![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Doamne, dar oricine stie ca hipnoza este ceva straniu Si copii stiu. Si batrana mea mama, traita la sat stie…
Atata timp cat : - Hipnoza poate fi descrisă ca un stadiu între starea de conștiență și cea de somn. Poate să semene cu somnul, dar e diferită, în sensul că o persoană hipnotizată este, de fapt, mult mai deschisă pentru a fi sugestionată. -Șamani, vraci și numeroși preoți antici foloseau tehnici hipnotice pentru a vindeca bolnavii și pentru a intra în contact cu forțele latente ale naturii. Arheologii au descoperit dovezi că hipnoza era folosită în Egipt, Grecia, Persia și la triburile Amerindiene. Aceasta înseamnă că, în evoluția ei, hipnoza a primit multe influențe, inclusiv din practicile oculte și panteiste. -În transa hipnotică, capacitatea de a discerne este redusă, iar cel hipnotizat devine mai receptiv la sugestiile hipnotizatorului. Deci, atata timp cat aceasta practica vindeca doar cand suntem in stare de semi adormire, multumesc, nu am nevoie! Prefer sa fac un tratament in deplinatatea cunostintei si a facultatilor mintale, prefer somnul anesteziei obisnuite in locul hipnozei. Si incapatanarea domnului Cezar_Ioan de a convinge ca aceasta practica preluata de la stravechii vraci, fie chiar imbunatatita, este in regula mi se pare caraghioasa. M-as fi asteptat de la dumnealui, care mi-a parut un om intelept, sa renunte de la primele respingeri. Nu am studiat psihologia, nu stiu detalii despre hipnoza dar numai dand o cautare pe Google, afli ce este hipnoza... Si nu-i lucru curat. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Acupunctura, Hipnoza, Reiki, Radiestezia reprezinta vrajitorie sau nu? | mihaisepo | Vrajitoria | 58 | 06.11.2018 01:27:29 |
Ierarh adevarat- mai exista la noi asa ceva | aurel1211 | Mari Duhovnici si predicile lor | 24 | 04.03.2013 19:26:09 |
"imoralitatea" lui Dumnezeu din Biblie? Nu exista asa ceva! | flying | Despre Sfanta Scriptura | 203 | 18.05.2010 20:31:10 |
Psihologie sau Ortodoxism | C-tin | Teologie si Stiinta | 93 | 10.04.2008 13:58:36 |
|