Citat:
În prealabil postat de ioan cezar
2) "Conjugat cu teoria relativitatii a lui Einstein si cu psihanaliza lui Freud, evolutionismul e integrat intr-o megateorie. Civilizatia apuseana a secolului XX a dezvoltat aceasta megateorie, impunand-o la nivelul mentalitatii contemporane si extinzand-o la scara planetara."
Sforaitor si ...fals. Vadit tendentios, pe deasupra.
Are treaba Freud cu evolutionismul cat am eu treaba cu tractorul.
|
In primul rand acestea erau niste completari pe langa, nu tin de dovezile impotriva evolutionismului. Aceste dovezi sunt cele amintite de Adrian Lemeni (profesor la Fac. de Teologie Bucuresti, care a facut si o facultate tehnica si s-a axat in lucrari pe partea de stiinta impletita cu teologia). Plus cele analizate de mine. Cateva din ele, cercetarile genetice, plansele lui Haeckel false, lipsa fosilelor intermediare evidentiate de teoria echilibrului punctual, organe vestigiare. Si cam astea erau si dovezile evolutioniste.
In al doilea rand, probabil nu ai inteles exact. Autorul nu spune ca ar avea vreo legatura. Mai sunt parti din articol pe care eu nu le-am citat, am dat doar un rezumat. De exemplu mai spune ca filozofia evolutionista s-a extins si asupra altor domenii "Philip Johnson in Defeating Darwinism by Opening Minds (lucrare publicata in 1997 la Illinois) arata ca noua credinta bazata pe evolutionism urma sa devina temei nu doar al stiintei, ci si al guvernarii, legii si moralei. Urma sa fie filosofia religioasa a modernitatii."
Filozofia progresului este tot o componenta a evolutionismului.
In cazul frazei citate de tine e vorba de filozofia de inceput de secol. Se presupune ca eugenismul este tot o consecinta a filozofiei evolutioniste (supravietuirea indivizilor puternici, selectia naturala).