![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Unirea dintre soti. Exprimarea dragostei si in aacest plan.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 25.10.2012 at 00:52:22. |
|
|
|||
|
|||
|
Oare exprimarea dragostei se materializează doar prin împreunare? Și care e rodul dragostei dintre soți, dacă copilul e deja zămislit?
Exprimarea iubirii nu se face numai prin sex, iar cei care se limitează numai la asta nu știu ce înseamnă dragostea sufletească. Mai mult, când e vorba de sarcină, sănatatea fizică și sufletească a copilului este mult mai importantă decât placerile carnale ale soților. Poți face o gramadă de lucruri frumoase fară împreunare, un fel de retrăire a primelor întâlniri, o reconectare sufletească care poate nu mai este așa vizibilă. ps: ți-aș scrie poziția unor părinți care sunt de o altă părere decât a ta. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca cei doi se iubesc, este firesc sa vrea sa isi exprime dragostea si in acest fel. Desigur, in timpul sarcinii se poate ca femeia sa nu aiba dorinta sau sa aiba probleme de sanatate, asta e altceva. Stiu parerea p. Arsenie Boca si teoriile lui despre asta pe care le consider pseudostiintifice...
|
|||
|
|||
|
Citat:
Unirea conjugala (fizica), naturala atat timp cat urmeaza scopul ei care nasterea de prunci, si unirea conjugala care prin diverse alte lucruri implicate urmareste strict placerea si evitare nasterii de prunci. Prima este fara doar si poate binecuvantata si fara nici o umbra de pacat. A doua in schimb... Am vazut ca se obisnuieste sa se aduca in discutie cazul infertilitatii pentru a justifica sexul cu contraceptie - ei bine, infertilitatea nu este niciodata un diagnostic cert si definitiv (exemple destule) asadar oamenii sunt datori sa incerce. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Bine punctat acest aspect. |
|
|
|||
|
|||
|
Din cauza unor intrepretări eronate în ceea ce privește scopul unirii trupești. Mulți cred că scopul unirii trupești este mântuirea și nu nașterea de prunci. De aici pleacă și toate neconcordațele.
|
|
|
|||
|
|||
|
Am gasit aceasta postare pe un alt topic si cu permisiuna Annei, sper, o aduc si aici:
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Fani71, Eugen7, voi credeti ca unirea fizica este scopul casatoriei, un scop in sine, cum zice ovidiu.b?
|
|
|
|||
|
|||
|
|
|
|
|||
|
|||
|
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Poate deveni abstinenta o problema? | teodoraianys | Generalitati | 110 | 21.09.2013 21:09:21 |
| Cine da lui isi da, cine face lui isi face | spre_rasarit | Generalitati | 0 | 11.10.2011 14:18:21 |
| Cine poate face o religie unica pe tot pamintul?? | Mihai36 | Generalitati | 14 | 28.07.2011 20:42:24 |
| Educație sexuală în școli iar | Iustin32 | Generalitati | 21 | 28.09.2009 22:30:02 |
|
|