Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.10.2012, 22:10:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Nu. E aceeași dintotdeauna:

"Și începând de la Moise și de la toți proorocii, le-a tâlcuit lor, din toate Scripturile cele despre El." (Luca 24,27 - versiunea ortodoxă)
"Și îndelunga-răbdare a Domnului nostru socotiți-o drept mântuire, precum v-a scris și iubitul nostru frate Pavel după înțelepciunea dată lui,
Cum vorbește despre acestea, în toate epistolele sale, în care sunt unele lucruri cu anevoie de înțeles, pe care cei neștiutori și neîntăriți le răstălmăcesc, ca și pe celelalte Scripturi, spre a lor pierzare.
Deci voi, iubiților, cunoscând acestea de mai înainte, păziți-vă, ca nu cumva, lăsându-vă târâți de rătăcirea celor fără de lege, să cădeți din întărirea voastră,"

1 Petru 3:15-17
Vechi 08.10.2012, 22:11:41
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de alexander228 Vezi mesajul
Si daca nu il ajuta ce se intampla cu sufletul bietului om ? inca mai astept raspuns la intrebare
Dumnezeu stie... :)
Vechi 08.10.2012, 22:15:10
alexander228 alexander228 is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2012
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Dumnezeu stie... :)
Imi pare ciudat. Cred ca ramane acolo.Din cate am inteles acolo, in purgatoriu e un fel de iad mai "rece".
Vechi 08.10.2012, 22:26:01
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi pare ciudat. Cred ca ramane acolo.Din cate am inteles acolo, in purgatoriu e un fel de iad mai "rece".
La partea cu purgatoriul trebuie sa-i consulti pe romano-catolici.

Noi credem ca Iadul are mai multe locuri, ca si Raiul de altfel, pe specificul starii duhovnicesti a fiecaruia.

Nu stiu de ce romano-catolicii au trebuit sa inventeze un loc separat, cu un nume aparte.
Vechi 08.10.2012, 22:27:21
Banned

Implicit

Citat:
La partea cu purgatoriul trebuie sa-i consulti pe romano-catolici.

Noi credem ca Iadul are mai multe locuri, ca si Raiul de altfel, pe specificul starii duhovnicesti a fiecaruia.

Nu stiu de ce romano-catolicii au trebuit sa inventeze un loc separat, cu un nume aparte.
În religia ortodoxă nu este recunoscut purgatoriul, acesta fiind unul din motivele pentru care a eșuat sinodul al doilea din Lyon din 1274.
Vechi 09.10.2012, 11:19:07
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:

pe langa purgatoriu, mai au un loc si pt copii, numit "limbo".
Vechi 11.10.2012, 00:34:23
Banned

Implicit

Citat:
De parca Biblia nu din Sfanta Traditie e furata.
Inca nu mi-ai explica ce ai vrut sa spui aici si ai ramas dator. Sper ca nu a fost decat o ratacire si nu crezi asta.
Vechi 12.10.2012, 21:49:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
pe langa purgatoriu, mai au un loc si pt copii, numit "limbo".
Mai multe chiar, de fapt:

http://en.wikipedia.org/wiki/Limbo
Vechi 12.10.2012, 22:44:33
Illuminatu Illuminatu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.03.2012
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Inca nu mi-ai explica ce ai vrut sa spui aici si ai ramas dator. Sper ca nu a fost decat o ratacire si nu crezi asta.
Tu ce crezi, cum a fost scrisa Biblia?
Cum a fost scrisa, de exemplu, Evanghelia dupa Matei?
A stat Sf.Evanghelist Matei cu creionul si cu papirusul (hartia) langa Mantuitorul Hristos scriind tot ce spunea Acesta?
Ce crezi tu, cum s-a scris Sf.Evanghelie dupa Matei?
"Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!"
Vechi 28.05.2013, 08:10:11
klamath klamath is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2013
Implicit

Am vazut pe un program de neoprotestanti ieri o stire ca prin Pakistan (sau pe acolo pe undeva) niste adventisti sunt prigoniti de musulmani. Nu intru in detalii ca nu are importanta. M-am uitat cam 1 minut la stire. Cica adventistii aia ziceau ca ei au incredere in Dumnezeu care ii va proteja. Se mai spunea ca au aia pe acolo scoala, spital, etc.

Ce parere aveti, un adventist (care pt noi ortodocsii e eretic) care moare pentru Dumnezeu se mantuieste? Ca pana la urma nu doar la ortodocsi isi da lumea viata pentru Dumnezeu. Daca un om din alt cult crestin isi da viata pentru Dumnezeu ce va fi cu el?

BINEINTELES CA RASPUNSURILE LA ACEASTA INTREBARE VOR FI DOAR PARERI PERSONALE.
SINGURUL CARE STIE SI POATE DA RASPUNSUL CORECT E DUMNEZEU.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Marea Schisma" (1054) s-a intamplat cu adevarat? AlinB Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 30 23.01.2017 12:34:40
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 16:12:08
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
Moartea unui mare poet "GRIGORE VIERU" nede_mar Stiri, actualitati, anunturi 3 18.01.2009 20:38:08