Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2012, 14:30:10
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Poate ca asa vei intelege (sunt sigura ca doar te faci ca nu intelegi):

15. Și i s-a dat ei să insufle duh chipului fiarei, ca chipul fiarei să și grăiască și să omoare pe toți câți nu se vor închina chipului fiarei.
16. Și ea îi silește pe toți, pe cei mici și pe cei mari, și pe cei bogați și pe cei săraci, și pe cei slobozi și pe cei robi, ca să-și pună semn pe mâna lor cea dreaptă sau pe frunte.
17. Încât nimeni să nu poată cumpăra sau vinde, decât numai cel ce are semnul, adică numele fiarei, sau numărul numelui fiarei.
18. Aici este înțelepciunea. Cine are pricepere să socotească numărul fiarei; căci este număr de om. Și numărul ei este șase sute șaizeci și șase.
(Apocalipsa 13)

Si acum interpretarea acestor versete facuta de catre Arhiepiscopul Averchie Tausev: Apocalipsa Sfantului Ioan, un comentariu ortodox.

"Tuturor celor care i se vor inchina lui Antihrist li se va pune un semn pe mana lor cea dreapta, pentru a le reteza facerea de bine si faptele bune, si deasemenea pe frunte, pentru a-i invata pe cei amagiti sa fie obraznici in amagirea si in intunecarea lor. Insa nu va fi primit de cei pecetluiti pe fetele lor cu lumina cea dumnezeiasca. Si pecetea fiarei se va raspandi pretutindeni, in cumparari si vanzari, incat cei care nu au primit-o vor suferi o moarte crunta din lipsa celor necesare". (Sf. Andrei, cap. 37)
Si unde apare cuvantul "cipuri" aici, care chipurile ar trebui sa ma lamureasca ca despre cipuri e vorba in cartea Apocalipsei?

Eu sunt vorbitor de limba romana, tu..?
Vechi 31.10.2012, 15:13:47
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si unde apare cuvantul "cipuri" aici, care chipurile ar trebui sa ma lamureasca ca despre cipuri e vorba in cartea Apocalipsei?

Eu sunt vorbitor de limba romana, tu..?
Cum unde?!? Intre randuri.
Vechi 31.10.2012, 15:23:30
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu-ti da si imaginatie iesita din comun?
Asta ar explica unele chestii, s-ar putea ca unii sa-l aiba deja, crezand ca sunt in opozitie.
Ironie gratuita. Poti mai mult de atat, Aline!
Vechi 31.10.2012, 17:07:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Cum unde?!? Intre randuri.
Aha, am inteles, ca in faza aia "vad sunete"..
Cred ca de acum ne-am intrecut cu gluma.

Inca o data, valabila si afirmatia anterioara cu "cipuri" care iti da imaginatie iesita din comun.

Last edited by AlinB; 31.10.2012 at 17:10:52.
Vechi 31.10.2012, 17:29:54
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.05.2009
Locație: timisoara
Implicit

Citat:
A inceput cumva implantarea cip-urilor? Cand va incepe, vom sti.
da, a inceput. Exemple sunt nemumarate pe net. In state gasim exemple suficiente: de la accesul in cluburi pana la bolnavii de alhzeimer.
Vechi 31.10.2012, 17:46:04
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
asa cum atunci cand iti faci semnul Crucii iti aperi trupul de loviturile vrajmasului, asa cum prin mirungerea de la sfarsitul liturghiei primesti binecuvantare prin preot de la Dumnezeu, asa cum prin insasi haina Botezului se salasluieste in tine Duhul Sfant.... tot asa prin pecete (cip) anulezi toate aceste lucruri datatoare de viata!! primesti alt Stapan!!
E o gluma?
Cum poti anula printr-un cip efectul botezului?
Noi nu consideram ca efectul botezului e anulat nici macar la acei ortodocsi care trec la secte, sau fac diferite pacate(deci unt robi ai pacatelor, inplicit ai diavolilor care stau in spatele pacatelor).
Asadar, cum poate un dispozitiv sa inlature efectul botezului?
Care e legatura directa intre cip si lepadare in stadiul actual?
Daca ar fi sa proiectam linia inceputa acum cativa ani buni, prin cnp undeva in viitor e f posibil ca o societate laica desacralizata sa se intoarca impotriva lui Dumnezeu. Prin decaderea naturii umane, adica pervertirea prin inmultirea pacatului omul s eleapda de Hristos.Asta a facut-o din totdeauna.Doar ca acum procentul celor care il hulesc si batjocoresc cele sfinte e mult mai mare.Deci in mod sigur vb de o apostazie, dar nu cred ca prin aceeptarea actelor ci mai degraba prin acceptarea pacatelor care se nasc intr-un trup imbuibat, invatat cu comoditatea, cu confortul.

Deci comoditatea la care ne indeamna sistemul e cea pierzatoare de suflet.
Alternativa la rugaciune si la o viata de jertfa e comoditatea, cultivarea placerii.
Caci asa cum s-a vazut si pe alte topicuri, sarim ca arsi atunci cand cineva ne zice ca contraceptia e un pacat, si suntem datori sa aducem pe lume atati copii cat trimite Domnul.
Omul se revolta: pai, ce, el e prost sa se chinuie cu copiii? sa nu doarma noptile? sa se speteasca muncind incercand sa le acorde strictul necesar? Sa planga la rugaciune atunci cand copilul ii este bolnav? Sa se priveze de placere, anuland responsabilitatea?

Aici isi fac salaj dracii, in comoditate(recomand cu caldura filmul Ostrovul, in special secventa cu plapuma si cizmele confortabile ale egumenului).
Indemnul pr Iustin era clar: incercati sa traiti o viata simpla, multumindu-va cu putin, respectand poruncile Domnului.

Dar noi mai vrem asa ceva? Sa fim seriosi.....prea e dulce si placut mirositor pacatul...prea ne place
Vechi 31.10.2012, 18:28:52
Laura19
Guest

Implicit

Si cei care au cipuri in corp ptr.intrare in cluburi sau din motive medicale, mai au sau nu mai au sansa la mantuire? Sa presupunem ca un englez are cip in brat ptr. cluburi si descopera ortodoxia si vrea sa se botezeze si sa duca o viata ortodoxa. Il va impiedica acel cip din brat la mantuire?

Last edited by Laura19; 31.10.2012 at 19:29:47.
Vechi 31.10.2012, 19:11:58
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Laura19 Vezi mesajul
Si cei care au cipuri in corp ptr.intrare in cluburi sau din motive medicale, mai sau nu mai au sansa la mantuire? Sa presupunem ca un englez are cip in brat ptr. cluburi si descopera ortodoxia si vrea sa se botezeze si sa duca o viata ortodoxa. Il va impiedica acel cip din brat la mantuire?
sau sunt bolnavii de Alzheimer carora, fara consimtamantul lor, li se implanteaza cipul ptr a fi gasiti in caz ca se ratacesc. Si acestia sunt condamnati la osanda vesnica?
Vechi 31.10.2012, 19:20:51
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
sau sunt bolnavii de Alzheimer carora, fara consimtamantul lor, li se implanteaza cipul ptr a fi gasiti in caz ca se ratacesc. Si acestia sunt condamnati la osanda vesnica?
Am gasit scris undeva ca, daca i s-a implantat cuiva cip fara acordul sau, nu i se socoteste pacat. Pacat este atunci cand accepta el insusi numarul in locul numelui de Botez.
Vechi 31.10.2012, 19:31:56
lore86's Avatar
lore86 lore86 is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Am gasit scris undeva ca, daca i s-a implantat cuiva cip fara acordul sau, nu i se socoteste pacat. Pacat este atunci cand accepta el insusi numarul in locul numelui de Botez.
stai, sa inteleg.
Adica cipul in sine nu e pacat. Poti sa il ai, daca e fara voia ta, nu e pacat.Dar daca il pui cu voia ta el epadare de Hristos.
Deci de ce e lepadare acceptarea cipului? Ptr ca inteleg ca simpla acceptare e pacat, nu existenta lui. In ce conditii e lepadare? cand ti se cere sa iti pui cipul, acceptarea lui insemnand consimtamantul tau de a te lepada de Hristos, si de a calca in picioare valorile crestine? Personal, nu cred ca iti va spune nimeni: renunti la numele de Ioana ca sa te numesti 223850? atunci, da, ar fi o problema.
Daca e un instrument al diavolului inseamna ca purtarea lui, indiferent de circumstanta e pacat. CA si cu pacatul: cu voie sau fara voie, tot pacat este.Dar doar daca il accepti e pacat, daca esti obligat sa il faci, sau ti-l pune cineva fara voia ta nu mai e pacat.

Imi vine in minte pacatul avortului. Avortul e pacat, indiferent ca il faci voit sau nevoit.

Last edited by lore86; 31.10.2012 at 19:33:59.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Gratia sfintitoare si gratiile actuale Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 50 21.07.2013 20:41:59
cati copii ati vrea in conditiile actuale ? Mirela0110 Generalitati 143 13.10.2011 15:28:56