Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.12.2012, 17:41:39
nesperatu nesperatu is offline
Banned

Data înregistrării: 20.12.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TINERI PENTRU ROMANIA Vezi mesajul
Cu siguranță e nevoie de echitate, de dreptate.
Dar nu asta e problema.
E aberant să ne tot plângem de sărăcie, de nedreptate sau de orice altceva dacă nu facem nimic pentru Patrie.
Fără o Patrie puternică, reîntregită, independentă și liberă, sau pur și simplu fără o Patrie echitatea, dreptatea sunt doar vise.

Predescu Virgil

Eu constat doar ca Patria nu vrea altceva decat sa-mi mareasca taxele.

Eu chiar fac munca patriotica, eu nu vorbesc degeaba aici, fara sa fiu implicat. Eu produc software pentru o institutie a statului, fara sa am in fisa postului asa ceva si fara sa fiu platit. O fac din pasiune si pentru ca observ ca activitatea in domeniul limitat in care lucrez eu poate fi imbunatatita prin informatizare.

Ok, drept rasplata, toti colegii mei imi spun ca sunt un fraier, de ce nu-mi vad de treaba, cand altii fura cat pot ei de la stat, eu imi pierd nopltile muncind la programe. n-am gasit nici un coleg care sa zica ca fac bine, in schimb toti folosesc programele mele gratuite.

Eu stiu ce zic, eu nu vorbesc in pilde sau in lozinci. Eu doar constat.
Vechi 15.01.2013, 09:29:51
TINERI PENTRU ROMANIA's Avatar
TINERI PENTRU ROMANIA TINERI PENTRU ROMANIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.08.2010
Locație: Mai multe localități
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nesperatu Vezi mesajul
Eu constat [...] ca Patria nu vrea altceva decat sa-mi mareasca taxele.
Avem toate motivele de a ne simți atașați de Patrie.
Patria e instrumentul indispensabil al dreptății sociale.
Enormul efort pe care îl presupune împărțirea echitabilă a riscurilor și avantajelor colective își are punctul de sprijin în Patrie.

Predescu Virgil
Vechi 22.01.2013, 17:10:49
Senior Member

Implicit

NOI

Viitorul Națiunii noastre depinde și de acțiuni constructive.
Prin acțiuni constructuive ne vom asigura structuri socio-economice puternice și un suflet viguros.
Datorită acțiunilor constructive ne vom putea apăra.
Un bun soldat trebuie să fie bine clădit fizic și moral.

Acțiunile constructive nu lipsesc, dar nu toate dau rezultate.
Nu putem pune în practică proiecte importante pentru că nu avem o viziune de ansamblu.
Există o mulțime de devotamente izolate și puține eforturi colective bazate pe principii comune.
În majoritatea cazurilor interesul național e pierdut din vedere.
Specialiștii s-au închis în sfera profesiilor lor, marele capital a pactizat cu străinătatea, cei mai mulți politicieni sunt preocupați doar de interesele lor, cei amăgiți de speranțe deșarte trec granița ca și când Patria nu ar mai însemna nimic.
Această dezordine trebuie să înceteze.

Învățătura creștin ortodoxă ne arată ierarhia firească a valorilor, ordinea superioară după care trebuie să ne organizăm pentru a trăi și progresa sănătos.
Însușirea acestei învățături ne va da un țel și o direcție de evoluție.
Înarmați cu o profundă înțelegere a lucrurilor, nu ne va mai trebui decât un pic de mândrie pentru a ne stimula devotamentul.

Mândria e una din virtuțile de care se încearcă să fim lipsiți.
Un Popor poate trăi în sărăcie, dar nu poate trăi fără mândrie.
Pentru a fi mândri e de ajuns să știm cine suntem.

Sursa demnității noastre e în istoria noastră.
Avem un trecut glorios.
Strămoșii au împiedicat ca înfrângerile să fie ireparabile și pe cele mai multe le-au transformat în victorii.
Suntem totodată un Neam care nu a încălcat drepturile nimănui.
Persecutați adesea, nu am fost niciodată persecutori.
Astăzi singura dezonoare ar fi să ne judecăm greșit noi înșine.

Să ne însușim învățătura creștin ortodoxă ca să dăinuim, să ne cunoaștem istoria că să putem continua lucrarea înaintașilor, să ne îndeplinim exemplar îndatoririle profesionale, sociale și familiale, să promovăm ce ne unește, să ne păstrarăm religia, limba, cultura și tradițiile și nimic nu va fi mai frumos ca ziua de mâine.

Popescu Angela
Vechi 22.01.2013, 23:35:33
Senior Member

Implicit

Pentru un timp nu vom mai posta.
Vechi 24.01.2013, 14:46:08
Senior Member

Implicit

HORA UNIRII
de Vasile Alecsandri

Hai să dăm mână cu mână
Cei cu inimă română,
Să-nvârtim hora frăției
Pe pământul României!

Iarba rea din holde piară!
Piară dușmănia-n Țară!
Între noi să nu mai fie
Decât flori și omenie!

Măi muntene, măi vecine,
Vină să te prinzi cu mine
Și la viață cu unire,
Și la moarte cu-nfrățire!

Unde-i unul, nu-i putere
La nevoi și la durere.
Unde-s doi, puterea crește
Și dușmanul nu sporește!

Amândoi suntem de-o mamă,
De-o făptură și de-o seamă,
Ca doi brazi într-o tulpină,
Ca doi ochi într-o lumină.

Amândoi avem un nume,
Amândoi o soartă-n lume.
Eu ți-s frate, tu mi-ești frate,
În noi doi un suflet bate!

Vin’ la Milcov cu grăbire
Să-1 secăm dintr-o sorbire,
Ca să treacă drumul mare
Peste-a noastre vechi hotare,

Și să vadă sfântul soare
Într-o zi de sărbătoare
Hora noastră cea frățească
Pe câmpia românească!

Vechi 04.02.2013, 23:50:00
Senior Member

Implicit

ISTORIE ȘI PATRIOTISM

Poate fi spectacol mai surprinzător ca acela al Poporului nostru luptând pentru viața sa după ce s-a lipsit singur de cele mai bune mijloace de apărare?
Ne era necesară o administrare mai bună a patrimoniului și o cultivare mai puternică a patriotismului.
Nu am făcut nimic din toate astea.
Puțini au procedat ca noi.
Cu trecerea timpului pericolele la care ne expunem se înmulțesc.
E nevoie de un program de protejare a ființei noastre naționale.

Toți ar trebui să medităm la ce spunea Montesquieu: „Popoare au căzut [...] în ruină și servitute pentru că s-au neglijat pe ele însele.”
Să ne neglijăm pe noi înșine înseamnă înainte de toate s-o rupem cu istoria, cu strămoșii, cu sursa întremătoare a virtuților noastre și cu efortul continuu de realizare a idealului național.

Istoria nu păstrează trecutul în stare de materie inertă, sterilă. Ea păstrează și transmite viața, ea e un multiplicator al forțelor. Prin ea virtuțile și energiile înaintașilor se adaugă virtuților și energiilor celor vii.
Fără istorie am păstra în sufletele și mințile noastre tendințe vagi, vestigii aproape informe ale vieții și eroismului de odinioară. Moștenirea trecutului s-ar rezuma astfel doar la patrimoniul material.
Istoria e trecut și tradiție adunate și condensate. Toată comoara pe care ea a strâns-o o oferă minților noastre și ne face stăpâni pe patrimoniul nostru spiritual. Datorită ei la transmiterea patrimoniului material se adaugă transmiterea sufletului.

Istoria face conștiință, ideal și voință din ceea ce nu era decât vestigiu aproape șters, tendință sau instinct. Ea ne stimulează eroismul, trezește în noi întreaga virtute ereditară și impune imperativ conștiițelor noastre voința strămoșilor.
Într-adevăr, prin idealul pe care-l menține, prin viziunea pe care ne-o dă asupra țelului colectiv, istoria ne asigură continuitatea generațiilor.
Orb să fii să nu vezi că istoria e totul în viața unui popor!

Omul nu dă forță faptelor sale decât dacă le leagă unele de altele ca pe verigile unui lanț. Dar aceasta nu se poate realiza decât printr-o gândire directoare, printr-un ideal ce cuprinde întregul plan al unei vieți.
Un Popor nu are unitate și vigoare fără continuitate în acțiunea generațiilor.
Sarcina unui Popor e de a-și închide activitățile în tiparele sau formele care-i sunt specifice și de a face ca aceia care au fost să arate calea de urmat celor ce sunt.

Dar cum să nu vezi rolul istoriei? În efortul generațiilor spre același țel, ea păstrează viziunea țelului și gândirea directoare, idealul, ea dezvăluie cum s-a dezvoltat trecutul.
Din ansamblul faptelor strămoșilor, din hotărârile lor, din atitudinile lor în familie, în muncă și în momente grave, se degajă o gândire, o intenție continuă, care e tradiția.
Istoria își însușește această gândire, o aduce în sufletele tuturor creând lumina și forța care ordonează activitățile nenumărate ale unui Popor spre împlinirea destinului său.

Admițând acest rol al istoriei, și nu putem să nu-l admitem, situația noastră prezentă ne apare într-o lumină întunecată.
Cine s-ar mai putea mira că viața noastră actuală seamănă cu ceva dezarticulat?
Mulți dintre noi, cunoscând doar prezentul, nu se consideră parte a eternității Neamului, ci un moment izolat, o verigă ruptă.
Alții și-au închis cunoașterea trecutului nostru în câteva formule lipsite de substanță și de ferment generos.
Învățarea istoriei naționale se impune ca o necesitate salvatoare.

Cultivarea patriotismului e o acțiune îndelungată și grea, e constant o gigantică luptă între bine și rău, între adevăr și minciună.
Există printre noi oameni care se tem ca de o calamitate de revenirea la viață a sentimentului național.
Patriotismul atinge toate anarhiile, toate formele de egoism.
În ochii dezrădăcinaților, apaticilor și fricoșilor promotorii patriotismului vor apărea întotdeauna ca persoane supărătoare, inoportune.
Datoria noastră e să acceptăm acestă luptă și să punem Neamul, Țara mai presus de orice.
Cauza patriotismului va trebui să dispună de destulă constanță și de destulă forță pentru a înfrânge inerția și interesul.

Pentru a ne decide să facem acest efort să ne reamintim ce responsabilități avem.
Facem parte dintr-o frăție românească.
Pentru românii din Țările învecinate România e Patria de suflet.
Noi le susținem voința de a exista.
Tresăririle noastre de mândrie le provoacă o puternică hotărâre de a fi.
Lipsa noastră de reacție la rău îi lasă fără speranță.

Noi, Românii din România, răspundem de soarta tuturor românilor.
În prezent se pare că suntem pentru frații noștri de Neam din exterior un viu motiv de neliniște.
Ei măsoară mai bine ca noi mărimea pericolelor care ne amenință pe toți și se întreabă îngrijorați dacă avem destulă energie pentru a învinge puterile morții care se încrâncenează împotriva noastră.

Popescu Angela
Vechi 11.02.2013, 23:18:02
Senior Member

Implicit

VOINȚĂ, ENERGIE, CARACTER, PERSEVERENȚĂ

- I -

Era în anul 271 d.H..
Roma părăsise Dacia lăsând-o în mâinile barbarilor.
Ce vor face năvălitorii? Se întrebau neliniștiți înaintașii noștri.
Invazia amenința bazele întregii lor existențe: credință, limbă, cultură.
Roma plecase, nu se mai putea conta pe ea.
Poporul rămas, format din daci romanizați, coloni romani și veterani ai legiunilor care au apărat Dacia, era roman prin afinitate sau origini.
Și atunci, ca și acum scepticii, defetiștii, partizanii lui „la ce bun” repetau mereu ca o moară stricată: „La ce bun să rezistăm?”.

Adepții lui „la ce bun” nu au fost ascultați.
Mândri de originile lor, strămoșii au acceptat fără ezitare costul eforturilor și sacrificiilor pe care trebuiau să le facă pentru a-și păstra identitatea.
Credința, limba și cultura au fost apărate.
Așa cum am procedat atunci așa vom proceda mereu timp de două mii de ani.
Spre dezamăgirea defetiștilor noștri din toate timpurile am decis că vom rămâne ce-am fost și că vom fi ce eram.

Un fiu nu-și poate renega părinții.
Românii de azi nu pot privi pericolele care le amenință Țara și Neamul fără o strângere de inimă.
Românii de ieri nu puteau renunța la originile lor, la ce erau fără durere în suflet.
E de ordin sentimental.
Așa a fost mereu, oriunde și are pentru comportamentul Popoarelor o mare valoare pasională.
Toate acestea se gândesc mai puțin, se simt mai mult și au un rol considerabil în viață.

Hotărârea eroică a strămoșilor de a rezista se poate rezuma în două propoziții.
Să rămână români din mândrie de Neam și de istorie.
Să rămână români ca să rămână creștini.

- II -

Trăim de două mii de ani o istorie unică în lume.
Efortul nostru de a ne apăra viața, sufletul, drumul pe care l-am parcurs spre libertate politică și națională, spre unitate, munca tenace pentru a ne crea instituțiile necesare existenței noastre ca popor o confirmă.

Succesul în viață al unui om depinde mai mult de voință, de energie, de caracter și de perseverență decât de inteligență și de noroc.
Vedem zilnic cât de mult ne poate afecta viitorul un „da” sau un „nu” spus muncii, disciplinei și moralei. Depinde de un act de voință, acordat sau refuzat, ca să ne realizăm ca oameni și creștini.
La fel și cu un popor.
Istoria ne învață că existența unei Națiuni depinde de Dumnezeu și de voința ei.
Pentru o Națiune de oameni hotărâți nu există obstacole.
Un Popor își clădește istoria cum un om își clădește viața.
Popoare puternice, popoare de caracter sunt popoarele care au trebuit să lupte pentru viața lor. Dacă Națiunea noastră mai are încă un admirabil capital de energie și de sănătate morală, ea îl datorează grelelor încercări prin care a trecut și suferințelor îndurate.

E totuși necesar să ne întărim motivele de a fi.
Pentru aceasta s-ar impune un sistem social de solidaritate națională.
Statul nostru nu trebuie să mai lăse niciun român în voia soartei.

Să nu căutăm vinovați.
Să încercăm mai degrabă să învățăm să ne iubim creștinește și să ne întrajutorăm. E mai practic.
Să ne bazăm mai puțin pe sprijinul altora și mai mult pe noi înșine.
Un copac nu trăiește din proptelele care i se pun, ci din vigoarea sevei sale.
Un Popor există pentru că a știut să-și dea o structura psihică, morală, pentru că-și păstrează intactă voința de a trăi și pentru că-și folosește viața pentru a-și organiza existența.

Ne trebuie conducători buni.
Niciun Popor nu poate trăi fără ei.
Dar un conducător e înainte de toate om.
Să fim deci oameni întregi, nu jumătăți de oameni.

Virtutea nu apare de la sine. Ea nu se crează într-o clipă, ea nu e de vânzare la piață. O făurim încet, greu noi înșine.
Să avem cultul disciplinei, al voinței, al înfrânării.
Să fim mai presus de orice creștini.
Dacă vreodată cele mai rele decepții ne vor asalta, dacă vom fi ispitiți să lăsăm totul baltă, unde vom găsi forța de a merge mai departe dacă nu în credință?
Vom afla astfel că putem să ne privim cu încredere viitorul de români și de ortodocși pentru că Dumnezeu îi ajută pe cei cred în El.

Tomescu Ionuț

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ajutati o famile aflata intr-um mare necaz!! gadescum Umanitare 1 24.01.2009 20:48:25