Citat:
În prealabil postat de Fani71
Identitatea romana nu mi se pare irelevanta ci mai degraba secundara.
'In Hristos nu este nici grec, nici iudeu'.. Adica nu inseamna ca se desfiinteza deosebirile astea, ci ca devin secundare fata de apartenta la Hristos.
Faptul de a sta in alta tara m-a ajutat sa inteleg mai bine asta.
|
Pentru cineva care a crescut fara o identitate nationala, logica asta mi se pare fireasca.
Sotul este si el ortodox?
Citat:
Nu-mi rastalmaci spusele, nu am spus ca ma enerveaza sa fiu considerata romanca. Am spus ca ma enerveaza (si nu fac o virtute din asta) sa se creada ca acasa inseamna neaparat tara de origine si ca nu poti fi acasa acolo unde stai.
|
Se poate vedea si altfel: esti suparata pe cei care au ceva care tu nu ai.
Citat:
Cum adica este mostenire de familie?
|
Din cate am inteles, familia ta a fost plecata (parintii) iar tu ai fost deja crescuta printre straini.
Citat:
Vom vedea ce vor lua copiii din identitatea romaneasca. Nu uita ca sunt jumatate belgieni.
|
Cred ca sunt mai mult decat jumatate belgieni, si in Belgia, cu singurul parinte roman care i se pare ca se face prea mare caz de identiatea nationala.
Deci din identitatea romaneasca - probabil mai nimic.
Citat:
Sper pentru ei sa nu fie sfasiati intre tarile de origine, sa integreze armonic ceea ce avem noi sa le dam.
|
Sa fim seriosi, pentru ei identitaea nationala a mamei va fi si mai putin relevanta decat este pentru tine.
Citat:
Din experienta mea, copiii cu parinti care sufera prea mult de acest gen de sfasiere au chiar mai multe probleme de acest gen decat parintii. Isi idealiseaza tara de origine (a parintior), si nu se simt fericiti acolo unde s-au nascut.
|
Depinde de tara unde sunt, poate chiar au motive sa faca asta (partea cu idealizarea).