Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.11.2012, 13:03:06
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de UNNOOM Vezi mesajul
Ai dat cu bata in balta de 3 ori intr-o postare!
1. Formularea "sistem imunitar puternic" este o eroare. Sitemul imunitar este complex... nu este atat de simplu incat sa-l poti intari sau slabi cum ai chef (totusi este evident ca are nevoie de sumbstante -vitamine, minerale, etc. -pentru buna lui functionare, nu pentru intarirea lui).
Amice te pricepi bine să răstălmăcești idei. Sistemul imunitar are ca scop protecția organismului împotriva atacurilor microbilor, deci el poate fi unul slab sau puternic în funcție de starea celoralalte celule, țesuturi și organe care lucrează împreună la construția acestui sistem. Poate nu știai că un ficat bolnav, lent are repecusiuni asupra splinei, care la râdul ei influențează capacitatea de apărare a organismului împotriva microbilor microbilor (bacterii, viruși, paraziți). Și atunci cum un sistem imunitar nu poate slab sau puternic? Hai uimește-mă din nou tu cum îl cataloghezi? Cum stabileși puterea lui de reacție împotriva unei boli?

Citat:
2. Vitamina C este un mit bine umflat de reclame! Ai nevoie de vitamina C pentru procesele organismului... dar e inutil sa ai vitamina C mai mult decat ai nevoie... este egal cu 0 (poate pe fumatori ii ajuta ceva mai multa vitamina C).
Orice este surpplus poate fi zero sau chiar dăunator organismului, dar o bună funcționare a organismului știe ce să facă cu acest surplus pentru a nu fi dăunător.

Citat:
3. Echinaceea este cea mai mare tzeapa! Studiile stiintifice nu sunt concludente... doar unul (din cate tin minte de pe vremea cand ma interesa subiectul... dar poate ma insel) a confirmat ca ar avea o influenta pozitiva de doar 2% in prevenirea unor/unei (nu mai stiu exact) boli.
Cine te obligă să iei de bună Echinaceea? Ai alternativa medicamnetelor sau al altor tratamente. Dă-i înainte cu ce crezi tu. Dar că e tzeapă, e doar părerea ta. Vezi tu, noi demontăm ce e bun (plantele, fructele, legumele) în favoarea medicamentelor, în loc să investim în cecetări a vindecării bolilor pe bază de plante în forma lor cât mai naturală și nu prelucrată sau chimizată.

Citat:
Bingo! Ai inceput sa gandesti...
Citește cu atenție postările mele și apoi mai trage o dată concluzia cine nu gândește.

Citat:
Vreau sa te anunt ca doar o alimentatie echilibrata e suficienta pentru a preveni o gramada de boli si a ajuta organismul pentru a se vindeca...
Și eu ce am tot trâmbițaț pe aici? Am vorbit de altceva? Sunt convins că ești departe de a înțelege ce este o alimentație echilibrată, dar ăsta e un alt subiect.

Citat:
Asa numitele "remedii minune" de multe ori sunt efeciente doar cu alimentatie echilibrata fiindca doar alimentatia functioneaza si nu acele remedii!
Nimeni nu a vorbit de remedii "minune", asta de unde ai mai scos-o? Citește cu atenție ce am scris, ești total pe lângă.

Citat:
Cei care vand astfel de remedii nu fac altceva decat sa colecteze taxa pe prostie... si fac un lucru bun fiindca ne arata cine este prost si cumpara astfel de "minuni" pentru a ne pune mintea cu el! Astia care vand astfel de "minuni" au tot interesul sa arunce cu noroi in medicina!
Amice, medicina își are rostul ei, nimeni nu o contestă. Poți face puțin diferența sau ai nevoie de un desen. Dar nici nu mă miră că nu înțelegi mai nimic. E ca și cum ai baga în ring un boxer (biochimist) cu un luptător de aikido (dietotarapeut).

ps: văd că îți este ușor doar să ataci doar ce îți convine, dar eviți să dai răspunsuri concrete și cu simț de răspundere întrebărilor incomode.
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 13:40:14
UNNOOM
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
ps: văd că îți este ușor doar să ataci doar ce îți convine, dar eviți să dai răspunsuri concrete și cu simț de răspundere întrebărilor incomode.
Sunt pregatirea unui raspuns potrivit... si am grija sa o fac cum trebuie (ma refer la partea cu vaccinul)!

Nu stau sa mai dau reply la orice aberatie! Atat iti zic: amesteci capra cu varza!

Te-am pupat! Pa!
Reply With Quote
Vechi 15.11.2012, 13:49:17
ovidiu b.
Guest

Implicit

Bun așa.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sfinți catolici ai secolului al XX-lea. Mihnea Dragomir Biserica Romano-Catolica 6 15.12.2011 17:54:46
666 confuzia secolului andreicozia Generalitati 250 04.04.2011 23:51:50
Vaccinarea are efecte negative Iustin32 Generalitati 113 23.01.2011 16:21:40
Pericolul nestiut al vaccinurilor Iustin32 Generalitati 65 29.12.2009 22:23:12
problema medicala mathly24 Generalitati 8 25.09.2007 17:33:38