Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.12.2012, 02:02:03
ovidiu b.
Guest

Implicit

Cezar...o singură întreabare am: unde mai e libertatea celui hipnotizat?
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 02:35:15
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

V-as ramane cu totul indatorat sa nu imi mai dati atata atentie, mie, ca persoana. Nu merit sub nici o forma efortul vostru si nici nu cred ca ar aduce vreun folos cuiva, candva.
Cat priveste hipnoza, legat de persoana mea, am incheiat ce am avut de spus pe acest subiect. Daca doreati cu adevarat vreo opinie a unuia care a practicat candva sugestia, inclusiv hipnotica, in cadrele strict profesionale, cu scopul de a-mi face datoria si de a ajuta pe oamenii care au avut nevoie de consiliere psi, atunci v-as fi raspuns cu toata bunavointa.
Din pacate, constat ca sunteti animati de alte intentii, pe care le consider desarte.
Am ramas in dialog doar ca sa ma lamuresc deplin asupra acestei chestiuni. Acum sunt lamurit. Va multumesc pentru dialog!
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 02:47:21
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Cezar...o singură întreabare am: unde mai e libertatea celui hipnotizat?
Iti voi raspunde pe privat, daca doresti. Daca insa esti doar curios, te rog sa ma ierti dar nu cred ca e cazul sa lungim discutia. Nu ne-ar ajuta pe nici unul, Ovidiu.

P.S. OK, nu ma lasa inima sa nu dau totusi un raspuns: aproape permanent, in formele care se practica in cabinetele de psihoterapie, libertatea e la indemana persoanei in cauza. Hipnoza e mai intai un act voluntar, de deplina libertate a alegerii in privinta orientarii atentiei, a cooperarii etc. Rareori clientul alege sa se cufunde total in transa hipnotica si sa lase totul pe mana terapeutului. Rareori un terapeut adevarat alege aceasta., din varii motive, care tin mai ales de limitele omenesti, de etica, de constiinta limitelor proprii, de luciditate. Terapeutul sanatos la cap nu se crede Dumnezeu. Apoi, practica relatiei de consiliere are legile si mersul ei, ca in orice domeniu.
Noi psihologii am fost educati sa nu facem nimic impotriva vointei si dorintei (sanatoase) a clientilor nostri. Daca unii dintre psihologi au tradat cauza pentru care si-au ales meseria (anume: intrajutorarea semenilor care intampina diverse dificultati in a trai omeneste), asta e problema lor. Are cine sa-i judece: asociatia psihologilor din fiecare tara, tribunalele, propria constiinta si Bunul Dumnezeu.
Fac parte dintre oamenii carora le pasa de semeni, cu frica de Dumnezeu. Ca nu sunt pe masura dorintelor si posibilitatilor mele, ca nu sunt pe masura Dragostei Dumnezeului nostru, din pacate, asta e deja alta problema.

Si cu asta ma retrag din discutie. Domnul fie cu noi, cu toti si cu fiecare in parte! AMIN+

Last edited by cezar_ioan; 03.12.2012 at 02:50:44.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 10:27:13
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Fac parte dintre oamenii carora le pasa de semeni, cu frica de Dumnezeu. Ca nu sunt pe masura dorintelor si posibilitatilor mele, ca nu sunt pe masura Dragostei Dumnezeului nostru, din pacate, asta e deja alta problema.
Legat de misiunea unui psiholog, medic și nu numai, eu am subliniat cât se poate de clar importanța lor în societate, în măsura în care ei nu uită de Legiutorul care a lăsat legile și care este mult mai presus decât "savantul" care le-a descoperit.

Referitor la hipnoză eu știam că acțiunile celui hipnotizat sunt supuse voinței hipnotizatorului, iar contactul cu realitatea celui hipnotizat slăbesc. De aici și motivul pentru care nu sunt de acord cu această practică. E posibil să fi înțeles grești cum stau lucrurile. Oricum și eu propun să închidem discuția și eventual pe privat să lămurim necunoscutele.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 10:46:00
mihaila_alin
Guest

Talking

Citat:
În prealabil postat de Crestin_Simona Vezi mesajul
@UNNOMM

Iarta-ma, ai dreptate cand spui ca trebuie sa fim toleranti!
e adevarat sa fim toleranti dar nu cu minciuna si cu creatiile unora ce ignora 2000 de ani de crestinism.sa picam de acord cu primul venit ce prin vorbe mestesugite vrea sa spuna ca invataturile bisericii si a sf. parinti nu ar mai fi de actualitate. brrr.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 11:06:59
mihaila_alin
Guest

Talking

Citat:
În prealabil postat de ba al ha tak Vezi mesajul
De ce, doar pentru ca asa crezi tu? Cand citesti ceva fii atent la ce citesti, se aplica si la cititul bibliei. Si da, e plina de fapte imorale, ca sa nu spun altele mai nasoale.
nu esti ortodox.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 11:11:42
ba al ha tak ba al ha tak is offline
Banned

Data înregistrării: 30.11.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Ba da, sunt botezat, scrie si in buletin.

Si daca nu as fi, care ar fi problema? Cine nu-i ortodox e mai prejos decat voi?

Plus ca ceea ce am scris se poate dovedi, trebuie doar sa citesti. Biblia contine relatari despre fapte care nu ar trebui sa isi aiba locul acolo, cu atat mai mult cu cat ceea ce este acum in biblie a fost triat si cenzurat fata de varianta originala, fata de vechile manuscrise.

Last edited by ba al ha tak; 03.12.2012 at 11:13:50.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 11:21:26
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
De ce, doar pentru ca asa crezi tu? Cand citesti ceva fii atent la ce citesti, se aplica si la cititul bibliei. Si da, e plina de fapte imorale, ca sa nu spun altele mai nasoale.
Ia zi-le și p'alea mai nasoale, să vedem ce vă învață pe voi pe acolo pe unde-ți duci matale spiritul.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 11:22:32
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
Ba da, sunt botezat, scrie si in buletin.
E cu chip?
Citat:
Si daca nu as fi, care ar fi problema? Cine nu-i ortodox e mai prejos decat voi?
Indubitabil.
Citat:
Plus ca ceea ce am scris se poate dovedi, trebuie doar sa citesti. Biblia contine relatari despre fapte care nu ar trebui sa isi aiba locul acolo, cu atat mai mult cu cat ceea ce este acum in biblie a fost triat si cenzurat fata de varianta originala, fata de vechile manuscrise.
Și adaptat, ai uitat să menționezi asta.
Reply With Quote
Vechi 03.12.2012, 11:39:52
ba al ha tak ba al ha tak is offline
Banned

Data înregistrării: 30.11.2012
Implicit

De ce esti asa ofuscat ? Fii mai relaxat, nu te-am deranjat cu nimic. Brailenii, din cate stiu, nu's asa stresati.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum m-a ajutat pe mine site-ul CrestinOrtodox? Nicole_Alma Intamplari adevarate 5 27.09.2010 11:03:50
O noua infatisare a site-ului CrestinOrtodox admin Reguli generale de utilizare a forumului 81 16.03.2010 19:28:50