![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Duhovnicul meu își dă doctoratul la Atena exact pe tema asta tocmai pentru ca grecii să afle mai multe despre Sfinții români.
|
||||
|
||||
![]()
Iar noi alergam la greci si la rusi ca sa le cunoastem sfintii, cand ii avem aici, aproape. Nu zic, toti sfintii sunt si lui Hristos, dar uite ca unii si-au dat viata ca sa isi apere valorile nationale si credinta stramoseasca, pe care noi, ceilalti, prea adesea le socotim de nimic.
|
||||
|
||||
![]()
Pe 15 noiembrie sarbatorim un sfant care, desi nu roman prin origine, a poposit, a slujit si s-a sfintit in Tarile Romane - Paisie Velicicovski sau Paisie de la Neamt. De numele sau se leaga mai cu seama traducerea din greaca a Filocaliei, dar si raspandirea isihasmului in partile noastre.
Ucrainean prin nastere, al 11-lea copil din 12, pe numele sau de mirean Petru, ramas orfan la 4 ani, a simtit de mic chemare spre viata monahala. S-a instruit la Academia teologica din Kiev, a fost monah la Athos, fiind hirotonit tot de un sfant roman, Vasile de la Poiana Marului, si a ajuns in Moldova, la Neamt, unde a dezvoltat o "academie patristica si duhovniceasca", prin traducerile Filocaliei si ale Sfintilor Parinti in romana si in slavona. "Cuvioase Parinte Paisie, luminatorul credinciosilor si podoaba calugarilor, roaga pe milostivul Dumnezeu ca sa mantuiasca sufletele noastre". Mai multe puteti citi aici - http://sfintiromani.mmb.ro/?sf=9 http://www.crestinortodox.ro/diverse...chi-69546.html
|
||||
|
||||
![]()
Astazi il sarbatorim pe sf. Antonie de la Iezer, despre care am scris mai sus! :) tare ma bucur.
|
||||
|
||||
![]()
Maine, 30 noiembrie, alaturi de Sf. Ap. Andrei, il sarbatorim si pe Sf. Andrei Saguna!!!
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mari romani pe care masonii nu doresc sa-i cunoastem | UNNOOM | Generalitati | 80 | 22.03.2013 02:01:16 |
Sa ne cunoastem...!!! | geo.nektarios | Stiri, actualitati, anunturi | 112 | 29.10.2010 00:54:12 |
Sa ne cunoastem credinta de diacon Gheorghe Babut | vidoveczandrei | Resurse ortodoxe on-line | 5 | 03.07.2010 17:04:09 |
De ce Dumnezeu nu ingaduie sa ne cunoastem momentul mortii? | RusuDenisaFelicia | Intrebari utilizatori | 4 | 15.05.2010 21:56:46 |
Haideti sa ne cunoastem reciproc. Bine v-am gasit. | Remus-Emilian | Stiri, actualitati, anunturi | 3 | 19.01.2007 23:22:02 |
|