![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Deci afirmatia ta "recunosc că nu se ghidează după Biblie, ci mai mult după Sfânta Tradiție." e un nonsens, o contradictie zic eu, evidenta. Citat:
Desigur, se folosesc tot felul de artificii verbale pentru a cosmetiza realitatea. Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Ar fi bine dacă sectele neoprotestante ar fi "Sola Scriptura". Faptul că există o deosebire între preoția universală a botezaților și preoția sacramentală este vizibil "Sola Scriptura". Existența primatului petrin este vizibilă "Sola Scriptura". Faptul că Apostolii împreună cu toți primii creștini cinsteau Duminica drept zi a Domnului este vizibil Sola Scriptura. Chiar și fecioria Sfintei Fecioare este atestată Sola Scriptura.
Din păcate, în realitate acești fii rătăciți ai Tatălui NU sunt Sola Scriptura. Ei aderă la o tradiție. Dar la o tradiție făcută de oameni, și anume dintre cei mai dubioși. În orice caz, o tradiție diferită de Sfânta Tradiție. "Sola Scriptura" este printre Tezele de la Augsburg afișate de călugărul augustinian Martin Luther. Sola Scriptura credea el în cultul sfinților, Sola Scriptura practica el cultul duminical. Sola Scriptura recomanda el botezul copiilor, încât luteranii erau mai rapizi chiar decât catolicii în a-și boteza copii, mergând cu ei la baptisterii în ziua a treia de viață în lume. Câtă deosebire între Sola Scriptura de ieri și Sola Scriptura de azi !
|
|||
|
|||
![]()
Ca si dl. Mihnea mai sus am aratat de N ori dl. "osutafaraunu" ca "Sola Scriptura" de care face el caz este o facatura grosolana, dar continua sa practice in continuare acelasi minciuna grosolana.
Nu stiu daca ma insel eu cand afirm ca este prea inteligent ca sa o creada cu adevarat deci.. |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Realitatea se poate exprima in multe feluri, depinde de nivelul de perceptie a celui care asculta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Din ce imi spuneti dumneavoastra, trebuie sa inteleg ca o persoana poate face ce vrea in timpul vieti pentru ca daca rudele sau apropiati fac lucruri bune pentru el va fi mantuit prin acei oameni !
|
|
|||
|
|||
![]()
Oricâtă credință ar avea, nu va putea face mai mult decât să mute munții. Doar Singur Dumnezeu va putea muta pe cineva din Iad în Rai, și-ți pun un secret: nici El nu o va face, căci aceasta ar însemna o recunoaștere a faptului că a greșit în judecarea acelui caz. Ori El nu greșește niciodată.
Răspunsul l-ai dat tu, eu am constatat sinceritatea răspunsului tău. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, daca prin nevointa din timpul vietii, s-a apropiat destul de mult de mantuire, s-ar putea sa-l ajute. Cititi catehismul ortodox ca scrie clar pentru cine se fac aceste eforturi post-mortem. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu unul asta am inteles. Spunetim dumneavoastra cum e .
|
|
|||
|
|||
![]()
Unde scrie asta? În Biblie, ori în Sfânta Tradiție?
![]() Vorba prietenului nostru stefan florin: "textul prietene, textul!". Adică punctual, unde scrie -te citez: "fara discernamant","ORICINE are autoritatea de a interpreta Sf. Scriptura dogmatic". În grupări ieșite din biserica mamă. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? | AlinB | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 23.01.2017 12:34:40 |
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 16:12:08 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" | nede_mar | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 18.01.2009 20:38:08 |
|