![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca si dialogul cu pelerinul (care provoaca discutia spre un orizont cat de cat cultural) va avea aceeasi evolutie in sensul lui sola scriptura - ceea ce cred ca se va intampla - inseamna ca 666 este predestinat spre neantizare: dumnezeul lui il va recrea la Judecata spre a-l neantiza. Asta da perspectiva "crestina"!
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
19.Dintre noi au ieșit, dar nu erau dintre noi; că de-ar fi fost dintre noi, ar fi rămas cu noi. Dar aceasta, pentru ca să se arate că nu toți sunt dintre noi." 1 Ioan 2. Dintre noi au ieșit, dar nu erau dintre noi; Ar trebui sa fie arhisuficient pentru orice sectar sa se intoarca la Ortodoxie. Fragmentul de sus este valabil inclusiv pentru catolici.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|||
|
|||
![]()
L-am citat si eu destul de des dar ei au o alta evanghelie(la ei invatatorii falsi vin la inceput si cei buni si curati cu inima la sfarsit). Multi penticostali vad ca biserica ortodoxa ar fi cea mai departata de adevar dar Toti sectanti vad taman invers: ca noi ne-am rupt de catolici chiar daca e taman pe dos!
|
|
|||
|
|||
![]()
I-mi spunea o adventista. Icoanele la foc! Stai stai. De ce la foc? Nu I-l reprezinta ele pe Iisus? Si cine Ma vede pe Mine vede pe Cel ce M-a trimis pe Mine. (Ioan.12:45)
|
|
|||
|
|||
![]()
Excelent :))
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar pentru ca la ei Hristos e doar o teorie, nu o prezenta vie, reprezentarile respective nu au nici o valoare sacra. Ia sa le zici sa-si puna albumele de familie pe foc, citand Luca 14:26 "Dacă vine cineva la Mine și nu urăște pe tatăl său și pe mamă și pe femeie și pe copii și pe frați și pe surori, chiar și sufletul său însuși, nu poate să fie ucenicul Meu." Si sa-i zica ca arderea icoanelor cu Hristos se incadreaza la Ioan 15:23. Eventual dati trimitere doar versete fara citate, o sa aiba maxilaru' in cadere libere, au impresia ca doar ei stiu ce e ala verset si Biblie desi sunt ultrasuperficiali in studiul Scripturii, cum zicea fostul adventist: "scoala iluziei". Last edited by AlinB; 30.10.2012 at 13:18:29. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce bagaj doctrinar ecumenic avea Biserica la 1054? Cine are in plus adaugata invatatura ne-ecumenica, la AD 20xx, cine a stricat posturile ? Atunci? |
|
||||
|
||||
![]()
Tu, că nu mănânci brânză și oo!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cert este că mărturia scrisă este mai credibilă decât cea orală. Martorii oculari au credibilitate, dar cei care au auzit de la alții în forme natural mistificabile, prin generații, nu pot avea același credit. Pe lângă autoritatea VT scrisă, exista și autoritatea implicită a apostolilor. Înainte de a fi scris ceva, autoritate lor nu era mai slabă. Cuvântul lor trebuia să fie respectat în Biserică. Și adesea era respectat. Scrierile lor nu au fost făcute cu scopul de a mai adăuga un testament la Biblie, ci pentru a întări în scris cele spuse prin viu grai, pentru a exista norme de educare și disciplinare a Bisericii, și pentru a accentua principiile creștine, învățăturile Domnului, morala și speranța creștină. Acestea au rămas în mod natural ca norme, fiindcă veneau de la apostoli și de la conducătorii Bisericii, care erau reprezentanții lui Hristos. Altfel spus, aceste învățături erau în mod practic „canonice”, înainte de a fi puse în "dosare" și înainte de a se fi alcătuit și decis forma canonului NT. Citat:
N-am citit cartea diaconului Ioan Ica de care pomeniți, însă bănuiesc că dânsul folosește versiunea lungă a epistolei către Magnezieni ce cuprinde și IX,4. Majoritatea teologilor (printre care și teologi ortodocși și catolici) sunt de acord că aceaste versiuni lungi ale epistolelor ignatine au multe interpolări târzii, unele chiar fiind cu totul falsificate. Însă chiar versiunea scurtă (pe care eu o am în versiunea original-grecească) poate ridica semne de întrebare. Observați că, în IX,1, presupusul Ignatie a folosit forma scurtă, mai târzie a duminicii (κυριακήν = "domnească/a Domnului", nu aceea care se presupune că ar fi denumit ziua Domnului în Apocalips 1,10 (κυριακή ήμέρα„zi domnească/ziua Domnului”). Evident, avem de-a face cu o interpolare e reflectă o opinie teologică mai târzie, nu de la începutul primului secol. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Aici văd eu inconsistența criticii ortodoxe ce nu-și recunoaște o inovație "necanonică" (corul pe 4 voci) a ei, în timp ce-i acuză pe neoprotestanți că fac uz de instrumente folosite sute de ani în închinarea lui Dumnezeu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Daca nu sintem ecumenisti ce rost are sa discutam cu sectantii? | bmd | Secte si culte | 177 | 08.11.2010 20:20:53 |
Ignorati | Sf.Asteapta | Generalitati | 5 | 03.05.2010 07:01:32 |
|