![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Proful nostru era un om micut zambaret si care era sef la strana intr-o biserica din Suceava. Noi fiind de la un liceu de arte nu prea ne era gandul la religie, noi aveam in cap numai desene, picturi, schite, design, arhietctura. Deci cum a reusit proful sa ne castige respectul si sa fim prieteni. Nu punea niciodata nota 4 sau mai jos de ea. Ptu simpla prezenta la toate orele deja punea nota la sf de semestru incepand de la 8 in sus. La fiecare ora de religie ne intreba ce sa citit din evanghelie duminica precedenta. Cine stia lua 10 din prima, nu trebuia sa explicam de ce doar sa zicem despre ce e vroba. Era foarte ingaduitor. Intrebarile la lucrari erau simple iar programa scoalara nu era bazata pe vre-un manual ceva..de multe ori ne castiga ascultarea prin povestirea despre anumiti sfinti contemporani si sfaturi din viata de zi cu zi. Bineinteles iarna ieseam la bulgarit cu profu in zapada. Nu se supara niciodata si totdeauna ne intampina la curs cu un zambet pana la urechi. Credinta adevarata o puteam vedea si de la el prin simplitatea cu care aborda problemele didactice din liceu, modestia, imbracamintea simpla..atitudinea la el la curs era , asa, foarte lejera. As fi vrut ca toti profii sa fie la fel. La inceput mergeam la slujba doar ca sa aud ce se citeste in evanghelie si sa iau 10 la scoala, dupa care incet, incet am prins gustul la muzica bisericeasca si gustul de biserica. Incepusem sa merg doar ca sa aud cum se canta in biserica..incet-incet am ajuns pana sa tin isonul intr-un grup de muzica bizantina si sa ma dau incet,incet, asta acuma in prezent , sa invat muzica psaltica .. totul, imi place sa cred asta, totul se datoreaza orei de religiei din scoala.... am avut ca prof de religie si un preot, cu el era mai greu, era foarte dur si tinea orele ca la manual, nu ne era interesant cu nimic..multi chiuleau de la el de la ore. scuze ca am scris asa mult. Doamne ajuta!
"Nu!gloria iubirii nu este îmbuibarea, Ospețe de săruturi, orgii de-mbrățișări, Ci dorul lung și taina-mpletită cu-așteptarea Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări. Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..." Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI http://blogulugicu.blogspot.com/ Last edited by gheorghie; 19.11.2012 at 11:28:52. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Colegii tai au reactionat asemanator? Adica, au fost mai multi care s-au apropiat de Biserica datorita acestui profesor? :) |
|
|||
|
|||
![]()
Vă mulțumesc mult tuturor pentru răspunsuri!
Mulțumesc în special domnului profesor Cezar Ioan care, ca de fiecare dată, a postat idei și sfaturi pertinente ce-mi sunt de mare ajutor. Aștept cu nerăbdare și alte opinii. :) Doamne ajută!
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]()
Eu ca profa de religie as vrea tare mult sa stiu ce prinde la elevi mai bine. Desi nu exista retete.. Si probabil e altfel in Romania decat aici unde avem putini elevi care aleg cursul din mai multe optiuni.
Ce subiecte v- au interesat sau va intereseaza cel mai mult? Pe vremea mea se facea doar filosofia marxista la scoala. Pot spune insa ca a fost una din cauzele pt care am ajuns la credinta. ;-) Mi se parea atat de reductoare incat existenta lui Dumnezeu aparea ca o evidenta luminoasa pe fundal. Iar profesoara, imi amintesc, era desteapta. Ne-a dat odata sa scriem o lucrare despre cum se reflecta conceptia despre lume si viata in opera unui autor ales de noi. Eu am ales sa scriu despre Dostoievski si credinta lui si am primit totusi 10.
"Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși." (Nicolae Steinhardt în Jurnalul fericirii) Last edited by Fani71; 19.11.2012 at 23:02:21. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai invatat filosofie marxista la liceu? Interesant! |
|
|||
|
|||
![]()
Se facea intr-a 12a filozofia putin inainte de revolutie. Nu era oficial numita marxista, era de fapt istoria filosofiei dar predata dpdv marxist. Era un curs interesant pt ca profesoara era desteapta.
|
||||
|
||||
![]()
CU parere de rau nu stiu sa se fi intamplat nimic cu colegii mei la fel cum ei nu stiau mai nimic de mine. Cica uneori unii din colegi care stateau pe langa o biserica( in Suceava la fiecare colt de strada este o biserica), ieseau duminica dimineata pe balcon ascultau atent la boxele agatate de biserica ce se citeste din evanghelie dupa care la scoala luau nota maxima... ptu ei era ceva si asta...
"Nu!gloria iubirii nu este îmbuibarea, Ospețe de săruturi, orgii de-mbrățișări, Ci dorul lung și taina-mpletită cu-așteptarea Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări. Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..." Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI http://blogulugicu.blogspot.com/ |
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca cel mai repede captezi atentia cu povestiri din vietile sfintilor sau din Limonariu (cele din Pateric sunt mai greu de inteles). Sau relatari ale unor minuni.
Cu ajutorul unui laptop le pui o jumatate de ora Ostrovul sau pildele acelea rusesti, etc. |
|
|||
|
|||
![]()
Dragii mei,
Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri, relatări și sugestii! M-ați ajutat mult! Doamne ajută! P. S. Aștept cu drag și alte idei. :)
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17) "Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul) "Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!" "Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis) Câteva gânduri scrise de mine: http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata si rodul intalnirii tale cu acest om, chiar in tine. Frumos lucru ca ai impartasit, cu recunostinta, experienta ta de viata. Iti multumesc! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
intrebare cont forum | calatorul | Generalitati | 0 | 29.12.2012 00:19:24 |
o intrebare pentru profesorii de religie... sau cunoscatori | gheorghie | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 2 | 17.02.2012 22:55:33 |
Rugaciiuni pentru cineva care vrea sa se sinucida | Andreea_ | Rugaciuni | 18 | 31.07.2010 21:44:24 |
|