![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
bine ca nu se adeveresc profetiile sfintilor care ne-au prevenit asupra acestor vremuri de rascruce... mai mult ca sigur or fi fost pacaliti! iar duhovnicii care azi fiind in viata sesizeaza prinCIPiul dictaturii ascuns in acesti pasi marunti spre robia totala, clar sunt vrajiti de teorii conspirationiste... sa ai un Craciun imbelsugat si multa sanatate! Doamne! ajuta-ne! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cand Nero ucidea crestinii in arena Colloseumului, Nero era antihristul si toti credeau ca acelea sunt vremurile de pe urma. Cand ototmanii au cucerit Ierusalimul si mai tarziu Constantinopolul, aceia erau bratul diavolului si anii de pe urma. Primul R.M. a fost deasemenea razboiul apocaliptic. A venit apoi revolutia bolsevica, iar omenirea tot a ramas, a venit bomba atomica si tot aici suntem, au fost Ceausescu si Securitatea, dar inca nu ne-am sfarsit. Tragic este ca prin noi au supravietuit si prostia si rautatea, caci nu ne-am invatat inca sa luam aminte la greselile trecutului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Teologia ortodoxă este empirică, nu speculativă, este expresie a ascezei și a experienței, iar nu rod al intelectului. Potrivit Sfântului Grigorie Teologul, Părinții teologhiseau ”ca niște pescari”, iar nu aristotelic; în chip duhovnicesc, iar nu demonic; bisericește, iar nu negustorește; spre folosul [sufletesc], iar nu spre fățărnicie”. Și potrivit definiției bine țintite a Sfântului Grigorie Palama, ”cei care pătimesc cele dumnezeiești sunt sfinții, iar nu intelectualii”. Sfântul Maxim Mărturisitorul: credința este putere relațională și legătură strânsă a desăvârșitei uniri celei mai presus de fire și nemijlocite a celui ce crede cu Dumnezeu Cel crezut. http://www.razbointrucuvant.ro/2012/...-secularizare/ nu confunda "profetiile" hollywood-iene cu profetiile sfintilor ortodocsi!!! toti sfintii ortodocsi, duhovnicii si traitorii ai credintei nu au scris opere literare, bestselleruri si romane pentru a fi aplaudati si admirati, au scris din Duh Sfant, Duh primit de la Insusi Dumnezeu! si scrierile si sfaturile lor, trebuie urmate nu apreciate la valoare de "critici literari"!!! Last edited by eliza-georgiana; 27.12.2012 at 00:58:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Am citit articolul postat de dvs,mai sus,cu privire la sintagma ,,Biserica primara".Din perspectiva celor infierati in articol pot spune ca eu personal nu am inteles niciodata prin sintagma asta cele afirmate in articol ci am inteles mereu Biserica din FA si Epistole,adica prima ei forma,primele ei roade,in sensul acesta primara.Iar in aceea moment al evolutiei istorice a Bisericii monahismul si isihasmul erau inca departe.Ma refer strict din perspectiva marturiei biblice,era cam greu sa existe asa ceva cand comunitatea crestina era inca predominant iudaica,cel putin nucleul ei,iar drumurile apostolului Pavel erau la inceput.Adica ei aveau inca probleme cu iudaizatorii,aspect ce in period isihasta era deja disparut,vorbim de alte momente istorice.Sunt din ce in ce mai convins ca fiecare intelege altceva dar mereu m-a fascinat apetenta elena pt apararea pe sistem ,,falanga" :)
Last edited by Pelerin spre Rasarit; 27.12.2012 at 01:02:44. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pelerinule, la ce vant taios de ecumenism bate, sa ne aratam mari invatati intr-ale istoriei timpurii ale ortodoxiei poate provoca la sminteli. Sufletul nostru nu este din fire nici bun, nici rau, ci devine rau sau bun din vointa noastra. Daca in orice perioada a vietii noastre ne abatem de la ostenelile virtutii si patimim in toata vremea naufragii, atunci cand vom ajunge la tarm fara incarcaturile duhovnicesti, vom suferi urmarile cele mai grele - Sfantul Ioan Gura de Aur. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nici macar "Saccsiv" nu cred ca ar putea sustine o astfel de aberatie. Si are destule la activ.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce o zis leonte si ce ai priceput tu...adica nimic. Eu zic sa mai citesti o data si sa iei bine aminte. Trairea crestina nu se bazeaza pe un iminent si apropiat apocalips, e o chestie mai subtila. Ai sa afli tu candva, sper.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 27.12.2012 at 01:47:28. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in rest, nu ma poti atinge prin cuvinte otravite... ti-am mai spus :) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
despre sfarsitul lumii | biturica25 | Generalitati | 135 | 19.12.2013 00:22:25 |
Sfarsitul lumii ironizat! | UNNOOM | Generalitati | 11 | 20.12.2012 17:45:26 |
Vine Sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 23 | 29.11.2012 22:56:32 |
sfarsitul lumii | costi21 | Din Noul Testament | 23 | 07.09.2009 16:53:57 |
Vine sfarsitul lumii? | mihailt | Generalitati | 71 | 10.04.2009 22:04:53 |
|