Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.10.2012, 21:37:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Unhappy

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Da, tocmai de aceea l-am amintit pe Sf. Seraphim Rose cu afirmatia lui: "E deja prea tarziu!" E un indemn puternic sa ne trezim si sa facem cele placute lui Dumnezeu.
Amin !
Nu stiu, dar parca lumea este intr o mare fierbere , mai toate sunt in fierbere , si asta o spun vazand zi de zi ce se intampla aici si nu numai . Este o harababura totala , iar saracia , ura si indiferenta devin din ce in ce mai evidente , si nu se intrevede nici o schimbare in bine ,ci dinpotriva !
Vechi 19.10.2012, 21:47:48
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
„Măi, să știți că mulți vor pleca din țară, dar puțini se vor întoarce. Va veni vremea când ar dori să se întoarcă și n-or mai putea, căci România va fi înconjurată de flăcări“.
Mulțumesc Cristian, pentru reminder.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 21:50:46
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mi se face silă cînd mă gîndesc la suferințele atîtor popoare exploatate în trecut de către europeni pentru ca aceștia să se îmbogățească pe seama lor. Cînd vizitați domurile și castelele și palatele occidentului să conștientizați că sînt clădite cu sîngele atîtor oameni nevinovați din Africa și de pe alte meleaguri.

Mă bucur că la Judecata de Apoi voi sta în rînd cu românii, măcar ei nu au fost o națiune cotropitoare.

Vive la liberté!
Nu judeca, ca să nu fii judecat. Știi de ce? Pentru că : Judecata este a lui Dumnezeu.

Sau, vorba lui Einstein : Totul e relativ.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 21:53:19
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiG Vezi mesajul

Pe de altă parte, domnule, să fiți sigur că la Judecată veți răspunde pentru faptele dumneavoastră personale, nu pentru ale națiunii din care faceți parte.
Foarte bună replica.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 23:00:01
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Acasa mea este acolo unde stau, unde imi este familia (sotul, copiii - in cazul meu si parintii, in fine, ei sunt in Germania). A numi acasa locul din care te tragi nu mi se pare corect.
Ubi patres sunt, ibi patria.
Aceste cuvinte, devenite proverb, erau cuvintele rostite, potrivit unui obicei pios și străvechi al romanilor, în momentul în care aruncau o mână de pământ luat de la mormintele strămoșilor într-un sanctuar special din Roma. Era un fel de ritual de patrie nouă, patrie strămutată.

Veniți din toată Italia, curând din toată lumea cunoscută, astfel se considerau romani, egali în drepturi (dar nu și în întâietate onorifică), precum și în obligații cu ceilalți cetățeni. Cu toții spuneau, cu mândrie: "civis romanus sum !"

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 23:21:18
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Mi se face silă cînd mă gîndesc la suferințele atîtor popoare exploatate în trecut de către europeni pentru ca aceștia să se îmbogățească pe seama lor. Cînd vizitați domurile și castelele și palatele occidentului să conștientizați că sînt clădite cu sîngele atîtor oameni nevinovați din Africa și de pe alte meleaguri.

Mă bucur că la Judecata de Apoi voi sta în rînd cu românii, măcar ei nu au fost o națiune cotropitoare.

Vive la liberté!
Doriti sa spuneti ca la Judecata,vom intra pe rand ca la Marsul Olimpic in ordinea alfabetica a tarilor??
Sau un african care s-a convertit la crestinism,va fi judecat in gramada celorlalti africani care sunt vrajitori,samani,etc ???
Cum mai ramane cu faptele personale??

Sincer,nu prea are sens cele afirmate.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 19.10.2012, 23:59:24
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Sincer,nu prea are sens cele afirmate.
Probabil se referă la pericopa evanghelică a Înfricoșătoarei Judecăți.
Este revelat că, atunci, la Judecata Universală, oamenii se vor prezenta "pe seminții". Desigur, e vorba de "legiunile" în care oamenii se vor afla atunci, la Ziua Aceea. Lucrul are o anumită logică, fiindcă la Judecata Universală toate vor fi date în vileag. Acesta este însăși rostul ei.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 00:35:34
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Fani71 Vezi mesajul
Stau de 23 de ani in alta tara decat Romania si ma simt cum nu se poate mai la mine acasa.

Ba chiar simt o iritare cand ma intreaba vreun roman 'ai mai fost pe acasa?' vrand sa zica: in Romania. Acasa mea este acolo unde stau, unde imi este familia (sotul, copiii - in cazul meu si parintii, in fine, ei sunt in Germania). A numi acasa locul din care te tragi nu mi se pare corect. Daca stai intr-un loc si consideri acasa alt loc, se cheama ca suferi de dezradacinare, traiesti intr-un dezechilibru afectiv continuu. Asta nu este bine, si ar trebui remediat - fie prin intoarcere, fie prin incercarea de a te adapta si de a nu trai in trecut.

Este posibil si sa te adaptezi la situatia asta, pastrandu-ti si radacinile (caci altfel nu as mai scrie aici).
Este posibi sa fii fericit si sa te implinesti si in alta tara. Ba poti chiar sa folosesti 'exilul' ca avantaj spiritual, ca stimulent, etc.
Un crestin are ca patrie Imparatia, pana la urma.

Pt mine este dureros sa citesc asa ceva!!!!
Dar nu este din cale afara de uluitor,stiu ca romanii nu au simtul patriotic foarte dezvoltat.

Plecatul are intotdeauna un simbol initiatic,fara indoiala ca parasind catunul familiar te poate ajuta sa experimentezi,sa cresti spiritual sau sa-ti imbogatesti cunostiintele si conexiuniile,insa...locul in care te-ai nascut ar trebui sa aiba o deosebita insemnatate pt oricare individ.

Nu vad cu ochi buni oamenii care nu-si pastreaza originile;parintii care nu-si invata copiii lb.materna ba mai mult,opresc vorbitul lb de origine in casa pt a creste copii perfect adaptati la noua lume.Ce copiii nu pot fi bilingvi,ca si in alte natii?
Este vorba despre complexele de emigranti ale parintilor.

Ideal ar fi sa-ti pastrezi traditiile,limba,radacinile fara a te dezbraca atat de usor de zestrea neamului de origine.
Pentru mine "acasa",are o stabilitate anume si se refera numai la locul in care m-am nascut,sau din care provin.Nu are de-a face cu adaptibilitatea;sunt perfect adaptata intr-o noua lume,totusi nimic,absolut nimic nu ma poate face sa-mi uit originile,sa-mi uit copilaria intr-un vechi cartier din Bucuresti sau sa ma faca sa nu le mai vorbesc americanilor despre traditiile din Romania,despre traiul nostru,obiceiuri,istorie.
Cred ca ar fi ceva in neregula,daca as pretinde ca America este"acasa"si as face tot posibilul sa par americanca de cand lumea...
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 20.10.2012 at 00:37:39.
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 00:50:14
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Probabil se referă la pericopa evanghelică a Înfricoșătoarei Judecăți.
Este revelat că, atunci, la Judecata Universală, oamenii se vor prezenta "pe seminții". Desigur, e vorba de "legiunile" în care oamenii se vor afla atunci, la Ziua Aceea. Lucrul are o anumită logică, fiindcă la Judecata Universală toate vor fi date în vileag. Acesta este însăși rostul ei.
Daca ne vom prezenta pe semintii sau nu,este un detaliu cam lipsit de insemnatate pt mine,personal.
Cred ca cel mai important este rezultatul Judecatii,decat detaliile preliminare ale scenei.
La fel,nu stiu cum ma va incrimina sau salva faptele neamului?!Eu stiam ca Judecata este personala...
Reply With Quote
Vechi 20.10.2012, 01:18:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Pt mine este dureros sa citesc asa ceva!!!!
Dar nu este din cale afara de uluitor,stiu ca romanii nu au simtul patriotic foarte dezvoltat.
Dureros, intr-adevar, dar sa nu ne grabim cu judecatul pentru ca intotdeuna este un complex de imprejurari pe care in mare parte nu le cunoastem si nici nu stim cum ar fi ca noi insine sa ne aflam intr-o situatie asemanatoare.

Poate in unele cazuri e vorba doar de lasul "patria e ubi bene" uitand de datoriile pe care le au fata de cei in mijlocul carora s-au nascut, insa poate e si o lucrare a lui Dumnezeu ca prin saracia care i-a impins pe multi sa-si castige painea in alta parte, ceva din credinta ortodoxa sa ajunga si in alte locuri nu tocmai binecuvantate.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
este un pacat sa emigrezi? bmadalin Generalitati 308 28.09.2017 20:53:03
Este pacat? nicusor3 Intrebari utilizatori 50 03.02.2013 21:50:31