Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.11.2012, 09:17:21
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bizantina Vezi mesajul
Reciteste mesajele mele si vei vedea ca nu am formulat ideea ca viata personala sa fie expusa in public dar am afirmat cu tarie ca in cadrul unui spatiu de tip ortodox, cum este si acest forum, TREBUIE sa discutam despre infranare, despre evitarea activitatilor lumesti, despre sfintenie, neprihanire, cum sa evitam pacatele si asa mai departe.
Nu am nimic de obiectat dar vedeti ca in cazul asta avem a face cu doua discutii pararele si dumneavoastra amestecati discutiile despre infranare cu cele despre investigarea trecutului moral al unei potentiale partenere de catre un barbat.
Citat:
In ceea ce ma priveste, cand merg la sfanta spovedanie, sunt intrebata si de acest aspect, daca nu cumva am cazut in astfel de pacate de natura sexuala.
Nimic de obiectat, dar fac o singura precizare... nu te spovedi la preotul din localitatea ta mai ales daca este o localitate mica. Am intalnit un preot care cam trambitza unele lucruri despre tinere cand era la mese festive sub influenta alcoolului.
Citat:

Voi, care e clar pentru mine ca nu sunteti ortodocsi, ziceti ca nu va intreaba nimeni asa ceva, cand discutati cu fete bisericesti. Da-mi voie sa nu te cred! Nu faceti altceva decat sa mintiti pentru a pune Ortodoxia intr-o lumina nefavorabila.
Nu am zis asta... ah ce ma scot din sarite cei care pun in gura mea ceea ce nu am sustinut. Intr-un indrumar de spovedanie am vazut astfel de intrebari. De asemenea si cand eram la adventisti mi s-au pus astfel de intrebari.
Citat:

Dragi tineri (ca si eu sunt tanara), Ortodoxia pune mare pret pe feciorie si pe un comportament moral in cadrul casatoriei. Nu va sfiiti sa intrebati si sa discutati pe aceste subiecte. Acumuland cunostinta, cel rau (vrajmasul) nu va poate ispiti atat de usor, deoarece voi stiti voia lui Dumnezeu. Dar daca luati de bun ce spun acesti doi forumisti, ca astfel de discutii nu-si au rostul, ca nimeni nu abordeaza tema virginitatii in mediul lor, ca si cum ar fi...un fleac, aveti grija pentru ca preotii ortodocsi nu sunt ca acesti forumisti ci ei stiu bine ce este pacat si ce nu !
Ati gasit si dusmanii comuni ai acestui forum: cei doi forumisti. Care dintre cei doi forumisti are ceva impotriva virginitatii? Nu facem decat sa acuzam vanatoarea ostentativa de virgine practicata de unii barbati care isi cauta neveste de parca scopul lor in viata nu ar fi de fapt credinta lor ci o experienta de neuitat cu o virgina. Scuza-mi exprimarea...
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 09:22:49
bizantina's Avatar
bizantina bizantina is offline
Member

Data înregistrării: 10.11.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Nimic de obiectat, dar fac o singura precizare... nu te spovedi la preotul din localitatea ta mai ales daca este o localitate mica. Am intalnit un preot care cam trambitza unele lucruri despre tinere cand era la mese festive sub influenta alcoolului.
Domnule, va anunt ca voi raporta administratorului acest mesaj pe care l-ati scris. Nu aveti voie sa defaimati preotii religiei ortodoxe.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 09:30:10
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
Domnule, va anunt ca voi raporta administratorului acest mesaj pe care l-ati scris. Nu aveti voie sa defaimati preotii religiei ortodoxe.
Nu defaimez nimic. Dumneavoastra provocati aiurea iar cand va raspund ma acuzati de defaimare. V-am repetat de cateva ori acelas lucru la aceeasi acuza neintemeiata...

E ciudat ca nu ati comentat nimic la afirmatia:

Citat:
Care dintre cei doi forumisti are ceva impotriva virginitatii? Nu facem decat sa acuzam vanatoarea ostentativa de virgine practicata de unii barbati care isi cauta neveste de parca scopul lor in viata nu ar fi de fapt credinta lor ci o experienta de neuitat cu o virgina."
ci v-ati legat de ceva scos din context. vedeti ca nu va iesi intr-o privinta, si incercati sa loviti in alta privinta. sa va fie rusine...
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 20:23:35
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
Ati gasit si dusmanii comuni ai acestui forum: cei doi forumisti. Care dintre cei doi forumisti are ceva impotriva virginitatii? Nu facem decat sa acuzam vanatoarea ostentativa de virgine practicata de unii barbati care isi cauta neveste de parca scopul lor in viata nu ar fi de fapt credinta lor ci o experienta de neuitat cu o virgina. Scuza-mi exprimarea...
Acest paragraf este o mizerie! Este revoltator ceea ce afirmi aici,ma mir ca nimeni nu te corecteaza?!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 20:29:33
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Nu știm, te miri?
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 20:37:20
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Acest paragraf este o mizerie! Este revoltator ceea ce afirmi aici,ma mir ca nimeni nu te corecteaza?!
Yasmina, sunt multi lupi cu haine de oi pe aici... stii ce spune Parintele Arsenie Papacioc?
http://www.youtube.com/watch?v=NVQf2Fn2CL0

o fi si multa plictiseala...
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 09:42:14
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eliza-georgiana Vezi mesajul
Yasmina, sunt multi lupi cu haine de oi pe aici...

pai, nu am nimic cu UNNOOM, ma bucur ca a scapat de adventisti (desi nu-s lamurit daca a devenit sau nu ortodox, se pare ca nu!), dar a hartuit-o in cel mai urat mod pe "bizantina", sugerandu-i sa nu se spovedeasca la preotul din localitatea ei, in eventualitatea ca acea localitate este mica, deoarece, atentie, este riscant pentru ca preotul poate sa divulge taina spovedaniei, beat fiind, pe sub mese?????

cum poti scrie asa ceva???!!!

si tot el ii reproseaza "bizantinei" sa-i fie rusine!

i-am trimis un mail de incurajare "bizantinei", dar tanara surioara a noastra a decis sa paraseasca definitiv acest forum, deoarece a fost jignita de catre acest individ si mi-a marturisit ca ii curgeau lacrimi pe obraz cand raspundea la mail !
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 09:45:38
UNNOOM
Guest

Implicit

Cornel

Cunosc fete care au spus iubitilor lor ca nu sunt virgine si acestia le-am parasit.
Am dorit sa ma retrag din discutie... dar daca nu pot face asta, voi argumenta: cunosc un caz real... si ma refer la ce am zis despre riscurile de a te expune in mediul tau social (si cu asta am incheiat).

Singurul lucru pentru care imi cer scuze este exprimarea nepotrivita sau dura.

Last edited by UNNOOM; 13.11.2012 at 09:48:33.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 09:57:24
Cornel Urs's Avatar
Cornel Urs Cornel Urs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.05.2012
Locație: Miercurea Ciuc - Harghita
Implicit

Citat:
Cornel

Cunosc fete care au spus iubitilor lor ca nu sunt virgine si acestia le-am parasit.
draga,
faptul descris mai sus e treaba lor, decizia lor; cazuri si cazuri, unii accepta fete care si-au pierdut virginitatea, altii nu.

totusi, asta nu te disculpa de atacul adus Bisericii ortodoxe, preotilor ortodocsi si "bizantinei", pe care ai jignit-o grav.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 10:14:26
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Cornel Urs Vezi mesajul
draga,
faptul descris mai sus e treaba lor, decizia lor; cazuri si cazuri, unii accepta fete care si-au pierdut virginitatea, altii nu.

totusi, asta nu te disculpa de atacul adus Bisericii ortodoxe, preotilor ortodocsi si "bizantinei", pe care ai jignit-o grav.
Nu ai vazut ca am mai scris si asta (!):
"Am dorit sa ma retrag din discutie... dar daca nu pot face asta, voi argumenta: cunosc un caz real... si ma refer la ce am zis despre riscurile de a te expune in mediul tau social "
(
N-am mai folosit cuvantul preot intentionat! dar te intreb... daca ai fi in locul meu, ce concluzie ai trage daca cand ai intalni o astfel de situatie? ai avea incredere in acel preot? ...

Nu atac functia de preot, iti vor da un exemplu echivalent ca sa iti dai seama la ce ma refer: psihologii sunt obligati sa pastreze secretul clientilor dar in liceul pe care l-am urmat o colega de clasa a spus psihologului o problema de-a ei mai spinoasa. Sa trezit ca aude de la un profesor ceea ce a zis psihologului... de asemenea acel profesor i-a a zis "vezi ca esti proasta?". Evident incidentul a fost aflat de tot liceul... si unii si-au pierdut increderea in acel psiholog.

Acum fac o afirmatie: daca sunteti la scoala, nu va spuneti problemele spinoase psihologului din scoala voastra, mergeti mai bine la un cabinet privat! Si de asemenea suparati-va fiindca v-am spus sa nu va duceti cu problemele intime la psihologul din scoala voastra ci la unul care nu stie cine sunteti si din ce scoala sunteti!
)

Daca tot ma acuzi, acuza-ma inteligent!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Lamuriri despre teologie si stiinta VladCat Teologie si Stiinta 12 11.04.2011 00:24:14
Ce va manifestati frustrarile? Melissa Generalitati 9 05.02.2011 23:26:40
Udatul fetelor in a doua zi de Pasti patinina34 Generalitati 8 25.04.2009 13:57:51
Cateva lamuriri achimovjan Impartasania (Taina Euharistiei) 6 18.07.2008 13:04:35
lamuriri maslinul Rugaciuni 0 29.07.2007 23:29:17