Ciprian Mustiata: fundalul cultural pe care îți proiectezi credința este un ghiveci de falsuri și răstălmăciri, preparate anapoda cu date istorice cvasiautentice, un fel de "specialitatea casei" în mediul virtual.
N-am acuma timp să-ți iau la rând concluziile arbitrare afișate în postările tale anterioare, dar am să-ți ofer un subiect de reflecție asupra conținutului hristologic al credinței baptiste dependent în foarte mare măsură de luptele care s-au dat timp de trei secole pentru impunerea Chalcedonului ca normă a adevărului în privința identității dogmatice a Mântuitorului. Fiindcă să-ți extragi un argument antiortodox din evoluțiile temporare sau definitive prilejuite de acceptarea sau neacceptarea hristologiei bisericești, concomitent cu afirmarea apartenenței la un grup religios care și-a inclus în doctrină, cel puțin la nivel teoretic, roadele acelei rezistențe ortodoxe în fața falsificărilor de toate tipurile, mi se pare o mostră de gândire schizoidă de cea mai joasă speță. E ca și cum ți-ai acuza părinții, retroactiv, că în procesul de maturizare a iubirii lor reciproce, a cărei rod este existența ta în lumea aceasta, au trecut prin tensiuni și certuri, poate chiar despărțiri vremelnice.
Ce nu reușesc eu să pricep, în situația voastră... care din voi doi ar trebui să ia în serios avertismentul pastoral al lui Pavel din 2Corinteni 6: 14a ș.u: "Nu vă înjugați la jug străin cu cei necredincioși...." ?
Last edited by Mihailc; 23.11.2012 at 10:50:07.
|