![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu stiu, dar parca lumea este intr o mare fierbere , mai toate sunt in fierbere , si asta o spun vazand zi de zi ce se intampla aici si nu numai . Este o harababura totala , iar saracia , ura si indiferenta devin din ce in ce mai evidente , si nu se intrevede nici o schimbare in bine ,ci dinpotriva !
|
||||
|
||||
![]()
Mulțumesc Cristian, pentru reminder.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau, vorba lui Einstein : Totul e relativ. |
|
||||
|
||||
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Aceste cuvinte, devenite proverb, erau cuvintele rostite, potrivit unui obicei pios și străvechi al romanilor, în momentul în care aruncau o mână de pământ luat de la mormintele strămoșilor într-un sanctuar special din Roma. Era un fel de ritual de patrie nouă, patrie strămutată. Veniți din toată Italia, curând din toată lumea cunoscută, astfel se considerau romani, egali în drepturi (dar nu și în întâietate onorifică), precum și în obligații cu ceilalți cetățeni. Cu toții spuneau, cu mândrie: "civis romanus sum !"
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sau un african care s-a convertit la crestinism,va fi judecat in gramada celorlalti africani care sunt vrajitori,samani,etc ??? Cum mai ramane cu faptele personale?? Sincer,nu prea are sens cele afirmate.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Probabil se referă la pericopa evanghelică a Înfricoșătoarei Judecăți.
Este revelat că, atunci, la Judecata Universală, oamenii se vor prezenta "pe seminții". Desigur, e vorba de "legiunile" în care oamenii se vor afla atunci, la Ziua Aceea. Lucrul are o anumită logică, fiindcă la Judecata Universală toate vor fi date în vileag. Acesta este însăși rostul ei.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pt mine este dureros sa citesc asa ceva!!!! Dar nu este din cale afara de uluitor,stiu ca romanii nu au simtul patriotic foarte dezvoltat. Plecatul are intotdeauna un simbol initiatic,fara indoiala ca parasind catunul familiar te poate ajuta sa experimentezi,sa cresti spiritual sau sa-ti imbogatesti cunostiintele si conexiuniile,insa...locul in care te-ai nascut ar trebui sa aiba o deosebita insemnatate pt oricare individ. Nu vad cu ochi buni oamenii care nu-si pastreaza originile;parintii care nu-si invata copiii lb.materna ba mai mult,opresc vorbitul lb de origine in casa pt a creste copii perfect adaptati la noua lume.Ce copiii nu pot fi bilingvi,ca si in alte natii? Este vorba despre complexele de emigranti ale parintilor. Ideal ar fi sa-ti pastrezi traditiile,limba,radacinile fara a te dezbraca atat de usor de zestrea neamului de origine. Pentru mine "acasa",are o stabilitate anume si se refera numai la locul in care m-am nascut,sau din care provin.Nu are de-a face cu adaptibilitatea;sunt perfect adaptata intr-o noua lume,totusi nimic,absolut nimic nu ma poate face sa-mi uit originile,sa-mi uit copilaria intr-un vechi cartier din Bucuresti sau sa ma faca sa nu le mai vorbesc americanilor despre traditiile din Romania,despre traiul nostru,obiceiuri,istorie. Cred ca ar fi ceva in neregula,daca as pretinde ca America este"acasa"si as face tot posibilul sa par americanca de cand lumea...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. Last edited by Yasmina; 20.10.2012 at 00:37:39. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cred ca cel mai important este rezultatul Judecatii,decat detaliile preliminare ale scenei. La fel,nu stiu cum ma va incrimina sau salva faptele neamului?!Eu stiam ca Judecata este personala...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Poate in unele cazuri e vorba doar de lasul "patria e ubi bene" uitand de datoriile pe care le au fata de cei in mijlocul carora s-au nascut, insa poate e si o lucrare a lui Dumnezeu ca prin saracia care i-a impins pe multi sa-si castige painea in alta parte, ceva din credinta ortodoxa sa ajunga si in alte locuri nu tocmai binecuvantate. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
este un pacat sa emigrezi? | bmadalin | Generalitati | 308 | 28.09.2017 20:53:03 |
Este pacat? | nicusor3 | Intrebari utilizatori | 50 | 03.02.2013 21:50:31 |
|