Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2012, 20:48:40
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
A zis ceva ca el prezice fosile? Fosile existau inaintea lui Darwin, si Darwin stia de ele. Insa el nici nu si-a "fundamentat" teoria pe ele. In fapt Darwin a zis cateva predictii, ce m-au pus sa zic ca Darwin avea dreptate:
- a zis ca nu sunt fosile in fiecare strat geologic (deoarece fosilele au nevoie de conditii speciale de a se forma, nu orice strat va putea prinde fosile)
- deoarece nu orice strat va salva fosile, si la randul lor straturile insele sunt modificate/distruse, ele nu vor putea salva o secventa absolut graduala a animalelor (chiar daca aceste animale existau si erau perfect gradual formate)
- teoria evolutiei, dat fiind primele doua propozitii/predictii, trebuie sa admita ca ar fi existat animale intermediare, ce nu mai pot fi gasite deoarece multe dintre ele sunt distruse.
Nu cred ca ati inteles, nu e vorba de fosile, ci de fosilele intermediare. Fosilele normale nu ne intereseaza din puntul de vedere al teoriei evolutioniste, doar fosilele intermediare. Nu e vorba nici ca Darwin si-a fundamentat teoria pe fosile, spunea ca lipsa fosilelor intermediare nu o argumenteaza, in acel timp.
La fel, nu conteaza cat de greu se gasesc fosilele, din cate stiu acum sunt cateva sute de milioane, pentru ca fisilele intermediare ar fi trebuit sa fie de cateva ori mai multe, deci din 100 miilioane sa spunem ca 90 milioane ar fi trebuit sa fie intermediare si 10 normale. Pentru ca evolutionismul spune ca tot trecutul a fost marcat de transformari necontenite pana azi. V-am scris pana acum vreo cinci mesaje despre acealsi lucru si nu ati inteles despre ce e vorba, de ce sunt importante fosilele intermediare, ce legatura are echilibrul punctual si citatul lui Darwin. Ati inteles alte lucruri, nu scopul pentru care le-am dat. Va repet, fosilele intermediare sunt o dovada esentiala ca in trecut a avut loc o evolutie, altfel e un basm pentru copii, o poveste fara dovada stiintifica.
Reamintiti despre Archaeopteryx, v-am aratat ca singura dovada evolutionista e infirmata, nu putea sa fie stramosul pasarilor si veriga intermediara, din moment ce s-au descoperit pasari mai vechi decat Archaeopteryx.
Practic v-am explicat toate argumentele, care arata ca nu exista niciun evolutionism si nu a existat, e doar o teorie in care trebuie sa crezi fara vreo dovada.
Reply With Quote
Vechi 24.12.2012, 11:41:59
Ciprian Mustiata Ciprian Mustiata is offline
Banned

Data înregistrării: 22.11.2012
Locație: Madrid, Spania
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu cred ca ati inteles, nu e vorba de fosile, ci de fosilele intermediare. (...)
La fel, nu conteaza cat de greu se gasesc fosilele, din cate stiu acum sunt cateva sute de milioane, pentru ca fisilele intermediare ar fi trebuit sa fie de cateva ori mai multe, deci din 100 miilioane sa spunem ca 90 milioane ar fi trebuit sa fie intermediare si 10 normale. (...)
Reamintiti despre Archaeopteryx, v-am aratat ca singura dovada evolutionista e infirmata, nu putea sa fie stramosul pasarilor si veriga intermediara, din moment ce s-au descoperit pasari mai vechi decat Archaeopteryx. (...)
In fapt orice fosila este intermediara, daca va referiti ca e ceva intre speciile mai vechi si mai noi.

Indiferent de catalogarea Archaeopterix ca fiind "prima pasare" sau nefiind "prima pasare", cu siguranta "e doar o pasare" e gresita in ideea ca nu are mai nimic (cu exceptia penelor, ce erau in dinozauri ce nu erau pasari precum Velociraptor) cu pasarile moderne. In fapt criteriul dvs. (ca 90 milioane sunt intermediare) aveti dreptate, marea majoritate a fosilelor arata forme structural arhaice deci arata ceva intermediar intre ceva ce era mai vechi si mai nou. A spune ca era o specie "intermediara", fiecare specie care evolueaza e intermediara. Canis Lupus (lupul) e "fosila intermediara vie", daca folositi acest criteriu, ca si "Latimeria Chalumnae".

Imi puteti arata fosile vechi ce nu s-au schimbat? Pot sa va arat fosile ce sunt de exemplu in Antartica ce arata plante ce nu existau: http://www.antarctica.ac.uk/about_an...collection.php

In fapt Antartica poate justifica un lucru, anume ca marsupialele sunt in America de Sud si Australia, fiind probabil unite cu Continentul Antartic in trecut. O ipoteza ce considera ca toate animalele terestre ar fi ucise de un potop global, nu ar putea explica de ce marsupialele ar fi plecat direct in aceste 2 locatii geografice (America de Sud si Australia), sau imi puteti explica de ce credeti ca au plecat dupa "clasificarea" lor in anumite locatii geografice?
Reply With Quote
Vechi 26.12.2012, 23:59:50
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ciprian Mustiata Vezi mesajul
In fapt orice fosila este intermediara, daca va referiti ca e ceva intre speciile mai vechi si mai noi.

Indiferent de catalogarea Archaeopterix ca fiind "prima pasare" sau nefiind "prima pasare", cu siguranta "e doar o pasare" e gresita in ideea ca nu are mai nimic (cu exceptia penelor, ce erau in dinozauri ce nu erau pasari precum Velociraptor) cu pasarile moderne. In fapt criteriul dvs. (ca 90 milioane sunt intermediare) aveti dreptate, marea majoritate a fosilelor arata forme structural arhaice deci arata ceva intermediar intre ceva ce era mai vechi si mai nou. A spune ca era o specie "intermediara", fiecare specie care evolueaza e intermediara. Canis Lupus (lupul) e "fosila intermediara vie", daca folositi acest criteriu, ca si "Latimeria Chalumnae".
Inseamna ca nu ati inteles ce sunt fosilele intermediare si din aceasta cauza am discutat in contradictoriu pana acum. Puteti citi chiar pe site-urile evolutioniste ca sunt prezentate cateva considerate fosile intermediare, nu au cum sa fie toate intermediare. Chiar Darwin in citatul pe care insisti spunea ca in timpul lui nu exista nicio fosila intermediara. Probabil de aceea nu intelegeai de ce discutam despre arhiva fosilifera din zilele noastre, despre aparitia teoriei echilibrului punctual, etc.
Ca sa reamintesc ce sustine evolutionismul si darwinismul, de la o celula (sau mai multe), prin transformari succesive, s-a ajuns la toate speciile din ziua de azi. De exemplu se sustien ca pasarile au evoluat din reptile. Asadar, de la reptile, printr-o multime de forme intermediare intre reptile si pasari, s-a ajuns la pasari. Si tot asa, in tot lantul evolutiv.
Gasesti aici mai multe date despre fosilele vii: http://www.theophilos.3x.ro/Bibliote...geologiei.html
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43