![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
1. La varsta ta, 19 ani, NU ai deloc experienta de viata. Nu ai nici un fel de experienta de viata, din cate vad abia scoti si tu capul din casa.
Pentru ca nu ai experienta de viata o sa faci prostii dupa prostii dupa prostii pana te vei intelepti. Dar prostiile sa stii ca te costa extrem de scump, mai ales ca esti fata. Este bine sa-i asculti si pe ai tai. Sa stii ca te iubesc, daca te cearta in felul asta. Daca nu te-ar iubi te-ar lasa dupa capul tau. Intelege-i si pe ei. 2. Din postul tau se vede un singur lucru: tu esti entuziasmata la maxim de baiatul asta, si vrei sa fugi la el. Relatia asta nu pare sa aiba nici un viitor, mai ales ca tu nu ai un viitor in fata, nici nu ai terminat liceul. Ce vei face pe viitor? Vei spala pe jos? Vei lucra la tejghea, la bar? Pentru ca studiile tale atat iti asigura acum? Daca baiatul asta are un viitor, fa-ti si tu unul, nu-ti bate joc de viata ta. Asta ar trebui sa fie in mintea ta acum: sa termini liceul, sa faci o facultate si un viitor. Cand vei fi in anul 2-3 in facultate, sa te gandesti la maritis; dar pana atunci mai ai rabdare. Este doar primul baiat pe care "il iubesti"; or sa mai fie si altii sa stii. 3. Nu vreau sa fiu carcotas, dar esti sigura ca nu te duce la "produs" prin Germania sau prin alte parti? 4. Incearca sa-ti raspunzi si tu la urmatoarele intrebari: A. Unde veti locui? B. Cati bani castiga el si cati bani castigi tu? Din ce veti trai? C. Daca apare un copil, atunci ce va faceti? Il puneti in bratele parintilor? Si daca va dau afara din casa pentru ca nu i-ati ascultat? D. Si daca el se plictiseste de tine dupa 2 ani si isi gaseste alta? Atunci ce te faci? Sa stii ca baietii isi gasesc imediat pe alta, si asta este un scenariu extrem de valid. Procentul de casatorii desfacute in primii 2-3 ani este extrem de mare, undeva la 50-60%. Daca el te paraseste, vei ramane fara viitor, cu un copil, pe drumuri, fiind nenorocita si tu si ai tai. Din modul in care tu pui problema, eu citesc un infantilism teribil. Vad ca esti un copil care habar nu are de problemele vietii, pe care parintii l-au menajat la maxim de lumea exterioara. Iar acum ti-ai gasit o jucarie de nerefuzat: "un prieten". Si nu vrei sa lasi jucaria ta sub nici o forma, chiar daca ea te va distruge. Eu iti recomand asa: A. Amana toate visele tale pana dupa ce intri la facultate. Intrarea la facultate iti va asigura un viitor material, o cariera, vei putea avea un serviciu si multe altele. B. Dupa anul 2, reia toate planurile de casatorie & stuff, dar NU inainte de anul 2. Daca baiatul asta te iubeste, iubirea voastra va rezista un timp suficient. In felul asta si tu esti impacata, si ai tai sunt impacati si lucrurile vor iesi bine. C. Cum sa rezisti in acest timp? Va puteti vedea ca si inainte, pune si tu pe calculator skype sau alt program sa va vedeti fata in fata. Fii o fata cuminte, ia note bune si castiga increderea alor tai; intra la facultate si apoi eu cred ca si familia ta te va sprijini. D. Chiar este atat de greu sa intri la o facultate? Doamne iarta-ma, dar daca esti in ultimul an de liceu, atunci mai ai 9 luni de zile? Chiar este atat de greu sa rezisti 9 luni de zile? E. Mai sfatuieste-te si cu alti "batrani" si oameni trecuti prin viata; poate nu cu ai tai; cu alti preoti, duhovnici. Si roaga-te Maicii Domnului sa te ajute si sa randuiasca lucrurile cum este mai bine pentru viata ta. Ca om iti zic: nu-ti distruge viata. Sa stii ca "iubirea" in felul asta miroase de departe a ispita si nu a temeinicie. Daca Dumnezeu iti da sa fii cu baiatul asta, vei fi si peste 3 ani, si vei face casa buna cu el. Eu iti zic sa mergi pe calea lui Dumnezeu, a dreptatii, a ascultarii de parinti. Daca insa este o ispita, atunci se va narui ca fumul si va lasa numai durere in spate. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
ce pot sa lucrez de acasa | mihaisepo | Generalitati | 12 | 02.02.2014 18:59:49 |
Taina Sfantului Maslu acasa | LuizaT | Maslul | 6 | 16.06.2013 00:15:05 |
Ne mantuim acasa sau in manastire? | manxxique | Intrebari utilizatori | 0 | 21.02.2010 18:02:21 |
cununia religioasa acasa | anakatoh | Nunta | 8 | 10.01.2010 22:06:25 |
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co | rusu | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 26.06.2008 13:04:07 |
|