casatorii de exemplu, nu cred ca ar fi dat acel sfat de "separare cat mai rapida".

Citat:
Un Parinte mi-a spus ca si in cazul in care atat soacra cat si nora sunt persoane minunate, practica a dovedit ca doua femei nu pot convietui in aceeasi gospodarie si am inteles ce a vrut sa spuna din propria experienta.
Cred ca in acest context "persoane minunate" are si o nuanta peiorativa.

Citat:
Am avut colege de facultate care nu au acceptat sa stea nici macar o zi cu soacra, eu le-am judecat, le-am gasit pretentioase la vremea respectiva si cum din fire sunt mai permisiva, am crezut ca mie nu-mi va fi greu. Dupa cativa ani, pot sa spun ca primul meu sfat pentru toate fetele care privesc lucrurile mai superficial, asa cum am facut eu este: "sa nu stea cu parintii". Pentru a nu genera discutii, tin sa specific ca sunt intr-o relatie buna cu soacra.
Zicea cineva ca dragostea fata de umanitate este direct proportionala cu distanta fata de ea.

Desigur, asta nu este tocmai perspectiva crestina, desi pe undeva pe la inceputuri, poate sa ajute.
Reply With Quote
Vechi 16.10.2012, 14:43:29
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pentru ca a fi un bun crestin, este un lucru rar.
In general este greu atunci cand mai locuiesti cu cineva (colege de camin in facultate, etc.), dar a locui cu parintii, casatorit fiind, este o situatie cu totul aparte. Sunt multe nuante, nu se rezuma totul doar la conflicte, e greu de prezentat si de inteles de cel ce priveste din exterior. Incepand de la atmosfera si terminand cu formarea noii familii, totul suporta o influenta.

Citat:
Daca ar fi fost o situatie tensionata, similara, in cazul unei casatorii de exemplu, nu cred ca ar fi dat acel sfat de "separare cat mai rapida".
Este o comparatie fortata, dar inteleg ca este facuta doar din prisma unei situatii conflictuale, realitate are insa note particulare, difera de situatia ideala in cele mai multe cazuri.

Citat:
Cred ca in acest context "persoane minunate" are si o nuanta peiorativa.
Nu, nu are o nuanta peiorativa, trebuie inteles in sensul ca sunt persoane in banca lor, bine intentionate.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2012, 15:13:08
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Vietuirea cu parintii nu este usoara, ba uneori chiar complica viata. In cazurile in care viata se complica, se ajunge la neintelegeri si certuri, recomand ca cei care au puterea sa stea singuri, sa nu mai stea pe ganduri, sa locuiasa fara parinti. Iar cei care nu-si pot pemite sa plateasca o chirie, sa primeasca acest mod de vietuire ca pe o chemare deosebita a lui Dumnezeu la El. Niciodata sa nu ne aratam nemultumitori fata de Dumnezeu. Sa-I multumim pentru toate si va ridica Dumnezeu de la noi si neintelegerea cu parintii atunci cand EL va socoti ca trebuie.
Reply With Quote
Vechi 07.12.2012, 15:27:26
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Nu e bine nici cu mama nici cu soacra. E bine să fii separat și dacă se poate să fie măcar o stradă între familii.
corect.
eu stau pe aceeași scară cu ai mei, pe etaje diferite.
cu toate astea, casa mea este un fel de anexă a casei lor.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parinti si copii maria55 Generalitati 36 12.04.2015 10:05:02
Hai sa ajutam o casa de copii in perioada sarbatorilor! serbanica Umanitare 36 11.12.2012 00:08:28
Relatiile parinti/copii, frati/surori - nevoie de incurajari AGabriela Generalitati 21 31.08.2012 12:01:24
Casa ateilor si casa noastra Man Teo Alte Religii 7 04.09.2011 01:54:53