Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Despre Forum > Reguli generale de utilizare a forumului
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.10.2012, 16:35:19
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Sfantul Isaac Sirul:

,,Folosește te de citire: nu de ceea care ar face din tine învățat, ci de cea care ți omoară patimile și-ți arată calea scurtă care duce la Dumnezeu, care te înalță repede… spre lucrarea luminoasă pe care o urmărește viețuirea ta singuratică.

E vorba de citiri care nu se exprimă în chip confuz sărind de la una la alta și care nu introduce lucruri vătămătoare care să tulbure meditarea ta duhovnicească la cele de dincolo de lume. Nu citi nici ceea ce este exprimat oricum, nici ceea ce se adresează fără deosebire, atât ție, cât și tuturor oamenilor, nici ceea ce învață deopotrivă pe toți, nici ceea ce te-ar face să deprinzi arta disputei orale, ori cea a înțelepciunii lumești, nici ceea ce te informează despre treburile și controversele ce au avut loc în Biserică, sau despre legile și treburile regilor, despre biruințele și faptele lor, nici opera polemice sau apărări și respingeri de o parte și de alta.

Toate acestea și cele asemănătoare acestora să le lăsăm celor sănătoși. Iar noi, cei bolnavi, să ne folosim de leacuri și de ce a fost cules și strâns pentru tămăduirea patimilor noastre; viețile sfinților de odinioară, și a celor care au viețuit singuratic mai presus de lume, relatările descoperirilor și învățăturilor pe care le-au primit de la Dumnezeu despre rânduiala acestei viețuiri, despre patimile și luptele pe care le-au dus spre povățuirea lor și a celor ce umblă pe urmele lor, și despre biruințele și înfrângerile de tot felul, despre căderile și ridicările pe care le-au îndurat.''

Sursa:

http://www.doxologia.ro/vietile-sfin...-duhovniceasca
Multumesc antoniap.
Am luat aminte.
Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";
Reply With Quote
Vechi 23.10.2012, 17:22:09
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Multumesc antoniap.
Am luat aminte.
Doamne ajuta.
Si eu Ii multumesc lui Dumnezeu ca am gasit acest citat. Dumnezeu sa ne ajute sa luam aminte la cuvintele sfintilor si sa trecem cu bine examenul examenelor!
Reply With Quote
Răspunde