Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.11.2012, 09:23:33
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Sau salata de hrean. Aici pui puțină sfeclă. Te satură și nu te vei mai gândi la mâncare.
Reply With Quote
Vechi 21.11.2012, 11:11:01
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Sau salata de hrean. Aici pui puțină sfeclă. Te satură și nu te vei mai gândi la mâncare.
De hrean? Nu e iute? Nu am auzit de asa ceva.
Reply With Quote
Vechi 22.11.2012, 21:02:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Multumim, Dragos! Voi incerca reteta ta, ca tare as vrea sa nu ma mai gandesc la mancare, dar nu reusesc.
Reply With Quote
Vechi 28.11.2012, 22:40:13
-radu-'s Avatar
-radu- -radu- is offline
Member

Data înregistrării: 19.02.2012
Locație: Oradea
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Raul, am gasit ceva f simplu de facut pentru tine: ieftin, nu faci zgomot si e si gustos!
Salata de morcovi:
Iei morcovii ii speli cu o periuta si ii razi pe razatoare. Pui sare, piper, un strop de ulei si putin otet. Daca vrei sa fie deosebit de gustoasa salata, pui niste seminte de floarea soarelui, ustoroi (praf), crutoane si eventual patrunjel verde.
Este salata mea preferata. Sper sa-ti placa si tie. Te satura si nu cade greu.

La fel: salata de sfecla. Aici pui hrean in loc de seminte de floarea soarelui.

Vei vedea ca nu iti mai trebuie carne!
Am testat eu salata de morcovi, cu semințe de floarea soarelui. Genială! Cu prima ocazie voi încerca și salata de sfeclă. Cine mai are nevoie de fripturi, de grătare?
Reply With Quote
Vechi 29.11.2012, 00:39:05
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de -radu- Vezi mesajul
Am testat eu salata de morcovi, cu semințe de floarea soarelui. Genială! Cu prima ocazie voi încerca și salata de sfeclă. Cine mai are nevoie de fripturi, de grătare?
Desigur alaturi de salata de morcovi poti inlocui friptura/gratarul cu o felie sau mai multe de paine prajita, sau chiar cartofi prajiti sau copti. Alminteri, cu salata goala, s-ar putea peste o ora sa-ti fie de doua-trei ori mai foame ca inainte...

Insa ceea ce ma tem ca voi constata pe propria piele e ca postul nu e un concurs de "master-chef". Ma tem ca ceea ce fac eu si probabil si altii e tot o forma de desfrau : gatitul compulsiv. Asa cum e si mancatul compulsiv. Bine, pe de alta parte, gatitul e o forma de manifestare a creativitatii. Insa la mine a ajuns un prilej de maxima bucurie cand raman singura acasa si pot sa-mi pun in practica fanteziile culinare. Din pacate insa rezultatele nu sunt intotdeauna satisfacatoare nici macar pt mine. Ba uneori sunt chiar dezastruoase, si chiar distructive cateodata, as putea spune. Doamne, ce bine ar fi sa am alt hobby sau chiar obsesia aceea pe care o au alte femei, aceea de a face curatenie compulsiv, de exemplu. Cred ca atunci ar fi multa lume multumita, desi si asa se pot intampla distrugeri.
Ps : tin sa va reamintesc ca nu prea se poate face mai nimic de mancare (exceptand, poate supele instant) fara sa faci galagie, mizerie, mirosuri, caldura aburi etc. Poate doar "rabdari prajite". Pofta buna!
Reply With Quote
Vechi 30.11.2012, 03:00:04
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de -radu- Vezi mesajul
Ma bucur, Radule, ca ti-a placut salata de morcovi.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2012, 08:37:53
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul
Tot ce ai enumerat fie e scump fie e imposibil de gatit (pt. mine). Nu zic, cheltui destui bani pe mancare si asa, dar ziceam ca nu e deloc mai ieftina alimentatia de post comparand-o cu cea de dulce. Oricum costa cel putin 20 lei/zi mancarea...
Ce e scump, frate? În afară de zacusca de care ți-am zis, pe care nici eu nu-mi permit s-o cumpăr (am însă din cea făcută în casă), cu celelalte nu cheltui nici 10 lei pe zi. Nucile sunt 8-10 lei kg (în coajă), miezul de floarea soarelui curățat l-am găsit cu 7lei/kg... Uleiul de măsline se consumă o lingură-două pe zi.
Nu i-am înțeles niciodată pe cei care spun că a mânca de post e scump. Din contră, e mai ieftin; cel puțin în cazul meu.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2012, 10:10:25
Simply_me
Guest

Implicit

Raoul .... cartofi fierti in coaja, simplu nu? cu o lingura de ulei si putina sare...iamy, mere coapte sau fierte sau compot.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2012, 21:59:22
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Ce e scump, frate? În afară de zacusca de care ți-am zis, pe care nici eu nu-mi permit s-o cumpăr (am însă din cea făcută în casă), cu celelalte nu cheltui nici 10 lei pe zi. Nucile sunt 8-10 lei kg (în coajă), miezul de floarea soarelui curățat l-am găsit cu 7lei/kg... Uleiul de măsline se consumă o lingură-două pe zi.
Nu i-am înțeles niciodată pe cei care spun că a mânca de post e scump. Din contră, e mai ieftin; cel puțin în cazul meu.
Nepriceputule, de unde spuneai tu ca iti faci cumparaturile?
Vreau si eu miez de floarea soarelui cu 7 lei/kg!
Vechi 20.11.2012, 08:54:37
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Nepriceputule, de unde spuneai tu ca iti faci cumparaturile?
Vreau si eu miez de floarea soarelui cu 7 lei/kg!
A fost o ofertă la Kaufland, aici în Câmpulung. Însă nici înainte de ofertă nu era prea scump: cam 8 lei/kg (la pachețele de 200 g). Numai că mi se pare că de când a început postul au cam dispărut de pe rafturi.

Last edited by N.Priceputu; 20.11.2012 at 08:59:41.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul Craciunului daniil96 Generalitati 68 18.11.2016 02:44:18
Postul Craciunului nu trebuie falsificat Chiorean_Eugen_Petrisor Intrebari utilizatori 15 20.11.2012 13:38:53
Postul Craciunului eduardd Craciunul - Nasterea Domnului 22 11.11.2009 21:35:19
Postul Craciunului jenica Generalitati 44 01.12.2007 01:51:14