Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2012, 08:51:53
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Ceea ce eu am spus este că poziția bisericii romano-catolice este împotriva Cuvântului lui Dumnezeu predicând o așa zisă indisolubilitate a căsătoriei când Hristos ne spune clar că aceasta, în anumite condiții, poate fi desfăcută și poate avea loc chiar recăsătorirea, fără ca să se cadă în adulter, adică în păcat de moarte, fără ca să se calce cuvântul lui Dumnezeu că "ceea ce Dumnezeu a unit omul sa nu desparta", și fără ca respectivii (cei neadulteri) să aibă interdicție la Sfânta Împărtășanie.
Am inteles sublinierea, de altfel e ideea care se desprinde din mai toate postarile dumneavoastra. Pozitia Bisericii Romano-Catolice in aceasta privinta e chiar intru totul in acord cu Cuvantul DOmnului nostru:
5. Și a zis: Pentru aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mama sa și se va lipi de femeia sa și vor fi amândoi un trup.
6. Așa încât nu mai sunt doi, ci un trup. Deci, ce a împreunat Dumnezeu omul să nu despartă.
7. Ei I-au zis Lui: Pentru ce, dar, Moise a poruncit să-i dea carte de despărțire și să o lase?
8. El le-a zis: Pentru învârtoșarea inimii voastre v-a dat voie Moise să lăsați pe femeile voastre, dar din început nu a fost așa.

Vi s-au mai dat si alte versete care confirma temeiul biblic al pozitiei Bisericii Romano-Catolice. Pe de alta parte, eu nu am vazut nicaieri unde Domnul nostru a spus clar si fara echivoc ca ar putea fi desfacuta casatoria;

Si nu in ultimul rand, in Biserica Catolica sotul neadulter ramane membru al Bisericii si se poate impartasi.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
de ce a fost inventat divortul? DianaRoxana Generalitati 98 10.12.2014 00:03:05
Preotul - Legat de divortul lui sophia Preotul 10 04.06.2009 18:36:52
logodna, nunta si divortul crina_rodi Intamplari adevarate 5 16.09.2007 17:24:12
divortul "religios" Corina_Mihaela Nunta 1 05.09.2007 10:28:13