![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Raul,de curiozitate,ce fel de alimentatie ai in perioada de post?Deasemena,cand se face tranzitia de la un stil de alimentatie bogata in proteina animala nu poti trece brusc pe 0 proteina,dupa care de sarbatori sa bombardezi iarasi organismul cu ea,pentru ca il zapacesti. Exista multe surse de proteina vegetala,cu care iti poti sustine organismul in aceasta perioada. Adica,simptomul pe care tu il prezinti nu prea cam poate avea decat doua cauze: ori nu ai o alimentatie echilibrata si complexa in timpul postului ori este un sindrom psihogen,care poate veni pe baza faptului ca e posibil ca tu sa ai convingerea ca fara carnita nu poti fi sanatos,energic etc.Iar,atunci,corpul actioneaza nu la scoaterea carnii din alimentatie,ci la aceasta convingere. Personal am 5 ani de cand sunt vegetariana,practic sport saptamanal si antrenament destul de intens,depun si efort intelectual serios si ma simt excelent,rezist cu brio,ba chiar la orele de sport sunt mult mai activa decat multi dintre cei care consuma frecvent carne. Oricum,eu nu prea sunt adepta trecerilor fortate,bruste, de la un stil de viata la unul total diferit.In mod normal,aceste treceri ar fi firesc sa se petreaca in timp si atunci foarte rational,intr-o maniera echilibrata,avand foarte mare grija cum ne structuram alimentatia pentru a avea aportul de minerale,proteine,vitamine,glucide necesare.Este ca si cum cineva te ia si te baga intr-o sauna la 60 de grade,dupa care te arunca afara la -15 si tot asa... Calugarii care practica postul in mod frecvent sunt in general obisnuiti cu un stil de viata vegetarian sau lacto-vegetarian ori poate,rar,cate unii consuma peste.De aceea pentru ei este ceva destul de natural si mai usor de suportat decat pentru mireanul de rand aceste posturi de peste an. Detoxifierea asta trupeasca,dar mai ales spirituala este un ideal spre care ar fi normal sa tindem cu toti ca si stil de viata,nu doar pentru o perioada de cateva luni pe an si este nevoie ca omul sa simta,sa isi doreasca si sa traiasca aceasta transformare,nu doar sa se frustreze pe sine impunandu-si niste lucruri pe care nu simte sa le faca,dupa care sa se arunce iarasi in vechiul stil de a vietui. In fine,asta este parerea mea,nu spun ca automat este si cea mai buna,insa privind situatia pe ansamblu,cam la aceasta concluzie am ajuns.
Sa invatam de la ingerul nostru pazitor...http://www.youtube.com/watch?v=pG52f...&feature=share Last edited by heaven; 17.11.2012 at 11:48:19. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Postul Craciunului | daniil96 | Generalitati | 68 | 18.11.2016 01:44:18 |
Postul Craciunului nu trebuie falsificat | Chiorean_Eugen_Petrisor | Intrebari utilizatori | 15 | 20.11.2012 12:38:53 |
Postul Craciunului | eduardd | Craciunul - Nasterea Domnului | 22 | 11.11.2009 20:35:19 |
Postul Craciunului | jenica | Generalitati | 44 | 01.12.2007 00:51:14 |
|