![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
...obișnuința de a pune în sarcina lui Dumnezeu rezolvarea măruntelor noastre probleme de zi cu zi este obișnuința celui care încearcă să scape de responsabilitate. Ce se întâmplă cu sufletul omului nu e în știința noastră. Dar atitudinile diurne, care fac bine sau rău, da. Sincer, cred că judecata lui Dumnezeu este asupra responsabilității fiecăruia dintre noi. Trăim într-un prezent continuu care ne supune la decizii responsabile. Dumnezeu nu cere nimănui să rezolve enigme duhovnicești, ci să trăiască și să înțeleagă viața dintr-o perspectivă curată: care sunt măsurile acestei curățenii? e greu de spus.
|
|
|||
|
|||
![]()
Deși gust adesea intervențiile tale laconice, ironice sau doar hazlii, uneori nu înțeleg ce vrei să spui. Ca acum.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Din discutiile pe care le.ai avut cu ceilalti mie asa mi.ai lasat impresia... E bine ca ai lamurit lucrurile. Sper sa inveti ceva din raspunsurile primite.
|
|
||||
|
||||
![]()
...Sergiu,
...nu există răspuns la întrebarea ta... și mi se pare firesc să fie așa, deoarece ea privește suflete, nu carne de la abator. ...ferocitatea unora de a găsi răspunsuri fără fond nu trebuie să te tulbure: unii consideră că au răspunsuri la orice întrebare, deși Dumnezeu le arată mereu că nu e așa: nu pot rezolva micile mărunțișuri din propria viață. ...întrebarea ta vizează aspecte dogmatice ce țin secole și generații de cărturari în priză, fără rezultat. Consideră că, experimental și omenește, ai aflat cum gândesc unii și alții despre această enigmă dogmatică și duhovnicească. ...sincer, mă așteptam ca întrebarea ta să fie mai serios dezvoltată, ca un exercițiu intelectual... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca traiul pe pamant este doar suferinta, ca nu ar exista o rasplata diferentiata chiar si intre cei mantuiti, si insinuezi ideea imorala si blasfemiatoare ca ceea ce li s-a intamplat (avortul) ar fi chipurile chiar un lucru bun, raportat la scopul vietii crestine: mantuirea. Acum e mai clar sau tot te faci ca nu pricepi? Macar poate pricep altii care au avut naivitatea sa ia de buna "dilema" ta. Eu sper sa te opresti aici daca totusi ai niste repere morale si o farama de bun simt. Last edited by AlinB; 13.11.2012 at 20:11:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pe mine nu ma intereseaza exercitiile intelectuale pentru ca nu sunt un intelectual. Ma intereseaza sa aflu adevarul, si nu ma voi multumi cu nimic mai prejos. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si n-am zis nicaieri ca ceea ce li s-a intamplat sufletelor avortate e un lucru bun. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine-i drept inaintea lui Dumnezeu ? | bodale | Intrebari utilizatori | 2 | 09.03.2012 14:08:14 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 14 | 26.01.2011 11:00:06 |
Unde este iubire, acolo este Dumnezeu | NECTARIE | Generalitati | 1 | 07.01.2011 15:27:11 |
Drept la impartasanie! | Lucian_craciunescu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 10 | 11.05.2010 11:10:18 |
Dumnezeu exista,este Viu si este cu noi! | ortodox4life | Generalitati | 5 | 15.10.2008 18:44:55 |
|