Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2012, 15:13:32
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Asta cu Parintele Arsenie si reincarnarea este umflata rau de tot.

Eu am mai citit carti de ale dansului si stiu clar cam care era directia lui si ce invata.

Nu am citit nicaieri cum ca ar fi crezut in reincarnare. Mai bine ai citi personal ce scrie, pentru ca are multe carti.

Eu iti zic ca a avut o viata sfanta si a invatat foarte curat despre ortodoxie si despre foarte multe probleme sensibile, intocmai cu invatatura Sfintilor Parinti.

Iar despre cununa nevinovatiei, citeste si tu ce scrie Sfantul Teofan.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 15:27:04
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Dumnezeu este drept? INTOTDEAUNA!
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 15:27:05
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Asta cu Parintele Arsenie si reincarnarea este umflata rau de tot.

Eu am mai citit carti de ale dansului si stiu clar cam care era directia lui si ce invata.

Nu am citit nicaieri cum ca ar fi crezut in reincarnare. Mai bine ai citi personal ce scrie, pentru ca are multe carti.

Eu iti zic ca a avut o viata sfanta si a invatat foarte curat despre ortodoxie si despre foarte multe probleme sensibile, intocmai cu invatatura Sfintilor Parinti.

Iar despre cununa nevinovatiei, citeste si tu ce scrie Sfantul Teofan.
Nu e umflata. Sau poate e umflata, dar nu de mine. Am auzit-o pe net, intr-o inregistrare cu parintele Arsenie Papacioc. El o zice cu gura lui, eu nu umflu nimic.
Oricum discutia nu e despre Boca aici, n-are rost sa vorbim despre asta.

Ps: Am citit o carte a lui , Cararea Imparatie parca se numeste :)
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 15:42:31
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sergiu_B Vezi mesajul
Dacă presupunem că Dumnezeu il mântuiește, fără să depindă de acțiunea părinților, atunci asta ar insemna iarăși că Dumnezeu este nedrept. Unii oameni sunt incercați pe pământ 60, 70 ani și au ocazia să greșească, iar unii ( sufletele celor avortați) nu sunt incercați deloc și merg in Rai. Nu este drept, unii sa se mantuiasca fara a avea ocazia de a gresi, iar altii sa traiasca 70 de ani si sa se mantuiasca foarte greu.

Răspunsul la întrebarea asta îl poți găsi în parabola lucrătorilor tocmiți la vie, de la Matei cap. 20:

Citat:
Venind cei din ceasul al unsprezecelea, au primit câte un dinar. Și venind cei dintâi, au socotit că vor lua mai mult, dar au primit și ei tot câte un dinar.
Și după ce au primit, cârteau împotriva stăpânului casei, zicând: Aceștia de la urmă au lucrat un ceas și i-ai făcut deopotrivă cu noi, care am dus greul zilei și arșița...
Iar el, răspunzând, i-a zis unuia din ei: „Prietene, nu-ți fac nedreptate. Oare nu pentru un dinar te-ai învoit cu mine? Ia-ți ce este al tău și pleacă. Vreau eu ca acestuia de la urmă să-i dau cât și ție; oare nu am dreptul să fac cu ale mele ce vreau eu?; sau este ochiul tău rău pentru că sunt eu bun?”
Așa vor fi cei de la urmă întâi și cei dintâi, la urmă; că mulți sunt chemați, dar puțini aleși“.
S-ar putea spune că Dumnezeu este nedrept; pentru că este bun.
De altfel, n-ar trebui să ne mirăm de paradoxurile pe care le găsim în Biblie; prin ele suntem chemați la o înțelegere mai înaltă.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 15:54:45
Sergiu_B
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Răspunsul la întrebarea asta îl poți găsi în parabola lucrătorilor tocmiți la vie, de la Matei cap. 20:

S-ar putea spune că Dumnezeu este nedrept; pentru că este bun.
De altfel, n-ar trebui să ne mirăm de paradoxurile pe care le găsim în Biblie; prin ele suntem chemați la o înțelegere mai înaltă.
Nu este o comparatie buna, si nici nu da niciun raspuns. Lucratorii care au lucrat o ora nu pot reprezenta sufletele avortate. Sufletele avortate n-au muncit nici o ora, nici o secunda. Pilda lucratorilor nu este un raspuns pentru problema aceasta.

Legat de paradoxuri, cu adica n-ar trebui sa ne mire? Asta-i buna. Crede orice si nu gandi, nu-i asa? Dimpotriva, paradoxurile din Biblie trebuie sa ne puna pe ganduri, pentru ca Hristos spune cautati adevarul si el va face liberi.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 15:56:24
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Crede orice si nu gandi, nu-i asa?
Nu, nu-i așa! Asta o spun doar tâmpii anticreștini. Începând cu Celsus.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 16:07:25
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Dumnezeu este drept? INTOTDEAUNA!
Normal si evident!!! Pentru un credincios, vreau sa zic. Sincer, eu nu ii inteleg pe "indoitorii-de-Dumnezeu", mi se pare...nu gasesc cuvantul, pe bune.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 16:20:53
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Nu este o comparatie buna, si nici nu da niciun raspuns. Lucratorii care au lucrat o ora nu pot reprezenta sufletele avortate. Sufletele avortate n-au muncit nici o ora, nici o secunda. Pilda lucratorilor nu este un raspuns pentru problema aceasta.
Din parabola asta se poate vedea că Dumnezeu nu mântuiește pentru faptele noastre, ci pentru că este bun (asta nu înseamnă că nu trebuie să lucrăm în via Sa, însă cu aceeași dragoste îi primește și pe cei veniți mai trâziu). În ce-i privește pe copiii avortați, nu putem decât să facem presupuneri; prefer să mă abțin.

Citat:
Legat de paradoxuri, cu adica n-ar trebui sa ne mire? Asta-i buna. Crede orice si nu gandi, nu-i asa?
Nu. Deloc. Din contră: e o provocare permanentă de a ne pune întrebări, de a gândi mai mult. Exemple de paradoxuri în creștinism: Dacă vrei să trăiești, trebuie să mori (păcatului, omului firesc); dacă vrei să fii mare trebuie să te faci mic (să te smerești, să slujești); dacă vrei să fii înțelept, trebuie să te faci nebun (pentru Hristos); vrei să fii fericit: iei crucea și-I urmezi lui Hristos ș.a.m.d.
Reply With Quote
Vechi 13.11.2012, 18:03:56
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
pentru ca Hristos spune cautati adevarul si el va face liberi.
Corect ! Asta trebuie , sa-L cautam pe El , caci El este : Calea , Adevarul si Viata !
Vechi 13.11.2012, 18:25:37
kikyo_ea's Avatar
kikyo_ea kikyo_ea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.08.2010
Locație: Giurgiu
Implicit

Citat:
Cum adica? Pentru un numar limitat de greseli sa suferi infinit? Oare?
Daca ai sti cate greseli facem zilnic n.ai mai spune asta. Numarul greselilor noastre este infinit...Dar daca tu te consideri cu nr limitat de greseli... bravo tie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? bodale Intrebari utilizatori 2 09.03.2012 14:08:14
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 14 26.01.2011 11:00:06
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu NECTARIE Generalitati 1 07.01.2011 15:27:11
Drept la impartasanie! Lucian_craciunescu Impartasania (Taina Euharistiei) 10 11.05.2010 11:10:18
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! ortodox4life Generalitati 5 15.10.2008 18:44:55