Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.11.2012, 12:23:42
TunsDiana
Guest

Implicit

Dupa cum vad eu lucrurile, poate gresesc, dar am dreptul la o parere, in comunism de condamnat sunt crimele din inchisori si negarea lui Dumnezeu. In plus nebunia lui Ceausescu din anii 80 cu plata datoriilor care a dus la foametea din tara si coborarea oamenilor la nivelul de animale ce cautau cu disperare doar supravietuirea.

Ce a fost pozitiv este ca era o mai mare preocupare de ajutorare a oamenilor, si nu era atat de mare prapastia intre saraci si bogati, nu era atat de mare sfidarea bogatilor la adresa saracilor ca azi.
S-au si construit multe si aceste lucruri ne-au ramas, din pacate s-a distrus mult si irigatiile si industria, mare pacat.

Daca ar fi sa existe o solutie cred ca solutia ar fi un comunism de tip chinezesc cu accente capitaliste.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2012, 14:35:58
TunsDiana
Guest

Implicit

Un alt exemplu negativ, o cunostinta imi spunea ca studenta fiind, pe vremea lui Ceausescu. invata imbracat in trening cu geaca sub plapuma, cu lanterna si, din acest motiv l-a urat nespus si i-a dorit moartea, s-a bucurat la moartea lui si nu ar mai vrea comunism de nici o culoare.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2012, 14:55:31
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Nu stiu, a fost greu si atunci, dar si acum e greu.....eu cred ca ceva intre comunism si capitalism e solutia....sau monarhie...cred ca ar fi interesant...Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 19.11.2012, 14:58:40
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

La tăți ni-i greu!
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 09:23:58
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Cei care făceau asta sunt, dacă-mi este permisă o părere, la fel de mult în eroare ca și cei care elogiază doar una dintre orânduiri.
eu unul nu am simpatizat sistemul comunist (bunicul meu a facut vreo 2 luni de inchisoare, desi a fost pe front in razboiul 2 mondial, pentru ca nu a fost de acord cu colectivizarea) dar trebuie sa recunostem ca a avut si anumite parti bune in comparatie cu actualul sistem capitalist care are FOARTE putine parti bune
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 14:17:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TunsDiana Vezi mesajul
Un alt exemplu negativ, o cunostinta imi spunea ca studenta fiind, pe vremea lui Ceausescu. invata imbracat in trening cu geaca sub plapuma, cu lanterna si, din acest motiv l-a urat nespus si i-a dorit moartea, s-a bucurat la moartea lui si nu ar mai vrea comunism de nici o culoare.
Si acum unde e si cu ce se ocupa?

Ca destui de multi s-au capatuit dupa '89, mai putini prin munca, mai multi prin furaciune pe linie de partid, ca majoritatea care n-au apucat pensia repejor dupa '89, medicala sau nu, nu cred ca e asa fericita acum cu iconomia de paiatza.

Stai sa vezi insa si cei cu pensiile ce fericiti vor fi cand om ajunge ca grecii.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 16:45:58
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit comunismul...

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
26 ianuarie 1918 se naste cea mai controversata figura a ultimilor 200 de ani.dupa cum se vede inca mai curg lacrimi la mormantul lui,au inceput din ce in ce mai multi tineri sa-l vada pe ceausescu ca un salvator al tarii.la extrema cealalta,inca este vie ura si groaza fata de sistemul cazut in 1989 prin lovitura de stat(sau ce-a fost).lacrimi sau ura.sunt doua romanii care inca discuta aprig acei ani sub conducerea lui nicolae ceausescu.in care dintre romanii sunteti?
Buna ziua tuturor,
Nu sunt noua pe forum dar pentru ca nu mi s-a permis reinscrierea cu acelasi nume am ales Mena59.
Dar asta nu cred ca are vreo importanta.
Ceea ce vreau sa spun este ca familia mea a gustat din plin “placerile” comunismului. Fratele bunicii mele materne a fost inchis politic pentru ca a fost legionar. Nu mult timp, dar a fost… In timpul detentiei sotia lui a murit si au ramas 3 copii pe drumuri. Rudele aveau grija de ei cu mult drag dar un lucru foarte rau era ca nu aveau voie sa urmeze liceul si facultatea. Cineva i-a sfatuit sa-si renege tatal ( !!!) Asa au facut. Bunica mea i-a infiat si au putut in acest caz sa faca liceul apoi facultatea.
Desigur, la gratierile ce au avut loc dupa catva ani, tatal copiilor si-a reluat rolul de tata. Dar faptul in sine , renegarea parintelui, a fost oribil. Nu au uitat niciodata…
Ceausescu, este un pion in acest oribil joc. Sa nu-l uram, sa-l iertam si pe el si pe toti cei de-o potiva cu el. Dar SA NU UITAM otrava comunismului !
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 18:43:09
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

In ce perioada s-a intamplat mai exact chestiunea in cauza?
Anii mai exact.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 20:28:16
Mena59 Mena59 is offline
Banned

Data înregistrării: 20.11.2012
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
In ce perioada s-a intamplat mai exact chestiunea in cauza?
Anii mai exact.
Eu m-am nascut in 1959, cand fratele bunicii era inca la inchisoare. A fost eliberat in 1964 si imi aduc aminte ziua aceea cutremuratiare. Din spusele mamei, se pare ca a fost arestat prin 1948... Sotia lui a murit dupa cativa ani, si pe copii i-a luat bunica.
Reply With Quote
Vechi 20.11.2012, 21:13:14
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mena59 Vezi mesajul
Eu m-am nascut in 1959, cand fratele bunicii era inca la inchisoare. A fost eliberat in 1964 si imi aduc aminte ziua aceea cutremuratiare. Din spusele mamei, se pare ca a fost arestat prin 1948... Sotia lui a murit dupa cativa ani, si pe copii i-a luat bunica.
Ceausescu a venit la putere in 1967.
Vanatoarea de legionari, burgheji, reactionari, etc. s-a facut sub Gheorghe Gheorghiu-Dej.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... eodor nastasa Generalitati 15 12.09.2014 11:35:56
Nicolae Ceausescu si Muntele Athos Marius22 Generalitati 16 22.02.2014 16:03:38
L-au deshumat pe Ceausescu sergiu Generalitati 37 27.07.2010 20:01:13
15 IANUARIE.Se naste o stea iulyaan Generalitati 50 15.01.2009 09:08:54