Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.10.2007, 13:13:05
ancah
Guest

Implicit

Noesis, repet, caci poate nu s-a inteles: eu nu sunt impotriva ecologiei, cum as putea fi?!? Am urmarit insa slujba ecumenica de la norvegieni, care nu mai semana a slujba bisericeasca, ci a fost ca o sedinta, ca o festivitate pe tema topirii gheturilor. Perspectiva, ca continutul slujbelor bisericesti va fi stabilit de prioritati ecologice, ma inspaimanta, mai ales ca cele ce se intampla nu au fost considerate ca fiind o urmare fireasca a pacatului generalizat. Biserica are datoria sa se implice, dar nu fara ajutorul lui Dumnezeu, ori tocmai asta a lipsit.
Sunt convinsa ca Patriarhul Bartolomeu, ca ortodox si Patriarh stie ce are de facut.
Reply With Quote
Vechi 01.11.2007, 21:51:18
ancah
Guest

Implicit

Cum mie imi plac citatele, iata ca vin si aici cu un citat din Sf. Ioan Gura de Aur:
"Toate marile nenorociri (dezastre, calamitati), care au apasat asupra intregului univers, si-au avut obarsia in mandrie."

Iata, deci, cine este dusmanul nostru de moarte: mandria. Aceasta trebuie combatuta, daca vrem sa mai avem ghetari, si nu dorim sa pierdem teritorii in favoarea lumii subacvatice. Si sa nu uitam, ca Dumnezeu a despartit uscatul de ape.
Reply With Quote
Vechi 01.11.2007, 22:15:45
urzicuta urzicuta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.07.2007
Implicit

poate nu vqa dati seama dar ecologia este religia mondiala..adica cineva are aceasta misiune de a abate atentia oamenilor de la lucrarea pentru mantuire la probleme legate de specii,de mediu..oare nu se ingrijeste Dumnezeu de toate vietatile create de El?Chiar trebuie sa venim noi si sa exageram,substituindu-ne Lui?Clar ca cei care actioneaza au impresia ca actioneaza in numele Lui dar de fapt sunt guvernati de o mare mandrie cum zice Anca..sa nu exageram.In scoli ni s-a prezentat Carta pamantului..nimic fara ecologie,toate materiile poarta amprenta ecologiei..oare ce se urmARESte sa substituie ea,nu cumva religia????aDAUG CA SI EU IUBESC FIECARE FIR DE IARBA,COPAC,FLOARE...LE IUBESC MULT TARE MULT,DAR MA INtristeaza toata aceasta miscare new-ageista care ameninta credinta noastra.Pana la urma mesajul lor este "puterea este in mainile noastre..sa salvam planeta..noi suntem mici dumnezei aici pe pamant":(
Reply With Quote
Vechi 01.11.2007, 22:17:11
Senior Member

Implicit

oare inteleg eu gresit mesajul?????
Reply With Quote
Vechi 01.11.2007, 22:18:19
Cautator Cautator is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.09.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Cum mie imi plac citatele, iata ca vin si aici cu un citat din Sf. Ioan Gura de Aur:
"Toate marile nenorociri (dezastre, calamitati), care au apasat asupra intregului univers, si-au avut obarsia in mandrie."

Iata, deci, cine este dusmanul nostru de moarte: mandria. Aceasta trebuie combatuta, daca vrem sa mai avem ghetari, si nu dorim sa pierdem teritorii in favoarea lumii subacvatice. Si sa nu uitam, ca Dumnezeu a despartit uscatul de ape.
Daca te multumesti sa combati doar mandria s-ar putea sa reusesti. Numai ca ti-ar lua muuuult prea mult timp.
Atata timp ca s-ar putea ca lumea asa cum o cunoastem noi sa fie de mult sub ape. Iar apa nu e singura consecinta a incalzirii globale: mai adauga desertificarea, incendiile, lipsa apei potabile, razboaie, molime,disparitia plantelor si foamete.
Multi oameni care umbla prin ume cu ochii inchisi chiar nu inteleg - ei cred ca doar se topeste multa gheata si va fi ceva mai cald. Si asta peste cateva sute de ani. Ce monstrii egoisti...
Lumea stiintifica se da de ceasul mortii sa explice ca se vor intampla catastrofe in timp relativ scurt: 20, 30 de ani. Multora nu le pasa pentru ca se3 gandesc ca oricum ei vor fi morti in 25 de ani.
Dar vreau sa-i intreb pe ortodocsii de aici de pe forum care se multumesc sa ridice din umeri si sa-si critice intaistatatorul: Aveti copii?
Daca da, le veti da foc si sete, razboi si boala?
Reply With Quote
Vechi 01.11.2007, 22:20:08
Junior Member

Implicit

Urzicuta, tu esti profesor?
Esti una dintre persoanele chemate sa formeze personalitati?
Reply With Quote
Vechi 01.11.2007, 22:54:03
ancah
Guest

Implicit

Cautator: vad ca esti relativ nou pe forum, de aceea as vrea sa precizez ca nu ma manifest impotriva ecologiei. Stii cum a spus Iisus Hristos, sa dam Cezarului ce-i al Cezarului si lui Dumnezeu ce-i a lui Dumnezeu. Si apoi vad ca nu esti in tema cu ecumenismul, altfel ai fi inteles ce a zis urzicuta . Iti recomand in acest sens cartea "Ecumenism" scrisa de Arhimandrit Agapit Popovici, si vei intelege.
Pai, daca e sa-i dam Cezarului, sa-i dam, lasand ecologii, oamenii de stiinta sa-si faca datoria. Iar lui Dumnezeu sa-I dam ce-i al Lui,si anume de catre preoti, ca nu cumva amestecandu-se rolurile, sa ne trezim cumva cu preoti ocupati cu ecologia, inlocuiti la Liturghie de oameni de stiinta. :)
Reply With Quote
Vechi 01.11.2007, 23:03:14
Senior Member

Implicit

mie imi place sa spun oameni nu personalitati,dar eu sunt neputincioasa in acest proces nu eu ii formez,eu ii ajut sa se formeze singuri prin si cu ajutorul credintei,prin Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 01.11.2007, 23:15:00
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de urzicuta
mie imi place sa spun oameni nu personalitati,dar eu sunt neputincioasa in acest proces nu eu ii formez,eu ii ajut sa se formeze singuri prin si cu ajutorul credintei,prin Dumnezeu.
Sa inteleg ca esti profesoara de religie?
Reply With Quote
Vechi 01.11.2007, 23:29:06
Junior Member

Implicit

Inca o intrebare pentru tine Urzicuta: daca ai sti, de exemplu, ca te pui seara in pat sa dormi dar patul tau mocneste pe dedesupt, arde, iar pana dimineata e foarte posibil sa adra cu flacara, sa consume oxigenul din camera, asadar sa mori in chinuri fie arsa fie sufocata, ce-ai face? Te-ai pune linistita sa dormi?
Mie mi se pare ca ar fi sinucidere, un pacat grav...
Asa e si cu moartea planetei...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Caderea Constantinopolului cozia Stiri, actualitati, anunturi 13 03.01.2018 16:22:00
Cuvantarea PF Bartolomeu patriarhul ecumenic la sedinta Sfantului Sinod al BOR mihailt Generalitati 1 28.10.2010 23:47:48
Mormantul Sfantului Nifon al Constantinopolului ieremia movila Intrebari utilizatori 0 08.08.2010 23:08:03
Pastorala de Nasterea Domnului a PF Bartolomeu patriarhul ecumenic mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 2 04.02.2009 05:37:36
Patriarhul Bartolomeu si Papa Ioan Paul a IIlea mihailt Despre Biserica Ortodoxa in general 5 22.06.2008 16:16:04