![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.Și postind El patruzeci de zile și patruzeci de nopți, în cele din urmă a flămânzit." Matei 4. "12.Și îndată Duhul L-a scos în pustie. 13.Și a fost în pustie patruzeci de zile, fiind ispitit de Satana. Și era împreună cu fiarele, și îngerii Îi slujeau." Mc.1. Mantuitorul obisnuia sa se retraga singur pentru a Se ruga. Asa sunt si calugarii: se retrag pentru a-si petrece viata in rugaciune. Asta nu inseamna ca fug de lume pentru ca pe oaspetii care ii viziteaza ii primesc cu bucurie. Daca ar fugi de lume ar fugi si de oamenii care ii viziteaza. Dar ei nu fug de oameni, ci le slujesc lor.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pana si titlurile lor de conferinte socheaza de zici ca esti la otv in direct. Se pune problema ce trebuie sa facem noi? Pentru ca trebuie sa-i ajutam pe cei care risca sa le cada in mreje. Si asta ma determina sa mai stau pe aici.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite, de exemplu, s-a inceput o discutie despre nemurirea sufletului. Dialogul cu osutafaraunu a ajuns intr-un punct in care nu recunostea efectiv ce scrie in Sf.scriptura. Iti dai seama ca dialogul s-a inchis. In alte dati, si-a inchis singur topicul dupa ce nu a mai avut argumente. Iar stilul sau de a dialoga este cu totul exclusivist. Dar de cand am schimbat forma de dialog si am devenit agresiv am obtinut o victorie: ma ignora. Da, e o victorie pentru ca in acest mod reusesc sa-mi expun ideile (nu ca ar fi ale mele, dar eu le postez) fara ca el sa le desfiinteze prin argumente cu totul si cu totul subiective: stau undeva acolo in umbra ironiilor sale fara sa fie atinse de batjocurile lui. Crede-ma, eu il consider un mod extrem de practic de a "dialoga" cu ei.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cum se sfinteste O ZI? Cum se sfinteste timpul? E o intrebare la care nici sectarii sambetisti nu stiu sa raspunda! P.S.Sunt de-a dreptul uluit de rabdarea lui Alin! Jos palaria!
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Citat:
Insa topicul se vehiculeaza mai mult in cadrul manevrelor de turma. Cu alte cuvinte folosesti false truisme chipurile ca false argumente pentru lucruri care nu poti sa le demonstrezi altfel. Citat:
Citat:
Citat:
Si orbul e lamurit cu lumina, singura chestie care nu o intelege este de ce fac altii atata caz de ea. Citat:
Citat:
De cate ori a fost carpita doctrina adventista ca sa se potriveasca cu "profetiile" esuate, incepand cu cea mai penibila, a lui Miller, cea care a pus bazele adventismului, cu cei care au avut tupeul ca dupa ce au luat o tzeapa majora de la pretinsul profet, sa mai vina si la a doua si urmatoarele. Ca sa nu mai vorbim de profetiile esuate ale dnei White, date si ele la intors pentru a spala rusinea. Citat:
Nu da pe la adunare? Sau ala nu e "loc sfant", nu e cazul? Pedepsele cu moartea le aplicati? Sau unde au fost explicit abrogate? Last edited by AlinB; 16.10.2012 at 23:46:13. |
|
|||||
|
|||||
![]()
Chiar dacă acel unul se crede sfânt, el nu reprezintă defel cele 20.000.000. Certitudinea ta se bazează pe o cifră irelevantă.
Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Asta se cere demonstrat. Când a spus Hristos să nu mai aplicăm porunca a IV-a? Te poți eschiva la infinit de răspuns, dar ține minte: e vorba de Hristos și Evanghelie! Păi să te judece confrații tăi despre ce "Hristos" vorbești, când afirmi că ar fi abandonat o poruncă din cele 10 și că aceasta n-a fi "mare pagubă"! Stimabile, paguba ar fi imensă: Mat.5,19! Excluderea din Împărăția lui Dumnezeu. Și acum nu vorbim de tine, ci de "un Hristos" care chipurile "a stricat" una din cele mai mici porunci! Citat:
Te-am întrebat dacă te referi la legile sanitare. Din răspunsul tău deduc că nu la ele te-ai referit. Legile ceremoniale și rânduielile sociale s-au desființat, nu le mai respectăm. Dumneavoastră ortodocșii le puteți respecta în continuare cât poftiți... |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=osutafaraunu;476411]Atâta vreme cât Îl am pe Păstorul cel Bun (Ioan 10,14) și Lumina Cuvântului Său (Ps.118,105) nu mă pot rătăci.
ai uitat sa o mentionezi si pe Hellen White! |
|
|||
|
|||
![]()
Pardon, eu nu sunt atât de obsedat de White ca voi.
Last edited by osutafaraunu; 17.10.2012 at 13:35:29. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|