Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2012, 20:31:23
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Asta înseamnă că o cunoaște. Cum am putea să stăm împotriva ispitelor lui necunoscând-o? Ori făcând apel la instrumente ce nu sunt "căzute din cer" - ca să te citez
Pai cine te crede ca stai impotriva?
Din punct de vedere ortodox, faci lucrarea lui (a diavolului).
Si asta o poate spune si cineva care nu e neaparat ortodox, doar din analiza conflictului teologic intre dogma ortodoxa si cea adventista.

Cat de constient, asta e alta discutie.

Citat:
Nu mă fac că plouă, asta spune și Scriptura. Judecata e după moarte, nu înainte (nu cred în predestinare), iar învierea e după moarte, nu pe timpul morții (nu cred în "nemurirea sufletului")
Da, tipica amestecatura intre Scriptura si minciunile "profetilor" adventisti.

Citat:
Eu tot asta insist pe toate topicele, pentru face diferența e necesară întreaga Scriptură (inspirată de Aceeași Autoritate), nu doar de un verset-două ce ni se par nouă ce se potrivesc prejudecăților noastre denominaționale.
Zise ciobul aratand spre oala (care o crede sparta).

Citat:
Dacă aș da doar citate din clasicii acestui forum, n-ar mai însemna "discuție", ci monolog.
Si totusi sustii ca "doar citezi" :)
Ca sa vezi ce contradictorie este gandirea adventista.
Vechi 08.10.2012, 20:36:24
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Pai cine te crede ca stai impotriva?
Din punct de vedere ortodox, faci lucrarea lui (a diavolului).
Aici îți dau dreptate. Doar din punct de vedere ortodox (n-am scris ortho-dox).

Citat:
Si asta o poate spune si cineva care nu e neaparat ortodox, doar din analiza conflictului teologic intre dogma ortodoxa si cea adventista.
De când a ajuns dogma ortodoxă, ori cea adventistă autoritate? Eu susțin că Scriptura e autoritate, dar înțeleg că nu convine apelul la această autoritate...
Vechi 08.10.2012, 20:38:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
De când a ajuns dogma ortodoxă, ori cea adventistă autoritate? Eu susțin că Scriptura e autoritate, dar înțeleg că nu convine apelul la această autoritate...
Nu-mi convine apelul tau la aceasta autoritate pentru ca la tine se reduce in ultima instanta la dogma adventista.

Este un tipic furt de autoritate.

Sau aici, doar tentativa, furtul reuseste doar in cadrul AZS.
Vechi 08.10.2012, 20:39:26
Banned

Implicit

Citat:
Nu-mi convine apelul tau la aceasta autoritate pentru ca la tine se reduce in ultima instanta la dogma adventista.
Îți spun eu ce nu-ți convine: apelul meu la întreaga Autoritate.

Citat:
Este un tipic furt de autoritate.
Să înțeleg că nu-ți convine nici faptul că citez din Biblia Ortodoxă?

Last edited by osutafaraunu; 08.10.2012 at 20:42:01.
Vechi 08.10.2012, 20:41:21
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Îți spun eu ce nu-ți convine: apelul meu la întreaga Autoritate.
Avand in vedere ca prin "intreaga Autoritate" intelegi de fapt Autoritatea Adventista.. :)

Prostii cu "Scriptura se interpreteaza singura" poti sa le vizi la aia care isi schimba religia pentru un sac de haine si unul de soia.

Oricum, stai linistit, cunosc ceva adventisti, stiu ca nu le poti cere mai mult de atat.

Tragic este ca si cand renunta la confesiunea lor, chiar daca pastreaza o doza de religiozitate, prea mult nu le poti cere.
Vechi 08.10.2012, 20:44:58
alexander228 alexander228 is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2012
Implicit

Citat:
Tu ai scriptura pe care ai fost invatat sa o folosesti asa cum trebuie, dansi au sfanta traditie pe care au fost invatati sa o foloseasca . Pana nu veti intelege ca :"Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi, si vom veni la el si vom face locas la el. Cel ce nu Ma iubeste nu pazeste cuvintele Mele. Dar cuvantul pe care il auziti nu este al Meu, ci al Tatalui care M-a trimis",iar cuvantul Sau este scris acolo in biblie nu veti avea un dialog.
Vechi 08.10.2012, 20:45:02
Banned

Implicit

Citat:
Avand in vedere ca prin "intreaga Autoritate" intelegi de fapt Autoritatea Adventista.. :)
Dacă am scris cu majusculă, înseamnă că înțeleg cu totul altceva...

Citat:
Oricum, stai linistit, cunosc ceva adventisti, stiu ca nu le poti cere mai mult de atat.
Tu poți sta și mai liniștit (de fapt agitat) că eu cunosc cu mult, mult mai mulți ortodocși decât cunoști tu adventiști...

Last edited by osutafaraunu; 08.10.2012 at 20:47:12.
Vechi 08.10.2012, 20:49:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dacă am scris cu majusculă, înseamnă că înțeleg cu totul altceva...
Si forma concreta sub care s-ar manifesta acest apel?

Un concurs de post & rugaciune?

Sau "ne vedem la Parusie" si vedem care a avut dreptate?

Daca e asa, eu totusi sper sa te vad de-a dreapta, nimic altceva :)

Citat:
Tu poți sta și mai liniștit (de fapt agitat) că eu cunosc cu mult, mult mai mulți ortodocși decât cunoști tu adventiști...
Depinde.
Daca ponderam cifrele cu ponderea ortodocsilor vs. cea a adventistilor in populatia Romaniei, iti spun ca eu am mai mare castig de cauza.

Iar daca vorbim de practicanti...nici nu mai are rost sa concurezi :)
Vechi 08.10.2012, 20:50:34
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexander228 Vezi mesajul
Tu ai scriptura pe care ai fost invatat sa o folosesti asa cum trebuie, dansi au sfanta traditie pe care au fost invatati sa o foloseasca . Pana nu veti intelege ca :"Daca Ma iubeste cineva, va pazi cuvantul Meu, si Tatal Meu il va iubi, si vom veni la el si vom face locas la el. Cel ce nu Ma iubeste nu pazeste cuvintele Mele. Dar cuvantul pe care il auziti nu este al Meu, ci al Tatalui care M-a trimis",iar cuvantul Sau este scris acolo in biblie nu veti avea un dialog.
Si tu esti protestant din ala pacalit de "pastori" cu textul "noi avem Biblia ei au Sfanta Traditie"?

De parca Biblia nu din Sfanta Traditie e furata.

Stii ce se intampla cand furi ceva fata de care o ai o ignoranta desavarsita si refuzi sa folosesti manualul de utilizare?
Te frigi!
Vechi 08.10.2012, 20:52:38
Banned

Implicit

Citat:
Si forma concreta sub care s-ar manifesta acest apel?
Repet pentru a suta oară (fără unu): Întreaga Scriptură.

Citat:
Depinde.
Daca ponderam cifrele cu ponderea ortodocsilor vs. cea a adventistilor in populatia Romaniei, iti spun ca eu am mai mare castig de cauza.

Iar daca vorbim de practicanti...nici nu mai are rost sa concurezi :)
Fiecare înțelege altceva, inclusiv ce înseamnă "practicant" ori ba...
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? AlinB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 23.01.2017 12:34:40
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" nede_mar Stiri, actualitati, anunturi 3 18.01.2009 20:38:08