![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Desigur ca mai sint si soacre bune dar sa te feresca Dumnezeu sa ai una care vede numai calitatile baiatului ei si tu nu ai nimic bun in fata ei.Asa cum am patit de exemplu eu(ca na sint moldoveanca) despartirea noastra sa tras de la soacramea dar am iertat-o, Dumnezeu so ierte ca a trecut la Domnul de ceva ani si eu o trec si acum pe pomelnic.
|
|||
|
|||
![]()
[quote=AlinB;474985]Stiu cazuri concrete.
Cel putin un caz in care cei doi locuiesc cu parintii si se inteleg minunat. - Ferice de ei! Stiu si cazuri in care parintii au impins casatorii in pragul divortului. Chiar si fara o convietuire, ca sa nu mai vorbim daca stateau impreuna ce iesea. -Din păcate dacă relația de cuplu e șubredă se ajunge la divorț sau la răcirea relațiilor dintre soți. Dacă apar situații conflictuale va fi foarte greu ca cineva să nu se simtă nedreptățit. Eu adeseori fac slalom între mamă și soț și foarte rar toată lumea e mulțumită. Nu exista "dragoste exagerata". Exista in schimb "dragoste" handicapata. -Ai dreptate în privința dragostei. Eu am uitat să pun ghilimele. Tot nu inteleg de unde deriva tensiunea. Daca iti incuie usa noaptea sa nu poti iesi din casa sa patesti ceva, este o problema. Dar n-as numi asta dragoste ci dragoste imatura, in cel mai fericit caz. - -Batrânii sunt adeseori preamaturi.quote] Până la urmă fiecare spune tot ce-l doare! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deși majoritatea copiilor nu prea le surâd perspectiva de-a le vorbi părinților despre propriile manifestări, unora când li se ivește un astfel de moment, rămân ușor consternați în pofida faptului că și-ar dori câtuși de puțin să afle care-ar fi răspunsul unui membru al familiei . Realiția dintre mamă-fiu ar trebui potențată mai mult pe schimburi cordiale dezirabile și nu alungită pe apriori cognitive eșuabile având ca linie de conduită faptul că respectul, gratitudinea... față de o mamă sunt norme imperios solicitabile asupra fiului. Entitatea noastră planetară se află în mod inerent în concordanță cu cea a mamei, căci un copil n-ar putea să-și culmineze propria năzuință în absența unei povățuirii empirice și totodată latente ale unei mame diametral supuse unei stării de abnegație față de fiu. Last edited by myself00; 16.10.2012 at 15:18:33. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Ca sa nu mai vorbim ca separarea ESTE posibila si poate undeva si necesara. Daca ar fi fost o situatie tensionata, similara, in cazul unei casatorii de exemplu, nu cred ca ar fi dat acel sfat de "separare cat mai rapida". Citat:
Citat:
Desigur, asta nu este tocmai perspectiva crestina, desi pe undeva pe la inceputuri, poate sa ajute. |
|
||||
|
||||
![]()
In general este greu atunci cand mai locuiesti cu cineva (colege de camin in facultate, etc.), dar a locui cu parintii, casatorit fiind, este o situatie cu totul aparte. Sunt multe nuante, nu se rezuma totul doar la conflicte, e greu de prezentat si de inteles de cel ce priveste din exterior. Incepand de la atmosfera si terminand cu formarea noii familii, totul suporta o influenta.
Citat:
Nu, nu are o nuanta peiorativa, trebuie inteles in sensul ca sunt persoane in banca lor, bine intentionate. |
|
||||
|
||||
![]()
Vietuirea cu parintii nu este usoara, ba uneori chiar complica viata. In cazurile in care viata se complica, se ajunge la neintelegeri si certuri, recomand ca cei care au puterea sa stea singuri, sa nu mai stea pe ganduri, sa locuiasa fara parinti. Iar cei care nu-si pot pemite sa plateasca o chirie, sa primeasca acest mod de vietuire ca pe o chemare deosebita a lui Dumnezeu la El. Niciodata sa nu ne aratam nemultumitori fata de Dumnezeu. Sa-I multumim pentru toate si va ridica Dumnezeu de la noi si neintelegerea cu parintii atunci cand EL va socoti ca trebuie.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
eu stau pe aceeași scară cu ai mei, pe etaje diferite. cu toate astea, casa mea este un fel de anexă a casei lor. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Parinti si copii | maria55 | Generalitati | 36 | 12.04.2015 10:05:02 |
Hai sa ajutam o casa de copii in perioada sarbatorilor! | serbanica | Umanitare | 36 | 11.12.2012 00:08:28 |
Relatiile parinti/copii, frati/surori - nevoie de incurajari | AGabriela | Generalitati | 21 | 31.08.2012 12:01:24 |
Casa ateilor si casa noastra | Man Teo | Alte Religii | 7 | 04.09.2011 01:54:53 |
|