![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si ce faci daca nu stii ca e eretic si apuci sa vorbesti cu el? Esti tare scump...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
![]() Last edited by ioanna; 26.10.2012 at 13:34:06. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Consider ca oamenii trebuie tratati in fuctie de intentiile lor in primul rand apoi in functie de faptele lor si nicidecum dupa: nationalitate, rasa, cultura, religie etc. Oare un obraznic si un impretinent ortodox este mai "bun" decat unul evreu, sau ateu etc? Nicidecum. Oare un user ortodox care foloseste violenta, atacul la persoana etc pe un forum (fie el si ortodox) este mai "indreptatit" decat un user de alta credita sau ateu? Nicidecum. Consider ca intati de toate noi ortodocsii trebuie sa fim OAMENI si nicidecum sa ne ascudem in spatele ortodoxiei ca sub un paravan unde in "intunericul" ignorantei noastre sa atacam pe altii... chiar si dintre ortodocsi dar mai ales de alte credinte. Daca suntem chemati sa fim "lumina lumii" si "sarea pamantului" apoi aceasta sa fim si nu atacatori, distrugatori ai persoanelor in numele unei ortodocsii intelese dupa mintea noastra impatimita... Sa ne razboim cu patimile, pacate si atacurile duhurilor necurate... in primul rand in ceea ce ne priveste. Cine nu poate polemiza civilizat in acest mediul virtual si cauta numai scandal, dispute personale unde sa isi manifeste violenta prin injurii, calomii, atacuri la persoana... nu trebuie tolerat, indiferent ca se declara: ortodox, romano-catolic, protestant, neoprotestant, ateu, budhist etc. Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Adecvat este sa avem acelasi comportament ca al Sfantului Arhangel Mihail care in lupta cu satana nu a indraznit sa ii aduca lui cuvant de ocara, ci a lasat pe Dumnezeu sa il certe (Iuda 1,9). Cosider ca nimeni nu este indraptatit sa vie vilolent in acest spatiu virtual, fie ca e ortodox, romano-catolic, protestant, neoprotestant, evreu, ateu etc. Doamne ajuta.
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit"; |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa luam aminte: "19. Fratii mei, daca vreunul va rataci de la adevar si-l va intoarce cineva, 20. Sa stie ca cel ce a intors pe pacatos de la ratacirea caii lui isi va mantui sufletul din moarte si va acoperi multime de pacate. " Iacov 5,20 Doamne ajuta.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Doamne ajuta.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai degraba se poate aplica ce spune Parintele Cleopa in continuarea citatului, am dat tot citatul aici (am scos partea data de tine): http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=14447 "Cu cei de alta religie, daca nu ne provoaca la discutii despre credinta noastra cea dreapta, trebuie sa ne purtam fata de ei cu dragoste si mila si sa-i ajutam la nevoile lor, dupa pilda data noua de Mantuitorul nostru Iisus Hristos cu samarineanul cel milostiv ( Luca 10, 37; Matei 7, 12 ) . Iar daca voiesc a ne ataca credinta noastra cea sfanta, sau Sfanta Traditie a Bisericii Ortodoxe, atunci " trebuie sa o aparam cu toata puterea pana la moarte " ( Razboiul nevazut, cap. XIX, de Sfantul Nicodim Aghioritul ) . Fiindca se cade pe aproapele a-l iubi cu hotar, ca pe noi insine, iar pe Dumnezeu fara de margine. Nu cumva socotind noi ca iubim pe aproapele, sa ne lasam calcati de cei straini de dreapta credinta in Hristos, care voiesc a ne departa pe noi de la ortodoxie si a ne impune credinta lor cea stramba si ereticeasca. " |
|
||||
|
||||
![]()
Daca stii ca nu te poti abtine de la vorbaria desarta si de la osandire cand vorbesti cu un heterodox, atunci mai bine taci, tacerea fiindu-ti de folos pentru suflet. Nu stai langa el la masa, nu vorbesti cu el, daca nu poti sa nu-l osandesti. Mai bine esti prevazator si taci, decat sa vorbesti si apoi sa te caiesti. Sfintii Parinti invata : oricine te-ar tulbura, tu sa nu zici nimic, sa nu osandesti si pe toti sa-i ierti.
Last edited by ioanna; 26.10.2012 at 14:47:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Degeaba vorbim despre regulile polemicii civilizate, daca nu tinem cont de ele!
La topicul "Abstinenta sexuala - cine si cum face", dupa niste turbulente produse de niste "binevoitori", acum s-a ajuns sa se vorbeasca despre orgasmul la animale. Iar discutiile aproape nonosilabice sunt nesfarsite. NE FACEM DE RAS, FRATILOR!!! Sau poate ca asta va e intentia, nu stiu. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De asemenea am sugerat ca reguluile de utilizare a formului sa apara in top, pentru a fi usor accesate. Speram ca administratia va implementa curand acesta, pentru buna desfasurare a discutiilor pe forum in care polemicile sa nu se trasforme nici in certuri personale, nici in discutii sterile. Bine ar userii sa sustina si ei in mod activ aceste implementari, in primul rand prin respectarea acestor norme minime de civilizatie in acest cadru. Doamne ajuta.
|