![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Dupa cum vad eu lucrurile, poate gresesc, dar am dreptul la o parere, in comunism de condamnat sunt crimele din inchisori si negarea lui Dumnezeu. In plus nebunia lui Ceausescu din anii 80 cu plata datoriilor care a dus la foametea din tara si coborarea oamenilor la nivelul de animale ce cautau cu disperare doar supravietuirea.
Ce a fost pozitiv este ca era o mai mare preocupare de ajutorare a oamenilor, si nu era atat de mare prapastia intre saraci si bogati, nu era atat de mare sfidarea bogatilor la adresa saracilor ca azi. S-au si construit multe si aceste lucruri ne-au ramas, din pacate s-a distrus mult si irigatiile si industria, mare pacat. Daca ar fi sa existe o solutie cred ca solutia ar fi un comunism de tip chinezesc cu accente capitaliste. |
|
|||
|
|||
![]()
Un alt exemplu negativ, o cunostinta imi spunea ca studenta fiind, pe vremea lui Ceausescu. invata imbracat in trening cu geaca sub plapuma, cu lanterna si, din acest motiv l-a urat nespus si i-a dorit moartea, s-a bucurat la moartea lui si nu ar mai vrea comunism de nici o culoare.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu, a fost greu si atunci, dar si acum e greu.....eu cred ca ceva intre comunism si capitalism e solutia....sau monarhie...cred ca ar fi interesant...Doamne ajuta!
|
|
||||
|
||||
![]()
La tăți ni-i greu!
|
||||
|
||||
![]()
eu unul nu am simpatizat sistemul comunist (bunicul meu a facut vreo 2 luni de inchisoare, desi a fost pe front in razboiul 2 mondial, pentru ca nu a fost de acord cu colectivizarea) dar trebuie sa recunostem ca a avut si anumite parti bune in comparatie cu actualul sistem capitalist care are FOARTE putine parti bune
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca destui de multi s-au capatuit dupa '89, mai putini prin munca, mai multi prin furaciune pe linie de partid, ca majoritatea care n-au apucat pensia repejor dupa '89, medicala sau nu, nu cred ca e asa fericita acum cu iconomia de paiatza. Stai sa vezi insa si cei cu pensiile ce fericiti vor fi cand om ajunge ca grecii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu sunt noua pe forum dar pentru ca nu mi s-a permis reinscrierea cu acelasi nume am ales Mena59. Dar asta nu cred ca are vreo importanta. Ceea ce vreau sa spun este ca familia mea a gustat din plin “placerile” comunismului. Fratele bunicii mele materne a fost inchis politic pentru ca a fost legionar. Nu mult timp, dar a fost… In timpul detentiei sotia lui a murit si au ramas 3 copii pe drumuri. Rudele aveau grija de ei cu mult drag dar un lucru foarte rau era ca nu aveau voie sa urmeze liceul si facultatea. Cineva i-a sfatuit sa-si renege tatal ( !!!) Asa au facut. Bunica mea i-a infiat si au putut in acest caz sa faca liceul apoi facultatea. Desigur, la gratierile ce au avut loc dupa catva ani, tatal copiilor si-a reluat rolul de tata. Dar faptul in sine , renegarea parintelui, a fost oribil. Nu au uitat niciodata… Ceausescu, este un pion in acest oribil joc. Sa nu-l uram, sa-l iertam si pe el si pe toti cei de-o potiva cu el. Dar SA NU UITAM otrava comunismului ! |
|
|||
|
|||
![]()
In ce perioada s-a intamplat mai exact chestiunea in cauza?
Anii mai exact. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu m-am nascut in 1959, cand fratele bunicii era inca la inchisoare. A fost eliberat in 1964 si imi aduc aminte ziua aceea cutremuratiare. Din spusele mamei, se pare ca a fost arestat prin 1948... Sotia lui a murit dupa cativa ani, si pe copii i-a luat bunica.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vanatoarea de legionari, burgheji, reactionari, etc. s-a facut sub Gheorghe Gheorghiu-Dej. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... | eodor nastasa | Generalitati | 15 | 12.09.2014 11:35:56 |
Nicolae Ceausescu si Muntele Athos | Marius22 | Generalitati | 16 | 22.02.2014 16:03:38 |
L-au deshumat pe Ceausescu | sergiu | Generalitati | 37 | 27.07.2010 20:01:13 |
15 IANUARIE.Se naste o stea | iulyaan | Generalitati | 50 | 15.01.2009 09:08:54 |
|