![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nicidecum nu este vorba de sfericitatea pământului la vederea catargelor pe mare, căci pentru a demonstra că pământul nu e o sferă e suficient să măsurăm pe mare lungimea unui cerc cu o barcă cu motor sau un vaporaș care trebuie să meargă exact pe lungimea cercului ales de noi, și să noteze exact lungimea lui măsurată pe kilometraj cu afișaj de ordinul metrilor iar apoi să meargă pe lungimea AB care împarte cercul, discul, în două și să noteze exact lungimea măsurată și apoi să facă niște calcule răspunzând la următoarea întrebare: Lungimea măsurată AB/2 este mai mică sau mai mare ?.. decât ipotenuza unui triunghi ce are o catetă înălțimea secțiunii decupată de cercul măsurat în sferă și cealaltă catetă raza cercului ce taie sfera și este bază a conului sferic format referitor la sfera pământului. Se folosesc ca și cunoscute raza pământului de R=4141km și lungimea cercului măsurat de barcă ales corespunzător. Dacă lungimea ipotenuzei calculată e mia mică decât AB/2 măsurată atunci pământul nu e sferic, dacă e mai mare atunci e sferic. Sunt calcule de clasa 8. Pe orice lac sau mare se pot face experimemte de genul ăsta. Last edited by vsovivivi; 05.11.2012 at 17:03:10. |
|
||||
|
||||
![]()
Nimic deosebit la acel filmulez, e normal sa fie asa in zona de dincolo de Cercul Polar, mai ales in Polul Nord Magnetic. Si se intampla acelasi lucru si in zona de sud a planetei, asa ca teoria sferei e perfecr valida.
Si tot nu mi-au raspuns inteleptii: De ce Varful Everest nu se vede de pe Varful Elbrus de exemplu?? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-i vezi cum latră ei la sfera pământului, a soarelui și a lunii și la toate planetele și galaxiile și la miliardele de ani... lumină?.. iar asta se cheamă idolatrie băgată până și prin bisericile Domnului din vest și din est că și ortodoxia e plină de neo 'iluminiști'! Last edited by vsovivivi; 06.11.2012 at 12:07:07. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De exemplu, am înțeles că din Timișoara se vedeau cîndva munții din apropiere, dar acum nu se mai văd din cauza poluării.
|
|||
|
|||
![]()
Nu exista asa ceva! Desi noi o vedem de fapt e o inselare draceasca!
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
In 2-3 poze apar formele dorite de tine, iar in alte milioane de poze apare ca fiind o curba convexa. De ce as crede alea 2-3 fotografii, restul considerandu-le exceptii, erori, distorsiuni etc. si nu invers?? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Adică dacă soarele e foarte departe și viteza luminii foarte mare și distanta pământ soare e foarte mare față de muntele foarte mic în comparație cu distanța înseamnă că nu e corectă deducția geometrică că așa spui tu?.. aia din care rezultă ceea ce ar trebui să fie clar și nu e? Păi nu ți-e clar că ești superficial și ironic și te distrezi ca absurzii științifici pe care i-ai preluat fără probleme... Dragul meu prieten, păi să zicem că soarele e la infinit ca distanță de pământ dar se vede un disc și voi ziceți că e sferă. Tu ești pe vârful muntelui sau în stația orbitală și duci cele două tangente la sfera pământului spre apus și spre răsărit și le întinzi la infinit. Atunci practic soarele apare din spatele tangentei mai devreme cu cât ești mai sus și dispare mai târziu cu cât ești mai sus, iar timpul implicat, cel de 20 de minute aproximativ este dat de mișcarea soarelui față de pământ și nu de distanța pământ soare sau de viteza luminii prin mediu mai ales că viteza luminii e foarte mare în comparație cu viteza soarelui față de pământ sau a pământului față de soare. Poate reușești de data asta... Citat:
Citat:
Fiți domnilor serioși! Vă rog, dacă se poate, dacă nu cer prea mult... o seriozitate plină de zâmbet și veselie și nu de gLume ironice și penibile și jignitoare... căci singuri vă jigniți și ultimii neuroni plini de duh care mai pâlpâie săracii cu dor după Dumnezeu. Să fiți iubiți!.. Deci pământul nu este planetă și nu este sferic! Amin. Last edited by vsovivivi; 08.11.2012 at 12:43:37. |
|
||||
|
||||
![]()
Și mai zice Eugen7 să folosim nu'ș ce regului de la Cambrige și să nu-ți recomandăm medicamente!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Imparatia Cerurilor este Raiul? Care este Pamantul celor blanzi? | Florin-Ionut | Din Noul Testament | 279 | 11.07.2014 17:23:24 |
Curcubeu sferic la mormant la Pr. Arsenie Boca | au_relian | Pelerinaje la locuri Sfinte | 26 | 30.12.2011 21:17:05 |
Rugaciune pentru bolnavul care nu poate dormi | bettykalazar | Intrebari utilizatori | 3 | 25.06.2011 10:42:05 |
Pentru cei sau cele care poate sunt pe aici si vor | alecsandru | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 09.04.2009 10:36:14 |
Cum pot demonstra altora existenta lui Dumnezeu ? | question | Generalitati | 27 | 09.08.2008 17:24:43 |
|