Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.11.2012, 08:22:03
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul

Eu propun sa ne despartim cu pace si sa primim binemeritatul somn spre odihna !
Amin frate!
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 08:49:06
davidescu davidescu is offline
Junior Member

Data înregistrării: 09.11.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Mijloacele pentru a pune in genunchi trufia omului ca specie exista deja, si sunt create chiar de om.
Daca ati putea detalia putin, v-as fi recunoscator. :)
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 09:29:54
bizantina's Avatar
bizantina bizantina is offline
Member

Data înregistrării: 10.11.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Suzana Vezi mesajul
Pai daca tu ai spus ca nu cunosti pe nimeni care sa tina la feciorie ???? nu e clar in ce medii te invarti?
Exact,
mi se pare de neinteles atitudinea acestei Andra_07.

consider, ca orice crestin ortodox practicant o fost macar o data in viata lui la o manastire, pentru a discuta duhovniceste cu maicutele sau cu calugarii de acolo (ori toti acestia au ca vot fecioria pana la moarte!); cum poti sa vii sa spui, cu atata nonsalanta, ca nu cunosti pe nimeni care sa fie corespunzator normelor ortodoxe? mi se pare scandalos! chiar asa? nu exista deloc in Ortodoxie crestini care sa traiasca in castitate? (unii pana la casatorie, altii toata viata devenind monahi). Dar sunt atatea manastiri, ca sa nu mai vorbesc de cei care nu se calugaresc, dorind casatoria, totusi nu pacatuiesc comitand curvie!
Daca mediul in care traim este unul lumesc, totusi, putem vizita manastiri, nu?
Cum sa vii sa spui ca nu poti cunoaste astfel de persoane? Mi se pare o palma data cu rautate religiei noastre, sincer acum, no!
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 10:27:02
writer's Avatar
writer writer is offline
Member

Data înregistrării: 30.06.2012
Locație: arad
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Domnule Cornel Urs, mult mai bine decat sa va faceti griji pentru raul pe care il aduc eu crestinatatii sau sa va preocupati de pacatale/spusele mele, ar fi ca sambata dupa amiaza sa iesiti cu sotia la o plimbare, un restaurant, la o piesa de teatru. des interactiunea fata in fata cu oamenii, decat practicati interactiunea virtuala.
no, așe îți place să deviezi !

totuși un forum creștin nu poate tolera niște atitudini păcătoase ca fiind bune!
tu asta faci, și ți-am mai spus-o, deci nu te mira că sunt useri care te trag nițel de urechi!

te superi, pentru că te simți cu musca pe căciulă...în cazul de față, vrei ca tăt forumu' să zică cum zici tu, că nu-i bai dacă ai o relație dintr-ălea...ce! doar tătă lumea o face, nu?

Citat:
Eu sunt o fata foarte culta. Citesc zilnic, am doua facultati terminate si lucrez in cercetare biomedicala.
no, bravo, cinste țîie!

numa că Ponta vi-o cam tăiat fondurile pentru cercetare...
Vechi 11.11.2012, 10:51:10
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bizantina Vezi mesajul
Exact,

consider, ca orice crestin ortodox practicant o fost macar o data in viata lui la o manastire, pentru a discuta duhovniceste cu maicutele sau cu calugarii de acolo (ori toti acestia au ca vot fecioria pana la moarte!); cum poti sa vii sa spui, cu atata nonsalanta, ca nu cunosti pe nimeni care sa fie corespunzator normelor ortodoxe? mi se pare scandalos! chiar asa? nu exista deloc in Ortodoxie crestini care sa traiasca in castitate? (unii pana la casatorie, altii toata viata devenind monahi). Dar sunt atatea manastiri, ca sa nu mai vorbesc de cei care nu se calugaresc, dorind casatoria, totusi nu pacatuiesc comitand curvie!
Cum sa vii sa spui ca nu poti cunoaste astfel de persoane? Mi se pare o palma data cu rautate religiei noastre, sincer acum, no!
Prieteni, va rog frumos sa-mi aratati unde am zis eu ca nu cred ca exista oameni virgini pe lumea asta. Nu cumva am zis ca nu cunosc pe nimeni care sa-mi fi spus mie asta? Ceea ce am vrut sa subliniez este ca oamenii care sunt virgini, nu se mandresc cu asta la toate colturile. Acestia da, sunt niste oameni deosebiti, care tin la feciorie pentru ei si nu pentru a face din asta un mare tam-tam.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 10:56:11
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Implicit

Citat:
Exact,

Intamplator, sa stii ca merg des la manastire. In urma cu cativa ani am cunoscut doua maici, destul de tinere, cu care am o relatie de prietenie. Una dintre ele, are si o functie destul de inalta in cadrul manastirii. Ghici ce? Nu am vorbit niciodata cu ele despre virginitate sau viata sexuala. Nici eu nu mi-am permis sa intreb, nici ele n-au deschis asemenea subiect. Sper ca acum ati inteles ca ceea ce am vrut sa exprim este ca oamenii normali nu vorbesc cu toata lumea/oricand/oriunde despre virginitatea lor.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 11:38:23
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
oamenii normali nu vorbesc cu toata lumea/oricand/oriunde despre virginitatea lor.
Poti sa o mai spui o data ca sa priceapa!
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 11:43:03
bizantina's Avatar
Member

Implicit

Daaa, desigur, dar astea sunt si recomandarile Bisericii, sa nu discutam care cumva in mediul nostru, despre virtute, curatie, infranarea poftelor, cum o sa discutam de astea? cel mai bine, trecem direct la treaba adica la pacat, apoi daca cineva ne povatuieste ca nu am ales calea cea buna, sarim in sus, ca ce, cum?
Nimeni nu discuta de viata proprie, dar poruncile Bisericii trebuie expuse, discutate, comentate, noi vorbim principial, nu particularizam.
Eu personal am auzit barbati afirmand ca Biserica invata sa ne infranam. Nimeni nu a comentat viata proprie. Dar daca tu nu ai auzit pe nimeni vorbind despre faptul ca Biserica ne invata sa fim virtuosi, ai o maaare problema!
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 11:44:47
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Dar daca tu nu ai auzit pe nimeni vorbind despre faptul ca Biserica ne invata sa fim virtuosi, ai o maaare problema!
Toti am auzit.
Reply With Quote
Vechi 11.11.2012, 11:46:49
bizantina's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Poti sa o mai spui o data ca sa priceapa!
Scuza-ma, esti ortodox?
Un ortodox ar sti ca Biserica ortodoxa invata adeseori cum sa fim curati si neprihaniti. Despre astfel de lucruri se discuta. Nu se tace. Ca daca toti tacem, preotii tac, toti tac, cine cum ar primi invatatura?
Andra_07 se pare ca nu prea a citit materiale scrise despre tema fecioriei. Gaseste in site-urile ortodoxe, inclusiv acesta. Doar sa vrea sa caute.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lamuriri despre teologie si stiinta VladCat Teologie si Stiinta 12 11.04.2011 00:24:14
Ce va manifestati frustrarile? Melissa Generalitati 9 05.02.2011 23:26:40
Udatul fetelor in a doua zi de Pasti patinina34 Generalitati 8 25.04.2009 13:57:51
Cateva lamuriri achimovjan Impartasania (Taina Euharistiei) 6 18.07.2008 13:04:35
lamuriri maslinul Rugaciuni 0 29.07.2007 23:29:17