Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2012, 15:10:08
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Fără supărare, dar ziua de odihnă nu o stabilește când vrea [în ordinea aceasta:] catalin2, preotul paroh, mitropolitul, patriarhul, ori nici chiar un "sfânt asemenea cu apostolii", ci doar Domnul Dumnezeu Creatorul Cerului și al Pământului. Punct.

Tu-ți dai seama ce spui? Că Dumnezeu ar fi devenit neputincios după ziua a șaptea și n-a mai creat nimic. Până acum parcă spuneai că Dumnezeu lucrează...

Și încă un lucru esențial pentru pământeni: lucrarea Creației cuprinde și ziua a șaptea, în care chiar dacă S-a odihnit tot a mai creat ceva, anume Sabatul. Din seară până-n seară. Iar când a venit seara de sabat s-a închis ciclul săptămânal, impulsul inițial rămânând continuu până va trece Firmamentul și Pământul. Cătăline, dragul meu, chiar Atlas de vei fi, nu vei putea opri rotirea Pământului să vină patetica "zi a opta". Asta este, n-am ce-ți face
Nici nu am spus ca nu Domnul a stabilit atunci ziua de odihna, chiar scriam si ceva in plus, ca nu a mai cazut mana in acea zi, iar mana nu era fenomen natural, o dadea Dumnezeu.
Lucreaza inseamna pronia, adica se ingrijeste de creatie. Probabil creaza si suflete. Nu a mai fost nevoie de completare a creatiei, epntru ca toate le facuse bune de la inceput, cum scrie in Facerea.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Imparatul iudeilor rebreanu Sfintele Pasti - Invierea Domnului 7 14.03.2016 10:24:49
De unde stim ca David se referea la Iisus? Floar3 Din Vechiul Testament 96 13.08.2015 09:51:43
Steaua lui David - Scutul lui David olaru stefan Intrebari utilizatori 6 20.02.2012 09:47:02
Steaua lui David e malefica? Templier Knight Generalitati 40 12.01.2011 19:31:27
David, Rege neînfrînt prin voia Domnului ben_gal Intrebari utilizatori 139 16.04.2010 08:29:37