Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.11.2012, 10:02:56
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
"Ceaușescu a fost un patriot." mai scrie doamna in articol

-pai cum era domne patriot ceausescu?isi iubea poporul ? il iubea asa de tare ca il tinea in teroare si frica,spalat pe creier de lozincile comuniste,fara libertate,fara lumina,fara caldura,cu alimente pe cartela...asta e patriotism sa-ti distrugi poporul,oamenii,ce daca contruiesti tot felul de chestii materiale daca distrugi mintea si sufletul oamenilor si ii tii si infometati,batjocoriti si fara libertate
-stiu ca mie imi placea franzela si nu prea aduceau la noi in cartier,si ma duceam eu cu autobuzul cateva statii in alt cartier si-mi dadea de mila o vanzatoare o franzela ca ma vedea ca sunt mic...asta era comunismul o mare mizerie,si bataie de joc si dictatura si teroare prin frica,si spalare pe creier
-pai au ramas si azi comunisti si comuniste de 50-60 de ani ,turnatori si fosti securisti care au si acum idei satanisto-materialisto-comuniste,care stiu anumite tehnici de hipnoza si control psihic,de manipulare adica sunt satanisti.
-
orice oranduire are partile ei bune si partile ei rele, mai mult sau mai putin
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 12:37:21
dorinastoica14
Guest

Implicit

Un popor care a ieșit în stradă și a răsturnat un regim ca apoi să-și omoare conducătorlul pentru ca după un număr de ani să regrete acele timpuri este demn de tot disprețul. Din fericire sunt puțini care regretă vechiul regim. Ce repede uităm!
Pentru cineva de vârsta mea a fi nostalgic, deși nu sunt, ar fi scuzabil dar, pentru tineri de 20-25 ani este scandalos. Habar nu aveți cum era atunci! Nenorocirea e că acei ce scriu istoria nu fac și educație tinerei generații pentru ca aceștia să nu mai braveze făcând apologia unui regim totalitar în care libertatea lipsea cu desăvârșire.
Incapabili de a merge înainte ne uităm cu părere de rău în urmă! Nu am nici lacrimi și nici ură. Am teamă!
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 12:41:08
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
orice oranduire are partile ei bune si partile ei rele, mai mult sau mai putin
-satanismul este rau indiferent cum se numeste partidul de la guvernare,hipnoza este rea ,controlul oamenilor si ingradirea libertatii lor sunt de la dracu
-care sunt partile bune ale comunismului satanist? poate doar la nivel material constructia de blocuri,industria-..in rest nu vad nici un bine
-da-mi tu exemple ale "binelui" comunist
-comunismul aa adus materialismul,ateismul,necredinta,darwinismul, eliminarea credintei in Dumnezeu,controlul oamenilor..
-si acum au ramas tot comunistii si securistii,si au mai venit si masonii satanisti(care au adus secte satanice,i-au indobitocit si pe unii tineri oferindu-le bani si putere si functii) si din cauza asta sunt probleme zic eu mai mult sufletesti decat materiale in Romania
-deci trebuie sa eliminam comunismul,ateismul,satanismul(sub toate formele lui) si masoneria din Romania si din sufletele noastre si atunci va fi mai bine
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 13:27:16
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu e de ajuns sa "elimini", daca nu ai ce sa pui in loc.

Iar la ora actuala, ca si sistem social nu exista alternativa la ceea ce este manifestare a ateismului si a intunericului, indiferent ca i se spune comunism, sau capitalism sau democratie.

Si asta pentru ca oamenii nu prea raspund la stimuli legati de ceea ce este bine (autentic) ci sunt mai degraba sedusi de raul care ia chipul binelui.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 13:37:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Un popor care a ieșit în stradă și a răsturnat un regim ca apoi să-și omoare conducătorlul pentru ca după un număr de ani să regrete acele timpuri este demn de tot disprețul.
O mana de oameni au creat "revolutia" restul au fost victime impinse in angrenaj pentru a crea iluzia de care vorbesti tu mai sus.

O mana de oameni au decis asasinarea lui Ceausescu folosind o mascarada de proces.
Avocatul lui putea face recurs si treaba se prelungea semnificativ - dar fiind un proces mascarada, si avocatul era la fel.
Si culmea, au ales executia lui intr-o zi care avea cu totul alte semnificatii pentru un popor cel putin formal ortodox.

Citat:
Din fericire sunt puțini care regretă vechiul regim. Ce repede uităm!
Pentru cineva de vârsta mea a fi nostalgic, deși nu sunt, ar fi scuzabil dar, pentru tineri de 20-25 ani este scandalos. Habar nu aveți cum era atunci!
Pai sa vedem..
Nu erau someri.
Nu eram datori cu zeci de miliarde disparute in buzunare straine.
Se construia si se construia mult si bine si nu la preturi exorbitante.
Nu era asa multa mancare ca acum, dar nu erau nici atati obezi iar la extrema cealalta muritori de foame.
Nu era iarna atata caldura dar nici nu ajungeai ca acum in stada pentru ca nu-ti poti utilitatile.
Se fura, dar chiar si asa, treaba mergea inainte, fata de cat s-a furat si distrus acum, erau cantitati neglijabile.
Intr-adevar, nu puteai vorbi ce vroiai insa acum vorbesti si nu te baga nimeni in seama.
Nu-ti puteai omora copiii la discretie ca acum.
Era greu sa-i cresti, dar nu imposibil.
In blocul in care stateam erau familii si cu un copil (greu, nene) si cu 2,3,4 sau chiar 6(una singura e drept).
Media era cred, pe la 3.
Acum, sunt case mari, au vile, iar media probabil undeva sub 2.

Veneau singuri de la scoala, isi incalzeau mancarea, dar nu-ti puneai problema ca acum daca vor ajunge acasa sau daca vor ajunge intregi sau daca bunica singura nu va fi violata de un vecin.

Hotia se pedepsea. Pe bune. Si nu doar hotii de gaini, ci chiar rechini mari ajungeau la puscarie sau in fata plutonului de executie daca se vorbea de sabotarea economiei nationale. Acum astia care s-ar fi incadrat aici, au vile, conturi in strainate, sunt ministri si parlamentari, conduc o tara. Spre ruina. Ce vremuri.

Bisericile erau deschise ca si acum, dar dreptcredinciosii nostri marturisitori preferau sa stea acasa, ca si acum, atunci de frica (desi mare lucru nu pateai) acum din comoditate.

etc.

N.B.: Nu este o pledoarie pentru comunism. Aratam cum am ajuns din nu prea bine la foarte rau. Si inca nu ne-am oprit din rostogolire.

Last edited by AlinB; 12.11.2012 at 13:46:23.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 14:14:42
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Un popor care a ieșit în stradă și a răsturnat un regim ca apoi să-și omoare conducătorlul pentru ca după un număr de ani să regrete acele timpuri este demn de tot disprețul. Din fericire sunt puțini care regretă vechiul regim. Ce repede uităm!
Pentru cineva de vârsta mea a fi nostalgic, deși nu sunt, ar fi scuzabil dar, pentru tineri de 20-25 ani este scandalos. Habar nu aveți cum era atunci! Nenorocirea e că acei ce scriu istoria nu fac și educație tinerei generații pentru ca aceștia să nu mai braveze făcând apologia unui regim totalitar în care libertatea lipsea cu desăvârșire.
Incapabili de a merge înainte ne uităm cu părere de rău în urmă! Nu am nici lacrimi și nici ură. Am teamă!
problema este ca dupa 1989 ne-au condus tot aceeasi oameni, PCR a devenit FSN. Iliescu ce a fost? Nu tot un comunist, si inca unul de frunte? Dupa ce romanii l-a dat jos in 1996, dupa numai 4 ani l-au pus inapoi in fruntea tarii ca un izbavitor. Si te mai miri ca unii sunt nostalgigi dupa un regim ce a cazut acum 22 ani in urma!
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 14:19:41
stefan florin's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-satanismul este rau indiferent cum se numeste partidul de la guvernare,hipnoza este rea ,controlul oamenilor si ingradirea libertatii lor sunt de la dracu
-care sunt partile bune ale comunismului satanist? poate doar la nivel material constructia de blocuri,industria-..in rest nu vad nici un bine
-da-mi tu exemple ale "binelui" comunist
-comunismul aa adus materialismul,ateismul,necredinta,darwinismul, eliminarea credintei in Dumnezeu,controlul oamenilor..
-si acum au ramas tot comunistii si securistii,si au mai venit si masonii satanisti(care au adus secte satanice,i-au indobitocit si pe unii tineri oferindu-le bani si putere si functii) si din cauza asta sunt probleme zic eu mai mult sufletesti decat materiale in Romania
-deci trebuie sa eliminam comunismul,ateismul,satanismul(sub toate formele lui) si masoneria din Romania si din sufletele noastre si atunci va fi mai bine
educatia GRATUITA la toti oamenii
asistenta medicala GRATUITA la toti oamenii
locuri de munca pentru toata lumea. NU existau someri. Eu NU auzisem de acest tremen inainte de 1989 : SOMAJ
locuinte la TOTI oamenii
nu erau oameni ai strazii (copii si adulti)
PS: in decembrie 1989 aveam 12 ani
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 14:35:03
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Se vede. Ai mai crescut?
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 14:39:01
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
educatia GRATUITA la toti oamenii
asistenta medicala GRATUITA la toti oamenii
locuri de munca pentru toata lumea. NU existau someri. Eu NU auzisem de acest tremen inainte de 1989 : SOMAJ
locuinte la TOTI oamenii
nu erau oameni ai strazii (copii si adulti)
-sunt lucruri folositoare mai mult material si social si ar fi bine sa fie si acum dar asta nu inseamna sa reinviem comunismul satanist
-oamenii trebuie sa inteleaga cat de satanist a fost comunismul si nu e bine niciodata sa ne intoarcem la acele vremuri
-si pe de alta parte trebuie normal eliminate toate relele si neajunsurile din societatea de azi
-primul lucru care trebuia facut in 1990 era eliminarea comunistilor de la conducerea tarii .Iliescu nu trebuia in nici un caz sa fie presedinte si nici alti politicieni cu functii de conducere in PCR nu aveau ce sa caute in viata politica.
-si normal ca nici acum nu ar fi tarziu sa fim impotriva comunistilor si a masonilor ,a satanismului in general

sa ne amintim de anii 1990:

-multi cred si acum ca nationalistii sunt legionarii aia care au omorat si au distrus,oamenii sunt prostiti si acum
-daca vrei sa fii impotriva comunismului,a masoneriei,a satanismului,daca reciti o poezie a lui Radu Gyr imediat esti etichetat drept legionar,antisemit...

Last edited by antiecumenism; 12.11.2012 at 14:44:52.
Reply With Quote
Vechi 12.11.2012, 14:57:21
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
O mana de oameni au creat "revolutia" restul au fost victime impinse in angrenaj pentru a crea iluzia de care vorbesti tu mai sus.

O mana de oameni au decis asasinarea lui Ceausescu folosind o mascarada de proces.
Avocatul lui putea face recurs si treaba se prelungea semnificativ - dar fiind un proces mascarada, si avocatul era la fel.
Si culmea, au ales executia lui intr-o zi care avea cu totul alte semnificatii pentru un popor cel putin formal ortodox.

Pai sa vedem..
Nu erau someri.
Nu eram datori cu zeci de miliarde disparute in buzunare straine.
Se construia si se construia mult si bine si nu la preturi exorbitante.
Nu era asa multa mancare ca acum, dar nu erau nici atati obezi iar la extrema cealalta muritori de foame.
Nu era iarna atata caldura dar nici nu ajungeai ca acum in stada pentru ca nu-ti poti utilitatile.
Se fura, dar chiar si asa, treaba mergea inainte, fata de cat s-a furat si distrus acum, erau cantitati neglijabile.
Intr-adevar, nu puteai vorbi ce vroiai insa acum vorbesti si nu te baga nimeni in seama.
Nu-ti puteai omora copiii la discretie ca acum.
Era greu sa-i cresti, dar nu imposibil.
In blocul in care stateam erau familii si cu un copil (greu, nene) si cu 2,3,4 sau chiar 6(una singura e drept).
Media era cred, pe la 3.
Acum, sunt case mari, au vile, iar media probabil undeva sub 2.

Veneau singuri de la scoala, isi incalzeau mancarea, dar nu-ti puneai problema ca acum daca vor ajunge acasa sau daca vor ajunge intregi sau daca bunica singura nu va fi violata de un vecin.

Hotia se pedepsea. Pe bune. Si nu doar hotii de gaini, ci chiar rechini mari ajungeau la puscarie sau in fata plutonului de executie daca se vorbea de sabotarea economiei nationale. Acum astia care s-ar fi incadrat aici, au vile, conturi in strainate, sunt ministri si parlamentari, conduc o tara. Spre ruina. Ce vremuri.

Bisericile erau deschise ca si acum, dar dreptcredinciosii nostri marturisitori preferau sa stea acasa, ca si acum, atunci de frica (desi mare lucru nu pateai) acum din comoditate.

etc.

N.B.: Nu este o pledoarie pentru comunism. Aratam cum am ajuns din nu prea bine la foarte rau. Si inca nu ne-am oprit din rostogolire.
Erau și atunci persoane fără serviciu. Mulți! Imediat după 89 adică în 90 au fost angajați un număr foarte mare de oamni fără serviciu ce se găseau pe listele de așteptare la Forțele de muncă.
După ce a fost plătită datoria externă a României toți, dar absolut toți eram convinși că magazinele vor fi pline, că vom avea căldură, apă curentă caldă măcar odată pe săptămână, tv mai mult de patru ore și ce cumpăra cu banii munciți.
Se construia prea mult cu oameni duși cu forța de prin sate, armată și închisori.

Eu și soțul acum avem pensii de nici 200 eur dar avem centrală, apă caldă mașină de spălat automată, suntem ,măncați și îmbrăcați, dăm și la biserică și uneori la cei mai săraci ca noi. Dumnezeu are grijă de noi iar noi nu uităm să-i mulțumim în fiecare zi.

Toată lumea fura (mai ales la țară) iar pușcărie făceau foarte puțini pentru asta. Bișnițarii și valutiștii atunci erau prosperi iar după 89 au devenit senatori.
E mare lucru să ai dreptul la liberă exprimare. Dacă cele spuse influențează măcar o persoană e un progres. Înainte era foarte greu să publici o carte dacă nu aduceai osanale regimului. Acum poate oricine scrie și publica.
Acum există metode contraceptive dar familia, școala și biserica nu fac educație tinerilor suficientă.
Au fost atunci nenumărate drame care s-au datorat "Decretului". Doctori și moașe s-au îmbogățit atunci făcând avorturui ilegale prin cabinete improvizaze și prin case.
Părintele Iustin legat de nașterea de prunci mi-a spus "să facă ei copii că va avea grijă Dumnezeu să aibă cu ce-i crește"

În anii de după 89 îți era frică să spui că ai fost comunist că te luau la bataie. Nici în biserică nu erai privit cu ochi buni de parcă ai fi fost râios.
Ce nestaornic este românul!

Despre biserica de atunci mai bine tac. Da erau și comuniști pe funcții care aveau credință în Dumneze.

Să mă ierți Alin dar nu mă așteptam la tine să vii cu asemenea argumente. Ți-am respectat mereu opiniile dar acum ești în mare înșelare.

Last edited by dorinastoica14; 12.11.2012 at 15:03:53.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... eodor nastasa Generalitati 15 12.09.2014 11:35:56
Nicolae Ceausescu si Muntele Athos Marius22 Generalitati 16 22.02.2014 16:03:38
L-au deshumat pe Ceausescu sergiu Generalitati 37 27.07.2010 20:01:13
15 IANUARIE.Se naste o stea iulyaan Generalitati 50 15.01.2009 09:08:54