Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sarbatori > Diverse Sarbatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.10.2012, 01:55:49
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

M-a impresionat in viata acestui Sfant faptul ca mama sa l-a prigonit cu atata ura si i-a dorit moartea de atatea ori. Cate a patimit de mic, prin cate necazuri a trecut, dar Domnul a fost cu el si l-a scapat din toate. Cartea Viata Sfantului Teofil cel nebun dupa Hristos, merita citita. Redau un sfat al Sfantului Teofil de un real folos:

Iubiti-va unul pe altul cu dragoste sfanta si nu tineti manie. Nu va lasati amagiti de nimic; nu va alipiti inima de nici un lucru pamantesc; toate acestea le vom lasa aici si ne vor urma numai faptele cele bune. Bine va fi de trait in Rai cu Dumnezeu: dar sa nu dea Domnul sa ajunga careva in iad cu dracii!…Trebuie sa va ingrijiti de suflet mai mult decat de trup, sa va rugati mai des si sa va plangeti pacatele, dar nu numai pe ale voastre ci si pe ale aproapelui vostru; fara asta nici un trup omenesc nu se va mantui…

Multi credinciosi sunt azi si multi s-au indepartat de turma lui Hristos. Vai lor…Pastorul nostru este Domnul. Toate oile Sale merg in urma Lui implinind poruncile. E drept, sunt si oi slabe si bolnave dar si acestea se tin de turma. Cei care si-au pierdut credinta insa sunt cu totul despartiti de turma si lepadati spre mancarea fiarelor. Ei nu asculta glasul Lui. Oile Mele asculta de glasul Meu si Eu le cunosc pe ele si ele vin dupa Mine…Nu va cunosc pre voi; plecati de la mine – le va zice in ziua infricosatei Judecati.
Reply With Quote

Tags
sfantul teofil

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Viata Sfantului Simeon cel Nebun dupa Hristos Nestiut Generalitati 4 10.04.2014 19:58:59
Sfântul Ștefan - primul martir al Domnului Hristos laurastifter Craciunul - Nasterea Domnului 15 28.12.2013 00:50:50
Sfantul Andrei cel nebun pentru Hristos antoniap Diverse Sarbatori 1 03.10.2011 08:36:34
Intrebare: Sfantul Petru era un apostol al Domnului Hristos? 52ZIZO Despre Sfanta Scriptura 7 25.08.2010 23:57:21
Despre iubirea pentru Hristos-D, in si cu Hristos! alecsandru Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 3 05.11.2009 02:45:24