Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.12.2012, 12:30:19
MariaElena
Guest

Implicit Nu suntem si noi tradatori ai Mantuitorului Hristos?

<<Tradatorii lui Hristos - cei care-si abandoneaza copiii sau parintii!>>??? Nu suntem si NOI in aceasta categorie?? Chiar daca nu ne-am aruncat copiii pe la ghene. Sau poate?? Nu ne-am abandonat parintii. Cate dintre femeile care „fac conversatie” pe acest forum au avortat? (Eu, din nefericire, spun: da, am avortat de doua ori. Abia in ultimii ani am inteles in ce groapa a putreziciunii sufletesti m-am aruncat cand omorat cu buna stiinta doi copii. Si cat de firesc mi s-a parut atunci!! Cat de jos ajunge omul mandru, omul care se substituie Lui Dumnezeu, care crede ca cel creat este egal cu Creatorul!!! ). Parintele Arsenie Papacioc (Dumnezeu sa-l aseze cu dreptii) spunea ca la spovedanie, de cele mai multe ori, femeile care au facut avorturi o spuneau aproape fara jena, ca si cum era ceva normal; mai mult se jenau sa spuna ca au furat sau ca mintit. <<Am întrebat adeseori femei, fete, despre chiuretaj. Si ce am constatat: când întrebam de niste pacate neînsemnate, spuneau foarte greu ca le-au facut; le era rusine - ca au mintit, ca au furat etc. Dar când întrebam de avort, spuneau imediat: "Da, am facut!", ca si cum avortul era un lucru neînsemnat. Aceasta pentru ca în vremea de astazi este considerat un lucru oarecare.>> (Canon de pocainta catre Domnul Nostru Iisus Hristos pentru pruncii avortati, Editura Bizantina, pag.46). Cati dintre barbatii care „fac conversatie” pe acest forum si-au obligat partenerele (neveste, iubite, amante sau „intamplari-ocazii”) sa faca avort? Cati dintre noi au facut si fac milostenie adevarata („sa nu stie stanga ce face dreapta” Matei 6, 3)? Cati dintre noi nu stramba din nas in autobuze sau tramvaie sau troleibuze cand un nefericit care nu mai stie de multa vreme ce inseamna cuvantul”acasa” incearca sa stea pe un scaun sa mai scape de frigul sau de arsita de afara? Stiu ca nu e o companie placuta: miroase urat, poate e si ametit de ceva bautura. Dar e om. Si oricare dintre noi poate ajunge ca el. Cati dintre noi Il iubesc pe Dumnezeu? Ce inseamna sa-L iubim pe Dumnezeu? Sa-i indeplinim poruncile? Le indeplinim pe toate?
Noi toti suntem tradatori de Hristos. De fiecare data cand pacatuim, noi Il rastignim din nou pe Mantuitorul Iisus Hristos. De fiecare data cand pacatuim, Il obligam sa urce din nou Golgota. De fiecare data cand pacatuim, noi Il scuipam pe Mantuitorul Hristos, Il biciuim, Il incoronam cu cununa cu spini. DECI: NOI TOTI suntem tradatori ai Mantuitorului Iisus Hristos. Dar exista speranta iertarii.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2012, 12:35:03
MariaElena
Guest

Implicit Sa nu fim ipocriti....

<<Citat:
În prealabil postat de Simply_me
Ce e mai grav, sa abandonezi un copil sau sa-l avortezi????

Copilul obandonat mai are o sansa sa fie infiat si sunt multe cazuri dar cel avortat??? saracul. Eu cred ca e mai mare pacatul sa avortezi decat sa abandonezi.>>

La DISPARUTUL TVR Cultural (ce nevoie mai avem noi de cultura??) a existat o emisiune „Duhovnicul de la miezul noptii”, emisiune in direct, avandu-l ca „gazda-duhovnic” pe Parintele Nicolae Gavrila de la Biserica Sf. Nicolae (Biserica Rusa, Paraclis universitar) din Bucuresti. Emisiunea era joi seara tarziu, de pe la 11,00 noaptea pana dupa miezul noptii. Acum vreo doi (trei) ani, Parintele Gavrila a avut si un invitat in emisiune: parintele Nicolae Tanase de la Valea Plopului și la Valea Screzii. Sunt convinsa ca a deranjat multe timpane fine si mai ales, ipocrite, cu vorbele sale. Tema emisiunii era: avortul. Si Parintele Tanase a inceput abrupt: „ stiu ca multi oameni se mira si sunt indignati si scandalizati auzind ca sunt femei care-si arunca copiii prin ghenele de gunoi, pe camp etc. Eu spun: barem femeile astea nu-si ucid copiii nenascuti, ca cele mai multe femei”. (Am citat din memorie). S-a lasat o liniste grea de cateva clipe si pe urma, Parintele Gavrila a spus: „Da, asa este”. Ce pumn in plina fata a insemnat acest moment pentru cei mai multi dintre noi, care reusim sa vedem clar si sa numaram pacatele altora, dar ne poticnim la ale noastre. Miopi la pacatele noastre, vedere de vulturi la ale altora.

Si completez cu o trista statistica preluata de Romania Libera de pe site-ul www.provitabucuresti.ro : <<Cifrele vorbesc de la sine - 22.178.906 avorturi, făcute în intervalul cuprins între 1958 și 2008. Datele aparțin Centrului de Calcul, Statistică Sanitară și Documentare din Ministerul Sănătății. Și mai interesant este faptul că la sfârșitul acestui interval, adică în 2008, populația României, conform datelor oficiale, era de 21.504.442 de locuitori. Deci numărul avorturilor din 50 de ani este mai mare decât populația actuală a țării.... Cifra totala a intreruperilor de sarcina, din perioada 1990 – 2008, asadar in 19 ani, se ridica la 7.259.596.>>www.romanialibera.ro Exclusiv RL, 21 februarie 2011.
Reply With Quote
Vechi 05.12.2012, 12:41:00
MariaElena
Guest

Implicit La multi, multi ani, bunule parinte Nicolae Tanase!

Parintele Nicolae Tanase, parintele care ingrijeste de peste 400 de suflete: copii; mamele lor; multi varstnici aruncati pe drumuri; multi tineri mai mari de 18 ani care nu mai pot sta in orfelinate pentru ca, iin conformitate cu legile tarii noastre, se acorda „sprijin” doar minorilor; la varsta majoratului acesti copii/tineri sunt aruncati pe strada; stau pe la metrou, prin ghenele de gunoi, prin canalele RADET. Parintele Nicolae Tanase? Este felul ortodox de a gandi si de a actiona al unui crestin ortodox din Romania. Este simplu, este muncitor; este apropiat de oameni; nu-i judeca; nu da cu pietre in ei; le arata greselile, dar le da si mana de ajutor de care au nevoie; este un Om al lui Dumnezeu. Nu se lauda, nu se faleste. Cand vezi cate a facut si cate face Parintele Nicolae Tanase, incepi sa intelegi de ce Dumnezeu ne-a poruncit sa ne iubim aproapele. PENTRU CA SE POATE.

Pentru ca maine este ziua Sfantului Nicolae: La multi, multi ani bunule parinte Nicolae Tanase! Dumnezeu sa va ajute in tot ceea ce faceti si sa ne lumineze si pe noi sa va urmam exemplul, fiecare dupa puterea lui.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
dacii care l-au presimtit pe Hristos cozia Generalitati 38 05.12.2019 20:26:32
Manuale de religie care promoveaza intoleranta religioasa si agreseaza psihic copiii? cristina2012 Stiri, actualitati, anunturi 62 01.10.2012 16:07:09
Copiii care nasc copii anastasia2008 Generalitati 22 23.03.2012 04:57:30
Parintii fara copiii se numesc ... pacatosi ... oare asa o fi? refuz sa cred paulici Botezul 57 26.02.2011 00:10:06
Parintii vs iubirea vietii mele-Hristos!!! alexandra28again Generalitati 22 07.12.2008 23:07:18