![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sunt perfect de acord cu tine, Decebal. Cu un mic "amendament" (cuvant la moda, ca deh, tot suntem sub ocupatia imperialismului american): citeste-l pe Jung (protestant, NU catolic sau ortodox!) cum explica foarte clar dece acea "fala" a vesmintelor liturgice este necesara, inclusiv pentru impactul psihologic si eficienta credintei, sa zic asa. Dar mai bine il rog pe dl. profesor Ioan Cezar sa ne explice; de mine sunt sigur ca am gresit pe undeva in interpretare. Insa acele randuri scrise de marele Jung raman.
|
|
|||
|
|||
![]()
Jenantă tentativă de deturnare a atenției și a focalizării, domnule Poterașu' Celestial, dar cred că era evident că nu la vestimentația slujitorilor și obedienților papiști mă refeream, ci la compania selectă în care se aflau: franchiști, fasciști, naziști, ustași, și cum stăteau toți cu mâinile pe sus pe acolo. La un moment dat chiar m-am întrebat dacă era vorba despre biserica romano-catolică sau despre biserica fascisto-catolică.
|
|
||||
|
||||
![]()
Fara comentarii . . . !
|
|||
|
|||
![]()
In vechime, unii cardinali erau si comandanti militari, si posesori de mosii. De exemplu, ala care a reprimat rascoala lui Doja. Eram mic cand am aflat de asta, dar si atunci stiam ce este un cardinal (desi nu aveam treaba cu crestinismul dogmatic) si eram nitel nelamurit, sa nu zic socat: ce puii mei are treaba un slujitor al Bisericii cu ocupatii "duhovnicesti" precum represiunea armata, macelul si exploatarea omului de catre om?!?!?
Nedumerirea, convertita in indignare si sarcasm eclesiofob mai mult sau mai putin exprimat, a ramas. Dupa cum se vede. |
|
||||
|
||||
![]()
Multe raman , in afara de noi , ne imputinam incet , incet , dar sigur ! Sa avem grija ca nu stim clipa , si atunci nici micile noastre filozofii , nici mica sau marea inteligenta ce ne stapaneste acum nu ne va fi de folos !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
vorbim, palavragim...si cu asta ramanem. Oare putem zice si noi ca Voiculescu:"usi, ferestre, toate-s noi/ Doamne, intra si la noi!" da' nah...n-avem timp de curatenie, suntem prea preocupati de mizeriile altora.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu sa ne ierte pe toti ! Amin!+
|
|||
|
|||
![]()
...fastul "regatului ierusalimului", acel stat-marioneta intemeiat pe vremea ocupatiei cruciate, sa fi vazut acolo ipocrizia maxima: jihadul crestin (????), spre ingrasarea nobililor si inaltilor prelati locali, pe sange ortodox, siriac, evreiesc si arab.
|
|
|||
|
|||
![]()
Referitor la nașterea Domnului într-un staul, tind să cred că oamenii din Bethleem nu le-au întors spatele lui Iosif și Mariei, nedorind să-i găzduiască, dar localitatea era supra-aglomerată din cauza recensământului care se desfășura în acea perioadă și nu s-a găsit loc într-o casă. Apoi, câți dintre noi primim în casă un om necunoscut, care nu are unde să stea? Sau o familie?
Referior la fastul veșmintelor preoțești, dacă poate fi numit așa - și nu mă refer aici la pozele postate anterior - s-a mai discutat pe forum. Pe mine mă doare când unii oameni comentează că în anumite zile de sărbătoare (Nașterea sau Învierea Domnului) văd la televizor un sobor de preoți îmbrăcați cu "fir de aur" și cu "coroane poleite", veșminte considerate scumpe și inutile, căci mai bine s-ar folosi banii pentru ajutorarea săracilor etc. Mă doare mai mult că nu sunt eu în stare să le răspund, că aceste veșminte au anumite semnificații și nici nu cred că sunt atât de scumpe... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Data Nasterii Domnului | celestial_pottery | Craciunul - Nasterea Domnului | 12 | 25.12.2012 08:56:13 |
Bun venit in Postul Nasterii Domnului ! | marcel3 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 14.11.2010 19:09:48 |
Cuvinte la praznicul Nasterii Domnului ... | mihai anton | Craciunul - Nasterea Domnului | 0 | 16.04.2010 00:55:12 |
Icoana Nasterii Domnului + | cristiboss56 | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 11 | 29.12.2008 04:42:21 |
|