Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.10.2012, 14:15:11
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
prea ocupat sa arati cate stii.
Ce subtila ai fost!
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 15:42:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu stiu astea, insa sunt ortodocsi care dupa o viata de credinta tot la ele raman. Nici macar nu afla ca Hristos ii poate mantui. Alin spune ca nu cauta suficient. Oare?
"dupa o viata de credinta"..
Credinta in ce? :))

Geneza dupa Doriana .. o noua categorie de credinciosi, care probabil cred in Hristos dar nu a aflat ca ii poate mantui.

Citat:
YouŽre missing the point. Ca de obicei, ai si uitat despre ce vorbeam, prea ocupat sa arati cate stii.
Ca de obicei, cand nu poti raspunde la un argument, celalalt nu intelege profunzimea gandirii tale.

Si esti si complexata din cate vad..

Sa inteleg ca astea nu sunt handicapuri pentru "o viata de credinta" mai ales daca ai "aflat" ca "hristosul" penticostalilor te poate mantui.

Last edited by AlinB; 09.10.2012 at 15:48:05.
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 16:09:44
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
"dupa o viata de credinta"..
Credinta in ce? :))

o noua categorie de credinciosi, care probabil cred in Hristos dar nu a aflat ca ii poate mantui.
Tu ai spus-o. Nu inteleg insa ce e de ras; sunt fratii tai, ortodocsi; o mare parte din cei 85% declarati. Dar tu ai stiut sa cauti, ei nu. Sa se descurce cum pot, nu?

Citat:
Ca de obicei, celalalt nu intelege profunzimea gandirii tale.
Din nou, tu ai spus-o. Nu e vorba ca nu poti intelege. Esti mai inteligent ca mine, dar nu esti atent la ce se scrie, caci te grabesti sa arati ca ai contraraspuns (slaba si inutila mangaiere a vanitatii). Iar mie nu imi place (de obicei) sa umplu paginile cu ídei fara continut. Asa ca iti voi mai raspunde doar cand vei scrie ceva mai serios, nu numai dueluri verbale. Caci stiu ca poti mai mult...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 16:12:42
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Serios? Hai că de data aceasta ai căzut în propria-ți capcană! Asta se întâmplă când amesteci la grămadă Legea morală cu legile ceremoniale, legile civile, legile sociale, legile sanitare, cutumele ceremoniale și tradițiile fariseice sub denumirea generoasă de "Legea"...
Păi spune prietene, când a respectat Hristos legile legate de spălarea ulcioarelor, spălarea ceremonială pe mâni înainte de masă, ori când a scos El "ochi pentru ochi"?
spalatul mainilor NU facea parte din legea mozaica ci era o traditie fariseica, asa ca de ce sa o fi respectat Hristos?

Citat:
Acum de ce ești absurd? Dacă scrie că "S-a odihnit" eu Îl cred... tu ești liber să negi ceea ce scrie. Faptul că Dumnezeu este Omniprezent nu intră aici în discuție. Dacă Și-a luat timp să-l creeze pe om cu Propriile mâini (nu doar rostind un cuvânt ca în restul creației),fii sigur că Și-a luat timp să petreacă acea zi liberă stând cu creatura mâinilor Sale. În sensul acesta, Dumnezeu e mai credincios față de sabat decât omul ce-și permite să meargă la piață, ori să consacre ziua morților în semn de batjocură. Batjocură posibil involuntară pentru cel în rătăcire; batjocura fiiind a Arhirătăcitoriului...
scrie in Biblie ca Dumnezeu s-a odihnit si cred acest lucru. Am negat eu asta? Faptul ca tu spui anumite lucruri care nu se regasesc in Biblie (Dumnezeu a petrecut TOATA ziua 7 cu omul si NUMAI cu omul), arata cat de mult te bazezi pe speculatii. Si ne mai acuzi pe noi ortodocsii ca ne ghidam dupa Sf. Traditie!

Citat:
Spune mai bine "prima jumătate de zi", ori "primul sfert de zi", nu știm cât... cert e că n-a fost o zi întreagă.
dar aia a fost PRIMA ZI petrecuta de om in prezenta lui Dumnezeu si NU ziua 7

Citat:
De unde știi că era deschisă doar sâmbăta? Sinagogile funcționau și ca școli, nu aveau doar destinație de închinare în sabat.
spune undeva ca Hristos a fost scolit intr-o sinagoga?Sinagogiile nu erau scoli ci aveau scoli pe langa ele

Citat:
Pentru că Hristos n-a stat în Ierusalim, El era din Nazaret și în rest era itinerant prin toată Palestina.
da, dar Hristos predica in templu si in alte zile nu numai in zi de sambata

Citat:
Din proprie inițiativă se autoservea din pungă, în rest ucenicii ascultau de Maestrul lor.[/qiote]
asta nu insemna ca ei faceau cuparaturile doar atunci cand le ziceau Hristos

Citat:
Păi vezi că începi să gândești logic? Totuși, autoritatea civilă și cea militară romană nu respecta sabatul.
autoritatea civila iudaica o respecta de ochii lumii, dar o respecta. Chiar autoritatile romane nu faceau nimic care sa tulbure 9din punct de vedere religios) populatia iudaica (mai ales liderii religiosi)

Citat:
Am găsit, dar ți-am oferit una ortodoxă să nu te poticnești în traducerile protestante și neoprotestante. Și bineînțeles, ai originalul grecesc în facsimil și transcris; nici pe acelea nu dai doi bani? Aștepți ca Dumnezeu să-ți scrie porunca pe cer cu litere de foc? Probabil va face și acest lucru, atunci însă va fi prea târziu... Dacă pentru acuzatorii Mariei de Magdala le-a scris păcatele pe nisip, în ziua judecății le va scrie cu litere de foc să le vadă tot Universul! Nu doar pentru tine, și pentru mine și pentru toți nevrednicii acestui pământ...
pe acel "text original" grecesc nu dau doi bani pentru ca este un fals. Ceva de genul au venit la mine si martorii lui Iehova, tot cu un text grecesc in original, in care imi aratau ca in Ioan 1:1 Cuvantul este doar "un Dumnezeu" si nu Dumnezeu in totalitate. Traducerea ortodoxa suna altfel, chiar si Cornilescu a tradus cu totul diferit de Nitulescu

Citat:
Versetul acesta nu arată că evreul mai făcea parte din poporul ales. Vezi un verset mai sus unde iudeul are "întâietate" și la necaz și strâmtorare.
pe bune? Uite ce spune Pavel:
"Oare lepădat-a Dumnezeu pe poporul Său? Nicidecum! Căci și eu sunt israelit, din urmașii lui Avraam, din seminția lui Veniamin.
Nu a lepădat Dumnezeu pe poporul Său, pe care mai înainte l-a cunoscut"(Romani 11:1-2)

Citat:
Dacă știau cei din Antiohia (Fapte 13,42.44), cei din Filipi (Fapte 16,13), ori cei din Tesalonic (Fapte 17,2), cu atât mai mult înțelepții din Atena!
era Israel o mare civilizatie a lumii ca grecii sa le fi stiut cultura si religia? De unde sa fi stiut atenieii de sabath-ul iudaic?

Citat:
Asta arată că Avraam respecta și sabatul pe lângă celelalte legi, porunci și comandamente amintite de Dumnezeu chiar cu prilejul sabatului. Tot ocolești să explici ce cuprindeau acelea, dar amintești permanent că nu era vorba de sabat și că nu constituie dovadă. Și chiar dacă nu e dovadă, ce relevanță are asta pentru tine? Dacă Avraam ar fi călcat sabatul (prin absurd, căci trebuie să fim absurzi să credem că cel mai credincios evreu era necredincios în privința sabatului) ce scuză am eu să-l calc când am scrisă porunca clară a lui Dumnezeu?
de unde sa stiu ce cuprindea poruncile pe care le respecta Avraam daca nici Biblia nu le precizeaza? Cer este ca Nu spune NICAIERI ca el ar fi tinut vreun sabath. Daca ar fi respectat o zi de odihna Moise (cel ce a scris primele 5 carti ale Bibliei) ar fi precizat un a ca asta. Nici evreii in Egipt nu respectau vreun sabath, nici macar Iosif sau familia lui nu scrie ca ar fi avut vreo zi de odihna

La toate până "va trece Firmamentul și Pământul", căci toate sabatele sunt în ziua a șaptea a săptămânii. Nu Moise a dat sabatul, ci Dumnezeu. Moise doar a cărat de pe munte tablele pe care era scrisă porunca.

Hristos a rostit acele cuvinte (Marc.2,27) în aramaică, nu în greacă. Iar în aramaică suna cam așa: "Sâmbăta a fost dată pentru Adamah"Dacă nu l-a făcut pentru om, atunci pentru cine? Pentru crocobaurii de pe Marte? Omul e în stare să inventeze și crocobauri, doar să nege cuvintele Evangheliei!

Dar ce, Adam era înger?!? Te afunzi tot mai rău în meandrele Tradiției...

Nu mă refer doar la acel episod, ci la toate! Hristos a lucrat tot timpul pentru salvarea oamenilor în cei trei ani și jumătate, că era sabat ori nu. Însă pentru propria-I Persoană nu a lucrat nicio sâmbătă ori joi. El n-avea unde să-Și plece capul și nici n-a perceput taxă de la ascultatori ca să-Și poată...

Sunt prea multe referințe ca să încapă aici. Peste tot unde scrie sâmbătă, în originalul ebraic și în versiunea Septuaginta înseamnă sâmbătă, niciodată o zi înainte ori după. De fapt nici nu exista vineri și duminică, existau doar "ziua de pregătire pentru sabat" și "prima zi de după sabat" (de unde și unii șmecheri au tradus "întâia a sâmbetelor"). Când Dumnezeu rostește cu glas de tunet și cu trâmbița aceea asurzitoare (iară fac apel la ea, poate vei înțelege într-un final...) pe Sinai și apoi scrie cu degetul Lui pe tabla de piatră porunca într-un mod cât se poate de clar: să-ți aduci aminte de ziua sâmbetei s-o sfințești că de-aia a sfințit și binecuvântat Domnul "sâmbăta primordială"! Cam ăsta e mesajul... care parte e neclară?
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 16:14:50
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
prea ocupat sa arati cate stii.
Citat:
Si esti si complexata din cate vad..
Punct ochit punct lovit! Chestia asta functioneaza intotdeauna! Toti o folosim... ne manifestam superioritatea atacand persoana celuilalt!

De obicei e nasol pentru cel vizat cand vreo 2-3 ataca in haita cu ironii si remarci la adresa persoanei in cauza (mai ales de zi cu zi cand nu stai pe internet)! Daca nu ai a face cu un individ dispus sa mearga pana in panzele albe, il poti scoate din joc!

Este interesant comportamentul uman! Ceaa ce spui nu valoreaza nimic! Este egal cu 0 daca nu vine la pachet cu ceva "usturator"!

(Ca sa nu fiu ipocrit, ma simt bine cand sunt si altii alaturi de mine cand ironizez pe cineva! Nu stiu de ce! Mai tineti minte ce patea prostul clasei in scoala generala si liceu?!)
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 16:38:43
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:

Din nou, tu ai spus-o. Nu e vorba ca nu poti intelege. Esti mai inteligent ca mine, dar nu esti atent la ce se scrie, caci te grabesti sa arati ca ai contraraspuns (slaba si inutila mangaiere a vanitatii). Iar mie nu imi place (de obicei) sa umplu paginile cu ídei fara continut. Asa ca iti voi mai raspunde doar cand vei scrie ceva mai serios, nu numai dueluri verbale. Caci stiu ca poti mai mult...
Partea asta e chiar mai interesanta:" tu ai spus-o"! Imi sticlesc ochii cand gasesc un punct slab in ceea ce spune adversarul!

Iti poti manifesta superioritatea fiind protectiv fata de o problema pe care adversarul nu a recunoscut ca o are: "Nu e vorba ca nu poti intelege. "! Cand e vorba de pampalai, chestia asta functioneaza intotdeauna (problema e atunci cand devin isteti si trebuie sa gasesti alta metoda)!

Cu o palma mangai, cu cealalta lovesti (mama miaaa!!! super tare!) + aparenta retragere fara a oferi avantaj interlocutorului :
Citat:
Esti mai inteligent ca mine, dar nu esti atent la ce se scrie,
Lovitura exact in "orgoliul" pe care il avem cu totii dar e bine sa-l aratam intotdeauna pe al altora (si sa o facem primii):
Citat:
caci te grabesti sa arati ca ai contraraspuns (slaba si inutila mangaiere a vanitatii).
(mai tineti minte chestia aia cu barna si paiul?)

Inca o chestie interesanta:
Citat:
Iar mie nu imi place (de obicei) sa umplu paginile cu ídei fara continut.
Nu am nimic personal cu tine! Pun o problema din punct de vedere psihologic ca amator! Este adevarat ca ne este mila de tine si ne afecteaza faptul ca nu iti place... dar stau si ma intreb de ce trebuie sa ne pese! La partea asta sunt ironic in primul rand fata de mine fiindca tind sa apar o "victima" atunci cand nu e cazul (toti facem la fel cu exceptia psihopatilor).
Citat:
Asa ca iti voi mai raspunde doar cand vei scrie ceva mai serios, nu numai dueluri verbale.
Nu raspunzi la dueluri verbale dar te duelezi bine! Intr-un intreg comentariu numai asta ai facut! Te voi crede ca nu raspunzi la "dueluri" doar daca pur si simplu abandonezi acest topic sau chiar forumul (ceea ce este putin probabil)! La partea asta, daca interlocutorul este istet (nu ma refer la cineva anume ci doar la modul general) iti poate raspunde acid cu o intrebare (sau orice altceva):"nu esti capabila sa faci fata?" . Daca ai o replica tare (si mai ales daca stii chestii dureroase personale despre interlocutor), il poti ustura si tu la randul tau sau mai poti folosi o arma la fel de neplacuta pentru adversar (care vrea de obicei ca sa te recunosti invins(a), nu sa revii cu alte abordari ): ignorarea!
Citat:
Caci stiu ca poti mai mult...
Ce mod subtil de a pune problema! Se vede ca esti fata!
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 16:41:48
Senior Member

Implicit

Ai dreptate, UNNOOM. Mi-ai facut o analiza psihologica perfecta (desi ma mir de atata atentie). Acum stii cu cine ai de-a face. Tu vezi sa nu fii ca mine.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 16:57:55
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Ai dreptate, UNNOOM. Mi-ai facut o analiza psihologica perfecta (desi ma mir de atata atentie).
Cea mai elementara forma de manipulare: nu poti acuza pe cineva care se acuza singur! Apropo nu ti-ai gasit omul potrivit pentru a-l lauda (asa ca sa-mi arat si eu vanitatea fiindca imi place place place)! Am ascultat o povestire dintr-un pateric (nu stiu care, Sirian sau Egiptean) ca carei morala era urmatoarea: sa fi ca un om mort in fata laudei si a criticii (adica indiferent in modul extrem)!

Discutasem mai demult despre esenta ortodoxiei. Eu sunt un om fara religie (dupa cum am scris mai sus), un fel de ateu-agnostic... Am abordat ortodoxia cu niste prejudecati dar ma socat esenta ei (pe care nu pot sa o descriu in cuvinte). Este fantastic modul in care ortodoxia te ajuta sa te cunosti...: iti pune oglinda in fata si iti arata cel mai mare dusman! Neoprotestantii trebuie sa puna mana pe pateric!

Citat:
Acum stii cu cine ai de-a face. Tu vezi sa nu fii ca mine.
Nu stiu cu cine am a face si nici nu vreau sa stiu! Insa stiu ca am a face cu proiectia eului tau pe acest forum (atat cat vrei sa arati sau esti sedusa sa arati)! Ceea ce arati e mult mai putin decat ceea ce poti (imi place sa fiu subtil... dar trebuie sa recunosc ca nu te pot intrece... nu ma pot pune cu o femeie la capitolul asta)!
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 17:11:28
Senior Member

Implicit

Bine.............
Reply With Quote
Vechi 09.10.2012, 17:12:12
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Bine.............
Imi place cum suna! ;
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? bmd Secte si culte 177 08.11.2010 20:20:53
Ignorati Sf.Asteapta Generalitati 5 03.05.2010 07:01:32